:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SUITS - SEIZOEN 7
SUITS - SEIZOEN 7 (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2021-03-09
SERIE
Mike Ross (Patrick J. Adams) heeft eindelijk een echt advocatendiploma op zak, en kan nu ook officieel aan de slag bij Pearson Specter Litt. Als deel van zijn probatievoorwaarde moet hij echter nog een aantal uren pro-deo gemeenschapsdienst volbrengen. Hiervoor neemt hij om beurten een corporate zaak voor Pearson Specter Litt en een pro-deozaak aan voor de wetswinkel van Nathan (Peter Cambor). Wanneer Mike echter de verdediging op zich neemt van een vader van een gevangene die in de cel is doodgeslagen, en er allerlei onfrisse zaken over het gevangeniswezen aan het licht komen, moet Mike de zaak laten vallen omdat de tegenpartij klant is bij Pearson Specter Litt. Harvey (Gabriel Macht) verbiedt Mike uitdrukkelijk om nog langer aan de zaak te werken, en alhoewel Oliver Grady (Jordan Johnson-Hinds) de zaak officieel overneemt, kan Mike het niet laten om hem hand-en spandiensten te verlenen. Met desastreuze gevolgen: de tegenpartij roept een belangenconflict in, en de zaak eindigt op een sisser.
Bij Pearson Specter Litt verandert er intussen ook een hoop: Jessica Pearson (Gina Torres) heeft de schuld voor het onrechtmatig in dienst nemen van Mike op zich genomen, en ze heeft de firma verlaten. Gentlemen als ze zijn willen Harvey Specter en Louis Litt (Rick Wakeman) Jessica correct uitbetalen, maar daarvoor hebben ze de handtekening van de stichters van het bedrijf nodig, en vooral Stanley Gordon (Bruce McGill), die nog een eitje te pellen heeft met Jessica, ziet de gedroomde kans om het bedrijf ten gronde te richten. Donna (Sarah Rafferty) heeft zichzelf intussen ingekocht als senior partner, en ze leidt de dagelijkse administratie van het herdoopte Specter Litt, maar wanneer Harvey een relatie aanknoopt met zijn vroegere psychologe, Paula Agard (Christina Cole), begint er jaloezie te knagen. In de driehoeksrelatie is er duidelijk één persoon te veel. En over driehoeksrelaties gesproken: Louis Litt ontmoet zijn vroegere vlam Sheila Sazs (Rachael Harris) opnieuw, die op het punt staat te trouwen, maar eerst nog eens een wilde nacht met Louis wil beleven. Aan die wilde nacht komt er een staartje, want Louis geraakt zodanig geobsedeerd door haar, dat hij haar relatie met haar aanstaande met alle middelen tracht te saboteren.

Het zevende seizoen van Suits staat natuurlijk volledig in het teken van het feit dat Mike Ross en Rachel Zane (Meghan Markle) uit de reeks dienden geschreven te worden, om de welgekende reden dat Markle zich verloofd had met een lid van het Engelse koningshuis, en één en ander niet cumuleerbaar blijkt met een acteercarrière. De exit van het koppel wordt voornamelijk in de twee laatste afleveringen afgewerkt, zodat tenminste nog de eerste veertien afleveringen gevrijwaard blijven van een onnodig lang gerokken afscheid. Desondanks zit na zeven seizoenen de fut een beetje in de Suits-formule: alhoewel we in tegenstelling tot seizoen 6 en zijn voorgangers back to basics gaan, en we meer de zaak-van-de-week krijgen in plaats van nodeloos lang uitgesponnen zaken die over weken lopen, wordt de formule een beetje afgezaagd: week na week komen de juristen op het laatste nippertje met een juridische spitsvondigheid waarmee ze hun tegenstanders de duimschroeven aandraaien, en winnen ze de zaak. De clous zijn daarbij zo ver gezocht dat alle geloofwaardigheid om zeep is. Daartussen wordt er geneukt en whisky gezopen alsof het limonade is, en over geloofwaardigheid gesproken, geen hond gelooft dat Louis Litt, die het sex-appeal heeft van een Jean-Luc Dehaene zaliger, het viriele fokpaard is waar hij voor wordt afgeschilderd.
Of er überhaupt nog leven in Suits zit in de laatste twee Mike-en-Rachelloze seizoenen? Come and see...

