:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cinemien >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2017
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2017
Bron: Cinemien - Datum: 2017-07-11 - Geplaatst door: Werner
FUKUSHIMA, MON AMOUR

De jonge, chaotische Marie heeft er een puinhoop van gemaakt. Ze trekt voor ‘Clowns4help’ naar Fukushima, Japan, om haar leven wat op orde te brengen. De tijd lijkt stil te hebben gestaan in het in 2011 door een atoomramp getroffen gebied. Vuilniszakken met vervuilde aarde staan keurig opgestapeld langs de weg. Al snel komt Marie erachter dat ze niet geknipt is voor haar taak. Ze staat op het punt de benen te nemen als ze met de immer elegant geisha-op-rust Satomi terugkeert naar diens verwoeste huis in het besmette gebied. Marie besluit met haar het huis terug leefbaar te maken. De twee vrouwen verschillen in alles van elkaar, en toch, elk op hun eigen manier, leren ze elkaar kennen en appreciëren en bouwen ze zelfs een warme vriendschapsband op.

Regisseur Doris Dörrie keert na Cherry Blossoms (2008) terug naar Japan. Met deze in het rampgebied zelf geschoten film schildert ze in indringende zwart-wit beelden haar beeld van de overlevenden die nog iedere dag geconfronteerd worden met de enorme impact van de ramp op hun leven.

Pers: 
**** NRC Handelsblad:
"Fukushima, Mon Amour wordt wel iets bijzonders. Dat komt vooral door de bijna tastbare wanhoop die je voelt in de beelden van het getroffen gebied. Daartegenover staat de waardigheid van de bewoners die er koppig gebleven zijn en de voor westerlingen altijd aantrekkelijke Japanse spiritualiteit"
*** De Volkskrant:
Fukushima, Mon Amour is geestig, actueel en soms schokkend"
*** 1/2 Filmkrant:
Fukushima, Mon Amour is een bescheiden en lichtvoetig portret van de Japanse cultuur en het verwerken van een nationaal trauma.”

Regie: Doris Dörrie
Genre: Drama
Releasedatum dvd: 26 juli 2017

BEAUTIFUL SOMETHING

De leuke jonge poëet Brian slaat voortdurend de plank mis wanneer hij een nieuwe man ontmoet en begrijpt maar niet waarom. De knappe en energieke Jim is niet bang om harten te breken, behalve als het gaat om zijn oudere lover, de kunstenaar Drew. Drew lijkt zich enkel te focussen op zijn nieuwste meesterwerk. Bob, een succesvolle talentmanager uit LA van midden zestig vindt tijdens zijn zakenreisjes niet alleen nieuw talent, maar ook mannen om te verwennen. De vier mannen kammen de straten van Philadelphia uit op zoek naar connectie en identiteit, maar vinden vooral ruige en kortstondige affaires. Deze avond is echter anders.

Geïnspireerd door waargebeurde verhalen verkent Beautiful Something, wat het betekent om jezelf over te geven aan de liefde, en de kwetsbaarheden die daarbij komen kijken.

Pers:
Out Magazine
"The best film in years by a gay director from the U.S."
San Diego Gay and Lesbian News
"an enthralling and audacious piece of film making... reckless and bold"
Frontiers Media
"rough, sharp and to the point"

Regie: Joseph Graham
Met: Brian Sheppard, Colman Domingo, Zack Ryan
Genre: Drama, LGBTQ+
Releasedatum dvd: 26 juli 2017

RAVEN'S TOUCH

Raven Michaels beschuldigt zichzelf van een tragisch ongeluk en sluit zich af van de wereld in een hut op een verafgelegen camping. Op het randje van een zenuwinzinking dwaalt ze door de bossen, op zoek naar innerlijke rust in haar geïsoleerde bestaan. Kate Royce verblijft met haar twee kinderen op dezelfde camping, ver weg van de afleidingen van de bewoonde wereld in een poging om haar familie te redden. Wanneer Raven en Kate elkaar tegen het lijf lopen, bieden ze elkaar onverwachte intimiteit en hulp.

Raven’s Touch is een prachtig liefdesverhaal over verlies, natuur en genezing, met in de hoofdrol Dreya Weber (The Gymnast, A Marine Story) en Traci Dinwiddie (The Notebook, Elena Undone).

Pers:
After Ellen
"Two women find the connection they desperately need in Raven's Touch'"
Curve Magazine
"Raven's Touch should be seen and appreciated by all"

Regie: Dreya Weber, Traci Dinwiddie
Genre: Drama, LGBTQ+
Releasedatum dvd: 26 juli 2017