:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2019
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2019
Bron: Remain In Light - Datum: 2019-07-29 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES SEPTEMBER 2019

Graag stellen wij u de september releases voor. Het najaar beginnen we met twee toppers van formaat: Baantjer Het Begin en Gloria Bell. Baantjer Het Begin is een regelrechte bioscoophit en dient als kick-off voor de gelijknamige nieuwe dramaserie, die later op verschillende kanalen te zien is. In Gloria Bell levert Julianne Moore een glorieuze vertolking af van een gescheiden vrouw in haar vijftiger jaren die op zoek is naar liefde en de eeuwige jeugd. Regisseur Denys Arcand (Les Invasions Barbares) levert met The Fall Of The American Empire wederom een Coens-achtig satirisch misdaaddrama waarin het hoofdfiguur voor een verschroeiende keuze komt te staan. In Coureur belandt een talentvolle jonge wielrenner in de grimmige wereld van doping, rivaliteit en obsessie terecht. In het historisch kostuumdrama Mademoiselle De Joncquières zint een jonge vrouw op zoete wraak wanneer ze wordt gedumpt. Sedmikrasky (oftewel Madeliefjes) is een onmisbaar stukje filmgeschiedenis, dat talloze kunstenaars heeft beïnvloed. Eindigen doen we met Goden Van Molenbeek, een aangrijpende documentaire over de vriendschap tussen twee zesjarigen uit Molenbeek en de weerslag van de terreuraanslag op Brussel.

BAANTJER HET BEGIN

In de roerige jaren 80 wordt rechercheur De Cock (Waldemar Torenstra) gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit de Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van Prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen. Baantjer Het Begin dient als kick-off voor de gelijknamige nieuwe dramaserie, die later op verschillende kanalen te zien is.

Regie: Arne Toonen
Cast: Waldemar Torenstra, Tygo Gernandt, Lisa Smit, Fedja Van Huêt, Robert De Hoog, Ruben Van Der Meer, Horace Cohen, Ryanne Van Dorst, Jelka Van Houten, Loes Luca.
Releasedatum dvd en Blu-ray: 4 september 2019.

GLORIA BELL

Gloria is 58 maar voelt zich nog elke dag een prille dertiger opzoek naar de liefde van haar leven. Haar dagen brengt ze misschien door op kantoor, maar haar avonden is ze steevast te vinden op de dansvloer van clubs in Los Angeles. Wanneer ze op een avond Arnold ontmoet, lijkt er een einde te komen aan haar dagen als vrijgezel. Maar hoe ga je om met zo’n nieuwe relatie en met alle bagage van je partner? Onverschrokken en met ongelooflijke levensvreugde gaat Gloria het nieuwe avontuur tegemoet. Met Gloria Bell maakt regisseur Sebastian Lelio’s zelf een geheel nieuwe versie van zijn succesvolle Chileense film Gloria, met deze keer Oscarwinnares Julianne Moore in de titelrol.

Regie: Sebastián Lelio
Cast: Julianne Moore, John Turturro, Michael Cera
Releasedatum dvd en Blu-ray: 4 september 2019.

THE FALL OF THE AMERICAN EMPIRE

Pierre-Paul Daoust, een intellectueel met een graad in de filosofie, werkt noodgedwongen als bezorger. Op een dag is hij tijdens zijn werk getuige van een gewapende overval die vreselijk uit de hand loopt: op de grond liggen twee doden èn twee tassen gevuld met miljoenen dollars. Pierre-Paul wordt geconfronteerd met een dilemma: ongezien met lege handen, of ongezien met het geld er vandoor gaan?

Regie: Denys Arcand
Cast: Alexandre Landry, Maripier Morin, Rémy Girard, Louis Morissette, Maxim Roy, Pierre Curzi, Vincent Leclerc
Releasedatum dvd: 25 september 2019.

COUREUR

De jonge wielerbelofte Felix staat op het punt om in Italië een semiprofessioneel team te vervoegen. Hij wil koste wat het kost in de voetsporen van zijn fanatieke vader treden, die absoluut wil dat zijn zoon het verder schopt dan hij. Felix' frêle gezondheid blijkt echter niet opgewassen tegen de nietsontziende wielerwereld met zijn moordende concurrentie. Gebaseerd op Kenneth Merckens eigen bewogen wielerverleden.

Regie: Kenneth Mercken
Cast: Fortunato Cerlino, Karlijn Sileghem, Koen De Graeve, Nicola Rignanese, Niels Willaerts
Releasedatum dvd: 25 september 2019.

