:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2019
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2019
Bron: Lumière - Datum: 2019-10-20 - Geplaatst door: Werner
FUNAN

Funan vertelt het tragische verhaal van een jong gezin dat in 1975 uit elkaar wordt gerukt door de troepen van Pol Pot tijdens de brutale inval van de Rode Khmer in Cambodja. Na een dagenlange voettocht komen ze aan in een werkkamp op het platteland en raken ze hun enige zoon kwijt. Funan is een emotionele hommage aan Denis Do's moeder, op wiens verhaal de film gebaseerd is. Funan viel wereldwijd al in de prijzen, met o.a. de Silver Cristal voor beste animatiefilm in Annecy en de publieksprijs op het Brusselse Anima festival.

Een film van Denis Do.
Releasedatum dvd: 03.09.2019

MAURICE

James Wilby, Hugh Grant en Rupert Graves schitteren in Call Me By Your Name-voorloper Maurice, een elegante Ivory-Merchant-prent vol eenzaamheid, verlangen en sensualiteit. Producent- en schrijversduo Ismael Merchant en James Ivory staan bekend om hun prachtig gefotografeerde kostuumdrama’s als Howards End en A Room With A View, beiden net zoals Maurice adaptaties van het werk van E.M. Forster. De introverte Maurice heeft zich nog nooit echt thuis gevoeld in de hogere middenklasse waarin hij werd opgevoed. Wanneer hij begint te studeren aan de prestigieuze Cambridge University begrijpt hij eindelijk waarom. Hij vindt zijn soelaas niet bij de intellectuele elite, maar wel in de armen van zijn charmante medestudent Clive Durham.

Een film van James Ivory.
Releasedatum dvd en Blu-ray: 24.09.2019:

COME AND SEE

De klassieker Come And See is de boeken ingegaan als de anti-oorlogsfilm die oorlog bijna fysiek ervaarbaar maakt. Elem Klimovs schildering van de naziterreur in Wit-Rusland, gezien door de ogen van het partizanenjongetje Florja, won in 2017 de prijs van Beste restauratie van het filmfestival van Venetië. Een briljant meesterwerk, adaptatie van de gelijknamige roman van Aleksandr Adamovitsj, en digitaal gerestaureerd door de Russiche productiemaatschappij Mosfilm.

Een film van Elem Klimov.
Releasedatum dvd en Blu-ray: 24.09.2019:Recent nieuws van dezelfde bron