:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cinemien >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI-FEBRUARI 2017
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI-FEBRUARI 2017
Bron: Cinemien - Datum: 2017-01-12 - Geplaatst door: Werner
Februari is een maand van mooie releases. Op 7 februari brengen we de nieuwste film van het 28-jarige wonderkind Xavier Dolan uit, Juste La Fin Du Monde. Met alweer zijn zesde speelfilm won hij in Cannes 2016 de Grand Prix. Met een geweldige cast (Léa Seydoux, Marion Cotillard, Vincent Cassel, Gaspard Ulliel en Nathalie Baye) heeft Dolan weer een prachtige film afgeleverd. Cinemien brengt met Historia De Un Clan haar eerste serie uit. Deze spannende serie, gebaseerd op hetzelfde waargebeurde verhaal als waar de film El Clan op gebaseerd is, was een enorm succes in Argentinië en is prachtig vormgegeven. Nog meer spanning is te zien in de film Remainder van Israëlische videokunstenaar Omer Fast, gebaseerd op de gelijknamige thriller van Tom McCarthy. De film ging in première op het Berlijn Filmfestival van 2016. We eindigen de maand met twee documentaires van Nederlandse makelij. De innemende documentaire Unknown Brood, over rockmuzikant en schilder Herman Brood, en daarnaast De Erfenis, waarin de zoon van fotograaf Ed van der Elsken probeert te doorgronden wat zijn vader aan hem heeft doorgegeven. 


VOIR DU PAYS

Twee jonge militairen, Aurore en Marine, keren huiswaarts na een missie in Afganistan. Samen met hun sectie verblijven ze eerst drie dagen in een vijfsterrenhotel op Cyprus, temidden de andere toeristen, voor wat het leger een “decompressie-sas” noemt. Ze worden er geholpen “de oorlog te vergeten”. Maar al snel blijkt dat ze zich niet zo snel van het geweld kunnen losmaken...

***** Télérevue
**** L’Echo
'le cinéma français au meilleur de sa forme'
'un film impression-niste ; qui cesse d’être un simple film pour devenir du vrai cinéma'
*** La Libre Belgique
'un regard contemporain, féminin et édifiant sur les guerres et les vétérans d’aujourd’hui avec Soko et Ariane Labed, impressionnantes'
*** De Standaard
'een urgente en waardevolle film'
'de opbouw is sterk'
'Deze film doet iets nieuws met haar vrouwelijk perspectief op post-traumatisch stresssyndroom'

Regie: Delphine Coulin, Muriel Coulin
Met: Soko, Ariane Labed, Ginger Romàn
Genre: Drama
Releasedatum dvd: 24 januari 2017

JUSTE LA FIN DU MONDE

Louis is een succesvolle schrijver. Na een lange afwezigheid keert hij terug naar huis om zijn familie te vertellen dat hij terminaal ziek is. Aan de lunchtafel zitten zijn zus Suzanne, zijn broer Antoine, zijn schoonzus Catherine en zijn moeder. Wat bedoeld was als een laatste samenzijn, wordt een middag vol vurige dialogen en intens voelbare spanning. Juste La Fin Du Monde is de zesde speelfilm van de Canadese regisseur Xavier Dolan (Mommy, Les Amours Imaginaires) gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Jean-Luc Lagarce. De film ging in première op het filmfestival in Cannes in 2016 en won daar de Grand Prix du Jury.

