:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LAST STAND, THE
LAST STAND, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2013-08-16

FILM
Sheriff Owens is de voormalig agent van een speciale politie-eenheid in Los Angeles. Na vele jaren vechten tegen de misdaad wil hij zijn oude dag in het rustige dorpje Somerton doorbrengen waar het fout parkeren van een auto de zwaarste misdaad lijkt te zijn. Daar komt verandering in als een gevaarlijke drugsbaron ontsnapt tijdens een gevangenentransport en met een Corvette op de vlucht slaat. Het FBI zet alle zeilen bij om de man weer in hechtenis te nemen, maar alle pogingen mislukken en de versterkingen aan de grens met Mexico lijken een maat voor niets als. blijkt dat de man een heel andere plaats heeft gekozen om de grens over te steken: een eigen brug nabij Somerton! Wat een rustig weekendje moest worden voor het dorp van Sheriff Owens wordt plots een strijd op leven en dood! 

“Ahnuld” heeft zijn gouverneursambt vaarwel gezegd en is nu weer in vol ornaat te bewonderen in de wereld van de film. Na een cameo in de eerste Expendables en een iets groter rolletje in de sequel, heeft Schwarzenegger met The Last Stand zijn eerste nieuwe film ingeblikt waarin hij zelf de hoofdrol voor zijn rekening neemt en het mag gezegd worden: de man weet perfect zijn sterke punten uit te spelen! Met sterke punten kijken we dan deze keer niet naar de toch wel wat verlepte spierballen van de vroegere Terminator, maar eerder naar de rechtdoorzee-actie die gecombineerd wordt met elementen die naar andere films verwijzen (Fast & Furious, High Noon, ...) en een gezonde dosis humor, met een Schwarzenegger die zichzelf niet al te serieus neemt. In combinatie met een cast waarin we naast Schwarzenegger ook nog bekende gezichten herkennen zoals Forest Whitaker, Peter Stormare en zelfs Johnny Knoxville, bevat The Last Stand zowat alle goede elementen die je nodig hebt voor een leuke ontspannende actiefilm die zich niet beter voordoet dan nodig. Leuk vermaak, niets meer, maar soms moet het ook niet meer zijn!

BEELD EN GELUID
Beeld en geluid op deze Blu-ray-release van The Last Stand zijn bijna perfect. Het beeld ziet er piekfijn uit zonder enige compressiefout en het geluid, dat alle kanalen ten volle gebruikt, is referentiemateriaal. Zo noemen we het echter niet vanwege de puur technische kwaliteit, maar eerder vanwege de film zelf. Alles is digitaal opgenomen en dus mis je een beetje het “filmische” gevoel. Het feit dat het eerste halfuur nagenoeg zonder echte actie voorbij zoeft, zorgt ervoor dat er op het vlak van audio gedurende die tijd weinig te beleven valt. Al bij al technisch dus zeker in orde, maar nu niet echt om mee uit te pakken op je home cinema.

EXTRA'S
We krijgen iets meer dan 80 minuten extra’s en die zijn gevuld met een “Making-of” (Not in my Town: Making The Last Stand), een feature over de scène in het korenveld (Cornfield Chaos: Scene Breakdown) waarbij de makers jammer genoeg té opvallen reclame maken voor General Motors dat de meeste auto's geleverd heeft, een stukje over de wapens uit de film (The Dinkum Firearm & Historic Weaponry Museum Tour), wat behind-the-scenes-beelden (Actor-Cam Anarchy: with Johnny Knoxville and Jaimie Alexander), verwijderde en extended scenes.

CONCLUSIE
The Last Stand is de terugkeer van Arnold Schwarzenegger naar zijn roots: de actiefilm! Na The Expendables zien we de voormalige Terminator in een film waarin hij de onbetwiste hoofdrol speelt en hij doet dat met de veel humor, wat ervoor zorgt dat The Last Stand genietbaar is. Verwacht echter geen hoogvlieger, want dat is deze release zeker niet, eerder leuk vermaak voor een druilerige zaterdag.  
coverStudio: A-Film

Regie: Kim Jee-Woon
Met: Arnold Schwarzenegger, Forest Whitaker, Johnny Knoxville, Luis Guzmán, Peter Stormare

Film:
7/10

Extra's:
6/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2013

Leeftijd:
16

Speelduur:
107 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8716777944561


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:

• Not in my Town: Making The Last Stand
• Cornfield Chaos: Scene Breakdown
• The Dinkum Firearm & Historic Weaponry Museum Tour
• Actor-Cam Anarchy: with Johnny Knoxville and Jaimie Alexander
• Deleted Scenes
• Extended Scenes


Andere recente releases van deze maatschappij