:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #4
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #4
Bron: DVD Info - Datum: 2019-02-06 - Geplaatst door: Didier
CINEWEETJES #4

De seriemoordenaar Ted Bundy die meer dan dertig moorden pleegde is weer hip in filmland. Eerder was er Bundy, The Stranger Beside Me en The Riverman. Binnenkort komt Extremely Wicked, Shockingly Evil And Vile met Zac Efron in de zalen (een film gezien door de ogen van Bundys vriendin Lily Collins) en er is ook op Netflix de serie The Ted Bundy Tapes. In Amerika is de vrees groot dat Bundy een held gaat worden.



De Magrittes zijn uitgedeeld. Nos Batailles van Guillaume Senez werd de beste film en kreeg ook een beeldje voor beste regie. Het beste debuut ging naar Bitter Flowers van Olivier Meys. Girl van Lukas Dhont, kreeg er vier: de beste Vlaamse film, beste acteur (Victor Polster), beste mannelijke bijrol (Arieh Worthalter) en beste scenario.



Peter Jackson lijkt zijn zinnen op documentaires te hebben gezet. Na They Shall Not Grow (een docu over de Eerste Wereldoorlog) werkt de regisseur van de Lord Of The Rings-trilogie aan een documentaire over The Beatles die samengesteld zal worden uit een collectie van 55 uur onuitgebracht filmmateriaal.



Mensen leren niet uit hun fouten. Na de teleurstellende (zacht uitgedrukt) remake van Assault On Precinct 13 en Halloween, krijgt ook Snake Plissken een reboot. Wanneer Escape From New York in de zalen komt weten we niet, vast staat wel dat hij er zeker komt en dat de producer niemand minder dan John Carpenter is.



In Belgrado overleed deze week de Servische regisseur Dusan Makavejev, en dat op 87-jarige leeftijd. Met WR -Mysteries Of The Organism en Sweet Movie werd hij in het arthousemilieu een grote naam, niet in het minst door het zeer controversiële karakter van zijn films. Later probeerde Makavejev het ook in het commerciële circuit, maar films als bijv. The Coca Cola-Kid met Eric Roberts flopten grandioos.



In de Verenigde Staten overleed acteur Dick Miller. Het is een naam die je misschien niets zegt, maar deze man die zoals velen zijn carrière begon bij Roger Corman, schitterde nadien in heel wat commerciële cultfilms zoals Piranha, The Terminator, Gremlins, The Howling en zelfs Fame. Miller werd 90.



Het ziet er voorlopig naar uit dat de biopic Stardust het zonder muziek van David Bowie zal moeten stellen. De man die hier een stokje voorsteekt is Duncan Jones, Bowie’s zoon. Volgens hem hebben de producenten geen rechten op de muziek. Volgens regisseur Gabriel Range is dat dan weer geen probleem. In Stardust speelt Johnny Flynn de rol van David Bowie en de film belicht diens Ziggy Stardust-periode.



2021 verschijnt The Batman. De regie komt in de handen van Matt Reeves terecht, maker van blockbusters als Cloverfield, Let Me In en Dawn Of The Planet Of The Apes. Vast staat dat Ben Affleck bedankt heeft voor de rol van Batman en daarmee gaat men er vanuit dat The Batman zich zal concentreren op de jonge jaren van de vleermuisheld.



Of het een gezonde situatie is betwijfelen we, maar de macht van Netflix wordt alsmaar groter. Ook Brie Larson gaat in zee met Netflix. Ze gaat de hoofdrol vertolken in twee films: Unicorn Store en Lady Business. In Unicorn Store zie je naast Larson ook Samuel L. Jackson, en het is Brie Larson die de regie deed



Onlangs hadden we het er nog over hoe ondergewaardeerd Lindsay Lohan wel is. We kid you not, zeker niet als je The Canyons van Paul Schrader zag. Het is ondertussen al van deze film geleden dat we haar nog op het scherm zagen, maar la Lohan is terug met Among The Shadows: een weerwolvenfilm van Tiago Mesquita die grotendeels in ons land werd gedraaid.



Belgen die het in het buitenland maken: Gilles Coulier. De regisseur van Cargo en de tv-serie De Dag mag vier afleveringen van The War Of The Worlds regisseren, de roman van H.G. Wells die ook al door Spielberg met Tom Cruise werd verfilmd. De hoofdrollen in de Britse serie worden gespeeld door Gabriel Byrne en Elizabeth McGovern.



Ook dood: Louisa Moritz. De actrice die 72 werd en een rol vertolkte in One Flew Over The Cuckoo’s Nest kwam vooral de laatste tijd in het nieuws omdat zij één van de vrouwen was die Bill Cosby aanklaagden.



De Tiger Awards zijn op de 48ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) verdeeld. Zhu Shengze kreeg er één voor haar film Present.Perfect. De Nederlandse filmmaker Ena Sendijarević nam de Special Jury Award in ontvangst voor Take Me Somewhere Nice. Capharnaüm van Nadine Labaki won de BankGiro Loterij Audience Award. De VPRO Big Screen Award 2019 ging naar Transnistra van de Zweedse Anna Eborn.



Wie Ellen Page op Facebook of Twitter volgt, weet dat de actrice geen blad voor haar mond houdt. In een talkshow van Stephen Colbert kreeg Donald Trump en vicepresident Mike Pence een veeg uit de pan voor hun gemene opmerkingen over de LGTBQ-gemeenschap. We love you Ellen!



Pedro Almodóvar is terug. Zijn nieuwste film zal Dolor Y Gloria heten, en in de hoofdrol zie je (hoe kan het anders) Antonio Banderas. Naar verluidt liet de Spaanse regisseur voor zijn nieuwste zich inspireren door Otto E Mezzo van Federico Fellini.



Niet dat u iets anders had verwacht, maar er is groen licht gegeven voor een tiende seizoen van The Walking Dead.



In Sevilla werden de Goya's, de Spaanse filmprijzen, uitgereikt en daarbij werd Another Day Of Life van Raúl de la Fuente en Damian Nenow verkozen tot Beste Animatiefilm. De film ging eerder al in wereldpremière op het filmfestival van Cannes en werd ondertussen meermaals internationaal gelauwerd.



Julie Adams is op 92-jarige leeftijd overleden. Adams werd vooral bekend voor haar rol in The Creature From The Black Lagoon uit 1954, maar ze speelde in meer dan 50 films waaronder Tickle Me met Elvis Presley, met Dennis Hopper in The Last Movie en ook met Jimmy Stewart in Bend In The River.



Recent nieuws van dezelfde bron