:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cinemien >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2017
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2017
Bron: Cinemien - Datum: 2017-08-03 - Geplaatst door: Werner
THE OTHER SIDE OF HOPE

Regisseur Aki Kaurismäki (Le Havre, The Man Without A Past) brengt ons een actueel verhaal over hoop en menselijkheid op zijn eigen onovertroffen en humoristische wijze.

Khaled (Sherwan Haji), een jonge Syrische vluchteling, belandt in Helsinki. Met grote hoop op een betere toekomst, probeert hij hier politiek asiel te verkrijgen, maar moet helaas besluiten in het illegale circuit te duiken. Vijftiger Wikström (Sakari Kuosmanen), zet een punt achter zijn leven als vertegenwoordiger van heren overhemden en stropdassen. Ook zijn alcoholische vrouw zet hij aan de kant. Dankzij een winnende partij poker vergaart hij een klein fortuin waarmee hij een slechtlopend restaurant ergens in een achterafstraatje in Helsinki koopt. Wikström treft Khaled aan op de binnenplaats van zijn restaurant. Na een kort handgemeen, raken de mannen in gesprek. Wellicht herkent Wikström iets van zichzelf in de gehavende man, want hij besluit Khaled in te huren om voor hem te komen werken. En daarnaast kan Wikström wel een afwasser gebruiken.

De originele stijl van Kaurismäki kenmerkt zich door zijn droge humor, scherpe dialogen, memorabele muziek en prachtig gecomponeerde beelden. Met deze parel lijkt de Finse regisseur het hoogtepunt van zijn carrière te hebben bereikt. Voor The Other Side Of Hope mocht Kaurismäki de Zilveren Beer voor Beste Regie in ontvangst nemen op het Internationale Film Festival van Berlijn.

**** De Standaard: "Wrange humor, mistroostige tinten, melancholische toon en een diepe menselijkheid: regisseur Aki Kaurismäki op zijn best"
Humo: 
"Kaurismäki schafft das"
Knack: "Een deugddoend droefgeestige en genereuze dramady die aankomt als een stevige pushback tegen opportunisme en cynisme"
**** De Volkskrant: “Khaled – een indrukwekkend introverte rol van debutant Sherwan Haji”
“Fantastische muziekkeuze”
“Heel spijtig dat de Fin heeft aangekondigd dat dit juweeltje zijn laatste film is”
**** Parool: “De vaste kenmerken van Kaurismäki’s eigenzinnige cinema zijn opnieuw aanwezig – spaarzame, droogkomische dialogen"
"stoïcijnse hoofdpersonen (met als hoogtepunt het meest pokerface-achtige potje poker uit de filmgeschiedenis)"
“hartverscheurend echt verhaal”
**** Trouw: “Kenmerkende schilderachtige tableaus, overgoten met humor”
“Fantastisch hoe Kaurismäki – op het afgelopen filmfestival van Berlijn uitgeroepen tot beste regisseur – de paden van de oude Fin en de jonge Syriërer laat kruisen”

Regie: Aki Kaurismäki
Met: Sakari Kuosmanen, Sherwan Haji
Genre: Drama
Releasedatum dvd: 29 augustus 2017

TAEKWONDO

Fernando is op vakantie met zijn beste vrienden. Ze verblijven in een prachtig landhuis in een chique buitenwijk van Buenos Aires. Zonder de aanwezigheid van hun vriendinnen hebben de mannen de mogelijkheid om ongestoord te praten over hun seksuele verlangens, hun angsten en hun conflicten. Afgezonderd van de buitenwereld genieten ze van de zon, zwemmen ze in het zwembad, drinken en roken wiet. In de 'men only' situatie, voelen de mannen zich vrij om halfnaakt of naakt rond te lopen. Dit resulteert in een visueel spektakel van prachtige mannenlijven. Door de open en vrije sfeer besluit Fernando om Germán, een goede vriend uit zijn Taekwondo klas, uit te nodigen. Germán wordt meteen in de groep opgenomen. Eigenlijk valt Germán op mannen, maar dat probeert hij te verbergen. Gaandeweg worden de twee mannen steeds intiemer. In deze heteroseksuele omgeving is het duidelijk dat deze romance iets is om te verbergen voor de anderen. Of toch niet?

The Upcoming: "Taekwondo is a movie that nicely attempts to sabotage traditional male dominance and it keenly does so by appropriating exactly what supposedly makes someone a fine specimen of men. It overdoes this masculinity, and this subversion is what is pleasing about Taekwondo."

Regie: Marco Berger, Martín Farina
Met: Gabriel Epstein, Lucs Papa, Nicolás Barsoff
Genre: Drama, LGBTQ+
Releasedatum dvd: 29 augustus 2017


UIT HET ARCHIEF