AFLEVERINGEN
Disk 1:
93. Skin In The Game
Harvey heeft op zijn eerste dag als nieuwe managing partner nog niet de ballen gehad om aan Louis te vertellen dat hij de teugels in handen gaat nemen. Louis is onhandelbaar omdat hij is afgewezen, en hij werkt zijn agressie uit op de stagairs, in die mate zelfs dat Rachel het gezag over de stagairs wil overnemen. Harvey wil met Mike nog een zaak doen vooraleer hij aan het hoofd van Pearson Specter Litt komt te staan: vodkastoker Neil Stillman (Karl Kenzler) wil zijn bedrijf van de hand doen om met het geld een andere firma op te kopen, en hij gelast Harvey om zijn zaak voor zoveel mogelijk geld te verkopen. Er zit echter een geurtje aan de reden waarom hij zo snel van zijn fabriek af wil.

94. The Statue

Harvey wil Alex Williams (Dulé Hill) binnenhalen bij Pearson Specter Litt omdat hij als klant Pfizer zou meebrengen. Williams eist wel in ruil om name partner te worden, en dat stuit op verzet bij Louis én bij Jessica. Bovendien moet Harvey één van Jessica's oudste klanten dumpen. Mike treedt pro bono op voor een zekere Harry Kirst (Brian Hamman). Diens vrouw is overleden, en de verzekeringsmaatschappij Acumen wil niet uitbetalen omdat ze op sociale media een foto hebben gevonden waarop ze een sigaret rookt, terwijl ze op haar aanvraagformulier voor haar levensverzekering heeft aangegeven niet-rookster te zijn. Ackerman (Joe Pingue), de advocaat van Acumen, wil het persoonlijk spelen en haalt in de rechtzaal Mike's vervalst advocatendiploma boven.
95. Mudmare
Mike wil prodeo optreden voor Oscar Reyes (Carlos Lacamara). Diens zoon is in de gevangenis in elkaar geslagen en in de ziekenboeg overleden, een week voordat hij vervroegd ging vrijgelaten worden. Mike ondervindt dat de gevangenis in kwestie, Reform Corp., gruwelijk ondergefinancierd is, maar hij moet de zaak laten vallen omdat het bedrijf dat de gevangenissen bouwt een klant van Alex is. Hij geeft de zaak over aan Oliver Grady, maar moet een clausule tekenen dat hij zich niet met de zaak gaat bemoeien. Louis is intussen stikjaloers op het feit dat Alex en Harvey dikke maatjes lijken. Rachel heeft last van een stagaire, Stephanie Patel (Nitya Vidyasagar), die haar voeten veegt aan de opdrachten die ze van haar krijgt. Donna besluit in te grijpen en ze zet de stagaire op straat.

96. Divide And Conquer

Tommy Bratton (Al Sapienza) van Bratton Gould probeert een deel klanten van Pearson Specter Litt over te nemen óf af te dreigen, omdat Alex naar hen is overgelopen. Kennelijk beschikt bij over inside information, en Donna en Rachel vermoeden dat het Stephanie is, die na haar ontslag plots bij Bratton Gould is kunnen beginnen. Eerst zullen Harvey en Louis echter hun strijdbijl moeten begraven. Oliver kan intussen de gevangenis overtuigen om aan Oscar Reyes een royale som uit te betalen, maar Mike vindt de voorgestelde regeling té royaal, en hij meent dat er nog meer lijken uit de kast gaan vallen...

Disk 2:
97. Brooklyn Housing
Harvey presenteert zichzelf bij potentiële nieuwe klant Rick Dunn (Maurice Dean Wint). Een concurrent van hem heeft het ontwerp van een nieuw zonnepaneel gestolen. Om het bedrog aan te klagen moet Harvey overwegen om Holly Cromwell (Zoe McLellan) aan te nemen. Harveys vriendin Paula wordt aangeklaagd door haar ex Jacob Manning (Pascal Langdale), en Harvey suggereert dat ze best Louis als advocaat neemt. Mike ontdekt dat er in nog meer gevangenissen onregelmatigheden zijn, en hij suggereert dat zijn oude vijand Frank Gallo (Paul Schulze) zou kunnen getuigen. Maar wat wil de man in ruil?
98. Home To Roost
Harvey komt erachter dat Mike nog in de zaak tegen Reform Corp. werkt, en verbiedt hem om nog één minuut langer aan de zaak te werken. Alex stormt echter tijdens de rechtzaak binnen en nagelt Mike aan de schandpaal, waardoor de zaak geseponeerd wordt. De twee staan met getrokken messen tegenover elkaar. Louis wordt door Stephanie aangeklaagd wegens seksuele agressie; Katrina (Amanda Schull) probeert te bemiddelen, maar het ziet ernaar uit dat Louis méér dan zijn excuses zal moeten aanbieden. Donna doet alsof ze al lang wist dat Harvey en Paula een relatie hebben, maar ze liegt overduidelijk.

99. Full Disclosure

Mike wil alle gegevens in de zaak van Masterson en Reform Corp. in handen van aanklaagster Anita Gibbs (Leslie Hope) geven. Die gaat akkoord, op voorwaarde dat Mike bewijs van samenzwering kan vinden. Wanneer dit Harvey ter ore komt, steekt die er een stokje voor; Masterson en Reform Corp. blijken Alex zwaar in de tang te hebben.

