:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #29
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #29
Bron: DVD Info - Datum: 2020-08-17 - Geplaatst door: Didier
Recordmetingen in Ukkel, geknoei met mondmaskers en nog altijd geen Belgische regering, maar wij houden ons voorlopig bezig met het verzamelen van het filmnieuws in de nieuwe editie van Cineweetjes. Jesse Eisenberg gaat het ook als regisseur proberen. When You Finish Saving The World is de titel en met Julianne Moore en Finn Wolfhard in de hoofdrollen. Niemand minder dan Emma Stone zal de film via haar eigen productiehuis Fruit Tree de film producen.Ook Ben Affleck werkt aan een nieuwe film: The Big Goodbye. De film gaat over Chinatown dat Roman Polanski in de jaren zeventig voor Paramount draaide en waardoor het één van de grote filmstudio’s werd.
 Een documentaire die op onze wishlist staat is Robin's Wish van Tylor Norwood en waarin we de laatste maanden van Robin Williams volgen alvorens hij uit het leven stapte nadat hij te horen kreeg dat hij aan Lewy body-dementie leed.
 Ook Jonás Cuarón, zoon van Alfonso, zal voor Netflix werken. Binnenkort maakt de Mexicaanse regisseur een familiefilm die gaat over een legendarisch wezen uit de Latijns-Amerikaanse folklore.
 Ben je cinefiel en wijnverzamelaar? Dan moet je bij Francis Ford Coppola langs. Wie bij hem vierentwintig flessen van zijn eigen wijnmerk Director’s Cut koopt (800 dollar wel!) krijgt ook een gesigneerd exemplaar van zijn The Conversation-script, de mogelijkheid tot een online-gesprek met Coppola en een code om The Conversation te downloaden via een VOD-platform.
 Na het afgrijselijke G.I. Joe: The Rise Of Cobra komt er volgend jaar een reboot van de G.I. Joe-franchise met Snake Eyes: G.I. Joe Origins. Op Twitter liet hoofdrolspeler Henry Golding weten dat de film een must-see is. Tja...
 Als het van Kate Bosworth, Michelle Rodriguez en Sanoe Lake afhangt dan komt er een sequel van Blue Crush. Er is nog niets in de maak, maar waar rook is...
 Zin in een nieuwe superheldenfilm? Deze keer gaat het om de verfilming van Gus Kriegers roman Superworld. Het wordt een samenwerking tussen Jason Bateman als producer en Mark Perez als scenarist. De twee werkten al samen aan Game Night.
 55.000 dollar. Dat is het bedrag dat je nodig hebt, wil je een ster krijgen op de Hollywood Walk of Fame. Acteur Daniel Dae Kim vond dat James Hong (de cultacteur uit Blade Runner en Big Trouble in Little China) ook zo'n gouden dingen moest krijgen en startte daarom een GoFundMe-campagne op met de hulp van Jamie Lee Curtis. Het geld is binnen, maar nu vindt de Hollywood Walk of Fame dat GoFundMe-campagnes niet worden aanvaard, behalve als Hong zelf schriftelijk akkoord gaat. En dan nog is het afwachten want er zijn maar 30 selecties per jaar.
 Disney laat weten geen films van 20th Century Studios en Searchlight Pictures in 4K Ultra HD meer uit te brengen op fysieke dragers. Alleen de Disney-, Pixar-, Marvel- en Star Wars-films zijn daar nog goed genoeg voor. De reden is dat Disney zich wil toeleggen op haar streamingdienst Disney+. Zoals we dat bijv. nu ook bij MGM zien, zal Disney die wel doorgeven aan andere (vaak Britse en Amerikaanse) bedrijven en dus moet je hier zien te redden met imports.
 Er komt een derde versie van Tron. Deze keer is Garth Davis de regisseur die we kennen van Lion en Mary Magdaleneen. Jared Leto is zowel producer als acteur.
 Zware miserie bij Warner Bros dat ook HBO onder haar hoede heeft. 650 mensen worden de laan uitgestuurd. Alles draait om de beslissing van WarnerMedia-CEO Jason Killar die de opdracht kreeg om de verschillende afdelingen onder één bewind te brengen en de focus op de streamingdienst HBO Max te leggen.
 Er komt een remake van de komedie Three Men And A Baby via Disney+. Eén van de hoofdrollen gaat naar Zac Efron. In de film uit 1987 van Leonard Nimoy uit 1987 vertolkten Steve Guttenberg, Tom Selleck en Ted Danson de hoofdrollen.
 Een film waar veel van verwacht wordt is Blonde, een film over Marilyn Monroe. De iconische actrice wordt vertolkt door Ana de Armas en regisseur Andrew Dominik baseerde zich op de gelijknamige roman van Joyce Carol Oates. Het is geen biopic, maar een fictief verhaal over Monroe. De film verschijnt volgend jaar op Netflix.
 Hollywood is zich door de coronacrisis duidelijk aan het aanpassen. Na de soap rond de bioscooprelease van Tenet, is men nu aan het bekijken of Wonder Woman 1984 en Dune dit jaar zoals gepland de zaal zullen halen of niet.
 In Forbes verscheen deze week het lijstje van de best betaalde acteurs uit Hollywood. Op nummer één staat Dwayne Johnson die zo’n 87,5 miljoen dollar op zak streek. Op twee staat Ryan Reynolds met 71,5 miljoen en op de derde plaats is dat Mark Wahlberg.
 Het zijn tragische dagen voor Cameron Diaz-fans. De ster uit There’s Something About Mary en Charlie’s Angels laat weten dat ze stopt met acteren. Haar laatste rol was in 2014 in Annie. Diaz heeft vooral moeite met het drukke werkschema: ‘Als je een film maakt, ben je het bezit van de makers: twaalf uur per dag, maanden aan een stuk, heb je voor niets anders tijd.’ En daarmee is de 47-jarige actrice officieel op pensioen.
 Deze week werd Sean Connery 90 jaar en de lezers van het Britse tijdschrift Radio Times hebben hem verkozen tot de beste James Bond. En hoe het nu met de nieuwe Bond-film zit? Afwachten!
 Elisabeth Moss laat weten dat ze na The Invisible Man opnieuw met Blumhouse in zee gaat, en deze keer is dat voor de thriller Mrs. March. Het verhaal gaat over een huisvrouw die getrouwd is met een schrijver en die vermoedt dat de slechterik in zijn nieuwe boek op haar is gebaseerd.
 Na het verpletterende succes van Hamilton op Disney+ (nu al genoteerd in de top 20 van beste films aller tijden op IMDb) zijn musicals (en dan hebben we het niet over films, maar over musicals op het podium) weer helemaal hip. Ook Netflix springt op de kar en brengt binnenkort Diana: A New Musical. Uiteraard gaat dit over het leven van prinses Diana, en opmerkelijk: het theaterstuk is eerst op tv te zien is en pas daarna live.
 Wie graag naar de bioscoop trekt zal het wellicht in de toekomst ook in zijn portemonnee voelen, de Amerikaanse bioscoopketen AMC zal de extra kosten die gepaard gaan met de coronamaatregelen aan de bezoekers doorrekenen. Een ideale beslissing om meer bezoekers naar de bios te lokken dus.
Recent nieuws van dezelfde bron