:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cinemien >> PERSBERICHT: WERK OHNE AUTOR EN LAZZARO FELICE
PERSBERICHT: WERK OHNE AUTOR EN LAZZARO FELICE
Bron: Cinemien - Datum: 2019-05-15 - Geplaatst door: Werner
In februari brachten we Werk Ohne Autor - Never Look Away uit in de cinema. De nieuwe film van Florian Henckel von Donnersmarck, de regisseur van Das Leben Der Anderen, trok in de Benelux al bijna 150.000 bezoekers. Men kan binnenkort ook thuis genieten van het drie uur durende epos, want op 6 juni brengen we de dvd en Blu-ray van Werk Ohne Autor - Never Look Away uit.

Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscar-winnende Das Leben Der Anderen, tekent nu voor de regie van Werk Ohne Autor – Never Look Away. Tom Schilling, Paula Beer en Sebastian Koch vertolken de hoofdrollen in dit indrukwekkende filmepos. Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als hij op de kunstacademie Elisabeth (Paula Beer) ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.

Regie: Florian Henckel von Donnersmarck
Releasedatum dvd en Blu-ray: 6 juni 2019 

CONSEQUENCES OF WAR

Oorlogen brengen ontelbare verhalen voort. Verhalen over heldenmoed, oorlogsstrategie en intrige. Maar ook verhalen over gruwelijke oorlogsmisdaden en over gewone mensen die in ongelofelijke situaties verzeild raakten. In deze box zijn vier prijswinnende verhalen bij elkaar gebracht die in beeld brengen welke verregaande gevolgen de Tweede Wereldoorlog en de Koude oorlog hebben gehad:

• Das Leben Der Anderen
• John Rabe
• Hannah Arendt
• Die Fälscher

Twee van de films, Das Leben Der Anderen en Die Fälscher, zijn winnaar van een Oscar voor Beste niet-Engelstalige productie.

Regie: o.a. Florian Henckel von Donnersmarck, Margarethe von Trotta
Releasedatum: 2 april 2019
 

LAZZARO FELICE

De film vertelt het verhaal van een ontmoeting tussen Lazzaro, een plattelandsjongen met zo’n goede inborst dat hij het stempel “simpel van geest” krijgt, en Tancredi, een jonge edelman die regelmatig het slachtoffer is van zijn eigen verbeelding. Het leven in het geïsoleerde plattelandsdorp Inviolata wordt gedomineerd door Marchesa Alfonsina de Luna, de koningin van de sigaret. Wanneer de jonge edelman Tancredi hulp vraagt aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Hun uitzonderlijke vriendschap zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing in tijd en ruimte in dit prachtige moderne Italiaanse sprookje. De film won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes en is in meerdere categorieën genomineerd voor de European Regie: Alice Rohrwacher 
Releasedatum dvd: 16 april 2019