100. 100

Harvey besluit de zaak aan Robert Zane (Wendell Pierce) over te dragen, maar die is zodanig persoonlijk beledigd door het feit dat zwarte gevangenen bijna als slaven worden gebruikt, dat hij ermee dreigt Alex mee tenonder te laten gaan. Mike moet Frank Gallo overtuigen niét te getuigen, en Rachel levert hem het nodige pressiemiddel. Donna zoekt een oud lief op, Mark Meadows (Jay Harrington), maar die blijkt sinds ze uit elkaar zijn gegaan, getrouwd te zijn. Louis komt terug in contact met Sheila Sazs. Die gaat over twee weken trouwen en wil eerst nog een wilde nacht met hem.
Disk 3:
101. Shame
Mike suggereert Harvey om achter openbaar aanklager Andrew Malik (Usman Ally) aan te gaan, gewoon opdat hij zijn record van 15 gewonnen zaken niet scherper zou kunnen stellen. Malik probeert uit te spelen dat Harvey de gewoonte heeft om bewijsstukken, zoals een cruciale nota, te laten verdwijnen, en hij heeft een eitje met hem te pellen uit de tijd dat Harvey nog voor het openbaar ministerie werkte. Robert Zane wil samen met Rachel een CEO van een bank aanpakken die systematisch hypotheekleningen weigert aan zwarten. Louis werkt met Brian (Jake Epstein) aan een zaak van inbreuk op een patent van babyluiers, maar hij hitst hem zodanig op dat hij een fout maakt.

102. Donna

Malik heeft Donna geroosterd op de getuigenbank. Mike vermoedt dat Holly Cromwell hem inside information heeft gegeven. Robert Zane's zaak tegen Arthur Kittredge (Jeff Seymour) krijgt een persoonlijk kantje omdat de man eertijds zijn zus Jasmine (Mouna Traoré) heeft ontslagen omdat ze niet met hem naar bed wilde. Nu Bretton uit de weg is, probeert Elias Gould (John Kapelos) Pfizer weer van Alex te ontfutselen. Alex gaat bij Louis te rade voor hulp.

103. Hard Truths

Malik neemt wraak door Jessica Pearsons advocatielicentie te laten intrekken. Harvey wil het bedrijf herstructureren zodat hij tenminste Jessica nog kan uitkopen, maar daarvoor heeft hij de goedkeuring van stichter Stanley Gordon nodig, en die heeft het ook niet begrepen op Jessica. Harveys relatie met Paula komt onder druk te staan nadat Donna hem gekust heeft. Mike krijgt van Alex een cliënt cadeau, een voedselverwerkingsbedrijf dat in de clinch ligt met één van hun leveranciers omdat een deel van de geleverde zuivel bedorven was.
104. Bad Man
Jessica heeft twee miljoen op een ongeregistreerde rekening nodig. Om aan het geld te geraken vraagt Harvey aan Vic (Glynn Turman), de manager van wijlen zijn vader, hem te betalen voor al de jaren wettelijke hulp die hij heeft gehad. Mike verdedigt een voedselproducent die al jaren gratis voedselpakketten aan een liefdadigheidsorganisatie heeft gegeven, maar nu de prijs wil opdrijven. Daardoor komt hij lijnrecht tegen Oliver van de wetswinkel te staan. Sheila wil voor haar huwelijk nog eens afspreken met Louis, maar die wil dat zij haar verloving verbreekt.

Disk 4:
105. Inevitable
Teddy Doyle (Michael Reilly Burke) heeft eertijds zijn bedrijf verkocht aan Kurt Baxter (Jeff Roop). Die wil op zijn beurt het bedrijf verkopen aan de Chinezen en al het personeel op straat zetten. Teddy probeert daarom zijn bedrijf terug te kopen, maar Baxter wil 500 miljoen in plaats van de 200 waarvoor hij het bedrijf eertijds gekocht heeft. Daarom vraagt Harvey aan Stu Buzzini (Ian Reed Kesler) om de aandelenkoersen te laten kelderen. Paula meent intussen dat haar relatie met Harvey op een dood spoor zit, zo lang Donna nog voor Specter Litt werkt.