MADEMOISELLE DE JONCQUIÈRES

In het Frankrijk van de 18e eeuw leidt Madame de La Pommeraye een teruggetrokken leven, ver verwijderd van de intriges aan het hof van Lodewijk XV. De beruchte rokkenjager Markies des Arcis heeft zijn zinnen gezet op de aantrekkelijke weduwe en alhoewel ze hem lang kan weerstaan, geeft ze uiteindelijk toe aan haar geheime verlangen. Na een aantal jaar van volmaakt geluk is de Markies de romance beu. Gek van verdriet zint Madame de Pommeraye op revanche en ze schakelt daarbij de hulp in van Mademoiselle de Joncquières, een mysterieuze jonge vrouw van zeldzame schoonheid. Madame de La Pommeraye verliest echter de controle over haar heimelijke plannen en de uitkomst is onvoorzien. Het speelse Franse kostuumdrama van regisseur en scenarioschrijver Emmanuel Mouret (L’Art D’Aimer) is gebaseerd op een verhaal uit het boek Jacques de Fatalist en zijn Meester van de 18e eeuwse Franse schrijver en verlichtingsfilosoof Denis Diderot. De film wordt geprezen om de sterke acteerprestaties van Cécile de France (Le Gamin Au Vélo, The Young Pope), Edouard Baer (Molière), Alice Isaaz (Elle), Natalia Dontcheva (Flics) en Laure Calamy (Ava). Mademoiselle De Joncquières is genomineerd voor zes Césars, waaronder die voor beste actrice en beste acteur en ontving twee nominaties voor een Globe de Cristal.

Regie: Emmanuel Mouret
Cast: Cécile de France, Edouard Baer, Alice Isaaz
Releasedatum dvd: 25 september 2019.

SEDMIKRÁSHKY (MADELIEFJES)

De madeliefjes uit de titel zijn twee meisjes van 17, die allebei Marie heten. Ze zitten in hun bikini aan het zwembad en beslissen dat, omdat de wereld verrot is en conventies zinloos, ze zich overeenkomstig mogen gedragen. Gedurende enige tijd amuseren ze zich met het prikkelen en dan teleurstellen van de seksuele verwachtingen van oudere mannen. Als dit spelletje gaat vervelen trekken ze naar een nachtclub waar ze zich bezatten en misdragen tot ze eruit worden gegooid. Maar de twee zijn niet te stoppen in hun haat tegen de consumptiemaatschappij; een banket eindigt in een orgie van vernieling in pure slapstickstijl. Deze surrealistische fantasie bleek de meest avontuurlijke en anarchistische van alle Tsjechische films van de jaren ’60. Speelse, anarchistische film over twee verveelde meisjes die de boel op stelten zetten. Het verfrissend radicale Sedmikrásky (Madeliefjes) van nouvelle vague-pionier Vera Chytilová houdt zich aan geen enkele regel.

Regie: Věra Chytilová
Cast: Jitka Cerhová, Ivana Karbanová, Marie Češková, Jiřina Myšková, Marcela Březinová, Julius Albert
Releasedatum dvd: 25 september 2019.

GODEN VAN MOLENBEEK

Molenbeek, Brussel. Voor sommigen een broeinest van jihadi, maar voor de 6-jarige vrienden Aatos en Amine is het hun thuis. Dit is waar ze luisteren naar het geluid van spinnen, ontdekken wat een zwart gat is en kibbelen over wie er vooraan mag zitten op het vliegend tapijt dat hen naar het land van hun voorouders zal brengen. Ze wonen in hetzelfde gebouw maar hebben een totaal andere thuissituatie. Finland maakt kennis met Marokko, atheïsme schurkt zachtjes aan tegen de islam. De goden van Aatos en Amine zijn met velen, sommigen zijn echt, anderen zijn uitgevonden. Ze vormen de aanleiding voor speelse discussies, tot een terroristische aanval in Brussel en Zaventem hun harmonieuze wereld verstoort. Gewapende soldaten patrouilleren nu de straten, kaarsen worden aangestoken ter nagedachtenis en zelfs in de verhaaltjes voor het slapengaan vallen er slachtoffers. De twee jongens zoeken naar de betekenis van dit alles. Ze fantaseren dat ze de laatste overlevenden zijn, de sterkste van allemaal. Tot een onverwachte gebeurtenis hun leven voorgoed zal veranderen. Goden Van Molenbeek is een film over vriendschap, geloof en identiteit. En bovenal, een film over wat ons bindt.

Regie: Reetta Huhtanen
Releasedatum dvd: 25 september 2019.