Regie: Xavier Dolan
Met: Léa Seydoux, Marion Cotillard, Vincent Cassel, Gaspard Ulliel, Nathalie Baye
Genre: Drama
Releasedatum dvd: 7 februari 2017

HISTORIA DE UN CLAN

De Argentijnse familie Puccio is een ogenschijnlijk normaal gezin. De vader in het gezin, Arquímedes,
is een autoritair en gedisciplineerd man. Hij is streng voor zijn kinderen en doet zijn best om met zijn
katholieke gezin tot de upper-class te blijven behoren. Maar zijn familiebedrijf biedt niet voldoende inkomsten om de levensstijl die de familie pretendeert te hebben te kunnen bekostigen. De koelbloedige Arquímedes heeft echter een plan voor een nieuwe “business”. Hij haalt zijn zoons over hem te helpen. Samen starten zij een reeks ontvoeringen van welgestelde mensen om zo flinke sommen losgeld te kunnen eisen. Het doordringende geschreeuw van hun slachtoffers in de badkamer is voor iedereen in huis hoorbaar en maakt alle gezinsleden medeplichtig. Tegen het einde van de militaire dictatuur en het begin van de democratie in Argentinië in de jaren ‘80, vonden vele ontvoeringen plaats als gevolg van de werkloosheid door de dictatuur. De reeks ontvoeringen van de beduchte familie Puccio waren de bloederigste in de geschiedenis van Argentinië.

Regie: Luis Ortega
Met: Alejandro Awada, Cecilia Roth, Chino Darín
Genre: TV Serie, crime
Releasedatum dvd: 28 februari 2017

REMAINDER

Een zwaar object valt door een glazen plafond op het hoofd van de jonge Tom (Tom Sturrigde). Als hij na een coma wakker wordt, herinnert hij zich niets meer en weet amper meer wie hij is. Tom ontvangt een flinke vergoeding van 8,5 miljoen pond van de verantwoordelijke bank in ruil voor geheimhouding van het incident. Er is hem één beeld bijgebleven: een jongen boven aan de trap in een oud huis wijst naar een oude vrouw. In de hoop zijn herinnering terug te krijgen, koopt Tom het desbetreffende gebouw, vult het met mensen en ensceneert deze scène keer op keer. Remainder is gebaseerd op de gelijknamige thriller van de Engelse auteur Tom McCarthy en ging in première op het filmfestival van Berlijn in 2016. Het is de debuutfilm van de Israëlische videokunstenaar Omer Fast.

Regie: Omer Fast 
Met: Nicholas Farrell, Tom Sturridge
Genre: Drama
Releasedatum dvd: 28 februari 2017

UNKNOWN BROOD

Op woensdag 11 juli 2001 springt rock ‘n roll muzikant en schilder Herman Brood van het dak van het Hilton hotel. De wijze waarop hij een einde aan zijn leven maakt is net zo extravagant als dat hij het leven heeft geleefd. Herman heeft in zijn eigen video’s, liedteksten en interviews een kruimelspoor achtergelaten dat antwoord geeft op de vragen die zijn dood heeft opgeroepen. Unknown Brood duikt in het verleden om met dit niet-eerder vertoonde materiaal en de mensen die het dichtst bij hem stonden de belangrijke momenten te herbeleven. Broods leven was vanaf het begin tot het einde een worsteling tussen het zijn van een mens of het worden van een mythe. Op 11 juli kwamen die twee paden samen. Unknown Brood is geselecteerd voor de Dutch Competition en Music Documentary section van IDFA.

Regie: Dennis Alink
Genre: Documentaire
Releasedatum dvd: 28 februari 2017

DE ERFENIS

Daan van der Elsken is gewend om voor de camera te staan. Eerst was het de camera van zijn vader, de wereldberoemde fotograaf en cineast Ed van der Elsken, nu is het die van zijn beste vriend Joris Postema. Samen proberen ze grip te krijgen op Daan’s leven, door postuum de confrontatie met zijn vader aan te gaan. Daan ziet Ed - hij lijkt meer op hem dan hij zou willen – als hoofdoorzaak van de manische depressiviteit die hem al vijftien jaar teistert. Aan de hand van veelvuldig voorhanden zijnde foto’s en filmbeelden en ontmoetingen met betrokken familie en vrienden probeert Daan te doorgronden wat zijn vader aan hem heeft doorgegeven. Hij komt tot een verrassende ontdekking.

Regie: Joris Postema 
Genre: Drama
Releasedatum dvd: 28 februari 2017


UIT HET ARCHIEF