106. Pulling The Goalie

Rechter Ralls (Suzanne McKenney), die eertijds Mike heeft veroordeeld, zit nu zelf in de problemen. Ze wordt aangeklaagd dat ze een vonnis zou hebben geswitcht zodanig dat de aandelen die ze bezit, niet in gevaar zouden komen. Louis wil per se een rechtzaak starten tegen Xander Epstein (Brandon Keener), de verloofde van Sheila. Waarover maakt niet uit. Donna laat zich rollen door David Fox (David Alpay), de eigenaar van het gebouw waar Spector Litt zit, die de huur wil verdubbelen.
107. Tiny Violin
De wetswinkel zit in problemen: Nathan heeft een zaak aangespannen tegen een batterijfabriek die de kinderen in een nabijgelegen school loodvergiftiging heeft bezorgd. De zaak is uitgedraaid op een class action suit, en de wetswinkel heeft de middelen niet om de zaak te behandelen. Mike belooft te helpen, maar net op dat moment krijgt hij wel een heel verdachte jobaanbieding. Stanley Gordon klaagt Specter Litt aan namens al de ex-vennoten die zijn weggelopen toen bleek dat Mike een oplichter was, en ze beweren allemaal schade daardoor geleden te hebben. Er is zelfs een verklaring van Dana Scott (Abigail Spencer) in die zin. De zaak blijkt echter een façade te zijn voor een vijandelijke overnamepoging.

108. Good-Bye

Jessica vraagt Harvey om naar Chicago te komen, waar ze in een rechtzaak verwikkeld zit tegen een louche projectontwikkelaar Pat McGahan (Wayne Duvall) en de burgemeester Novak (Morgan Spector). Die willen een woonblok oprichten op de plek waar een tante van Jessica (Juanita Jennings) de plaats moet ruimen. Louis moet intussen Zane aan boord nemen om Stanley Gordon af te weren, en Mike moet zijn beste beentje voorzetten om bewijzen te zoeken tegen de batterijfabrikant. De aangeboden job was echter echt, en hij en Rachel besluiten om een job aan te nemen in Seattle.

BEELD EN GELUID

De beeldkwaliteit van Suits is vergelijkbaar met de vorige zes seizoenen. De beeldband is goed maar niet spectaculair, er zit al eens een moiré-artefact op metalen roosters, en de kleuren zijn een beetje aan de onderkoelde kant. Voor de flashbackscènes in aflevering 99, Full Disclosure, wordt overgeschakeld op een orange and teal-palet, iets wat de makers in de vorige seizoenen ook al een keertje hadden gedaan links en rechts. DTS-HD MA 5.1 is meer dan genoeg voor een reeks waarin het dodelijkste wapen is dat je door een advocaat omver wordt geluld. De menuopties (zwart tegenover donkergrijs) zijn amper te lezen.
EXTRA'S
Zoals gebruikelijk vinden we een collectie verwijderde scènes (17:16) en een gag reel (6:47) terug. Daarnaast krijgen we drie korte featurettes. In The people behind the Suits (7:20) worden de grote lijnen van het seizoen overlopen door de zes hoofdacteurs (Macht, Rafferty, Wakeman, Adams, Markle en nieuweling Dulé Hill) en uitvoerend producent Aaron Korsh. Voornamelijk: veel complimentjes over en weer. Het is allicht traditie om een bijzondere featurette te wijden wanneer een reeks de kaap van 100 afleveringen rondt, en in Suits: A centennial moment (4:44), geregisseerd door Patrick J. Adams zelf, is het zover; de interviewfragmenten zijn, gezien de kleding van de geïnterviewden, in dezelfde take geschoten als de vorige featurette. De Mike and Rachel sendoff reel (6:02) is een compilatie van de beste Mike- en Rachelmomenten, wellicht gebruikt op één of ander afscheidsfeestje op de set. Op de eerste schijf krijgt u bovendien nog wat cross-promotionele trailers in de maag gesplitst.

CONCLUSIE

Het zevende seizoen van Suits is een overgangsseizoen met het nakende verscheiden van Patrick J. Adams en Meghan Markle. De reeks zelf wordt echter bij momenten vrij voorspelbaar en het nieuwe is er al lang af.coverStudio: Universal

Regie: Silver Tree, Michael Smith, Maurice Marable, Anton L. Cropper, Roger Kumble, Valerie Weiss, Cherie Nowlan, Patrick J. Adams, Christopher Misiano, Emile Levisetti
Met: Gabriel Macht, Rick Hoffman, Sarah Rafferty, Patrick J. Adams, Meghan Markle, Gina Torres, Dulé Hill, Amanda Schull, Rachael Harris, Abigail Spencer, Wendell Pierce, Aloma Wright

Film:
7/10

Extra's:
2,5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2017

Leeftijd:
12

Speelduur:
704 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5053083146351


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels CC
Extra's:

• Verwijderde scènes
• Gag reel
• Documentaire "The people behind the Suits"
• Documentaire "Suits: A centennial moment"
• Documentaire "Mike and Rachel sendoff reel"
• Cross-promotionele trailers


Andere recente releases van deze maatschappij