:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #32
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #32
Bron: DVD Info - Datum: 2020-09-07 - Geplaatst door: Didier

De eerste week van september waarin het vooral bibberen werd voor de bioscopen met de vraag of Tenet van Christopher Nolan het trieste tij kon doen keren. Wij verzamelden alvast het filmnieuws van de week voor je. In ieder geval beginnen we met slecht nieuws voor The King's Man, de prequel van de Kingsman-films. Disney besloot om de filmrelease uit te stellen naar volgend jaar.



De filmwereld zal nooit goede vriendjes worden met Donald Trump. onlangs vergeleek zakenvrouw Natalie Harp de president met James Stewarts It's A Wonderful Life-personage George Bailey omdat ze naar eigen zeggen dankzij Trump een experimentele behandeling tegen kanker kon ondergaan. Van de pot gerukt vinden experts, en Stewarts dochter Kelly Stewart Harcourt kon er allerminst mee lachen.



De kogel is door de kerk voor On The Rocks, de nieuwe film van Sofia Coppola met Rashida Jones en Bill Murray. De film zal in wereldpremière gaan tijdens het New York Film Festival van 17 september tot 11 oktober, en nadien komt hij ook in de Amerikaanse zalen uit.



Hollywood rouwt om Chadwick Boseman. De acteur die we vooral kennen als T'Challa aka Black Panther stierf op 43-jarige leeftijd aan darmkanker. Chadwick leed al een tijdje aan deze ziekte, maar sprak er niet over. Hij was o.a. ook nog te zien als James Brown in Get On Up en in de nieuwe Spike Le-film Da 5 Bloods. Black Panther II wordt overigens een harde noot om te kraken. Normaal zou de onlangs overleden Chadwick Boseman opnieuw de rol van T'Challa vertolken. Sommige vinden dat Black Panther II maar beter niet gedraaid wordt, en anderen roepen op om de acteur niet te vervangen. Benieuwd welke kant de Marvel Studios zal kiezen. Een andere optie is om de hoofdrol aan Letitia Wright te geven die de rol van T'Challa's speelt.



Volgens Wesley Snipes wordt de Coming To America-sequel met Eddie Murphy hilarisch. Snipes vertolkt hierin de slechterik General Izzi. Het grootste probleem is dat wij Wesley Snipes al lang niet meer geloven.



Robbe De Hert blijkt een enorm filmarchief te bezitten. In Filmhuis Klappei en in zijn huis vond men massa's dozen met films uit de beginjaren van de regisseur en het collectief Fugitive Cinema waar hij bij zat. Film- en mediaprofessor Gertjan Willems van Universiteit Antwerpen zal zich samen met een paar studenten over deze verloren schat bekommeren.



In oktober verschijnen er op Criterion drie nieuwe releases via blu-ray: The Irishman, Girlfriends en Five Easy Pieces. De film van Martin Scorsese verschijnt ook op dvd en krijgt ook via Criterion UK een regiovrije release.



Geheel onverwacht is The New Mutants van Disney één van de grootste bioscoophits aan het worden sinds het begin van de coronacrisis. Ook Bill & Ted Face The Music en The Personal History Of David Copperfield van Armando Iannucci scoren zeer goed.



Disney houdt er blijkbaar van om met de voeten van de filmliefhebbers te spelen, zeker als het om Mulan gaat. Volgens de Disney+-pagina in Nederland en het Verenigd Koninkrijk zou de film vanaf 4 december beschikbaar zijn voor alle abonnees. Maar of dat nu zo is, blijft afwachten, want ondertussen is dat bericht alweer verwijderd.



Het is al meer dan één keer gezegd maar de mindfuck die Tenet is, moet de boost worden van de cinema. En dat doet het, want in in zijn eerste week haalde de film van Christopher Nolan een opbrengst van 53 miljoen dollar, en dat is toch 13 miljoen dollar meer dan verwacht.



In november verschijnt op Arrow de UHD-release van zowel Abel Ferrara's King Of New York en David Cronenberg's Crash. Er komt ook een filmboxset met zes films van William "Wild Bill" Grefé.



BFI laat dan weer weten dat ze in september After The Fox van Vittorio De Sica op blu-ray zullen uitbrengen. Een komedie die mede geschreven werd door Neil Simon en met in de hoofdrollen Peter Sellers, Victor Mature, Britt Ekland, Martin Balsam en Akim Tamiroff.



Tijdens Filmfest Gent 2020 staat in het teken van de Nieuwe Duitse Cinema, oftewel de cinema van de jaren '70 in Duitsland. Men denkt in de eerste plaats dan wel aan Rainer Werner Fassbinder, Werner Herzog en Wim Wenders, maar deze dat is slechts het topje van de ijsberg. Daaronder zit de ‘verborgen geschiedenis' van de Duitse cinema van de jaren '70 die een vijftiental jaar boven alle andere nationale cinema's uit troonde en die door Patrick Duynslaegher wordt voorgesteld op het Retrospectieve Classics-parcours 'Papas Kino ist tot!'. Op het programma staan films van Jean-Marie Straub & Danièle Huilet, Rosa von Praunheim, Ulli Lommel, Niklaus Schilling, Alexander Kluge, Edgar Reitz, Peter Handke, Volker Schlöndorff, Margarethe von Trotta, Helma Sanders-Brahm, Wolf Gremm. Het volledige programma vind je op de site van FilmFest Gent. FilmFest Gent heeft ook de eerste titels van haar 47ste editie bekend gemaakt. Traditiegetrouw vind je ze allemaal in kleuren en geuren op hun website, en ook Dvd-info zal de nodige aandacht aan dit filmfestijn geven. Blikvangers zijn alvast de Gouden Beer-winnaar There Is No Evil van Mohammad Rasoulof, de nu al ophefmakende Zweedse documentaire I Am GretaUndine van Christian Petzold en Mandibules waarin we het acteerdebuut van Roméo Elvis kunnen zien.



Tenet
liet ook de bioscoopbezoeken in Frankrijk stijgen, en dat is volgens Cannes-directeur Thierry Frémaux en de Franse regisseur Bertrand Tavernier die beiden in oktober het Lumière Film Festival zullen organiseren een meer dan positief punt. Volgens de twee zal deze stijging zich ook de komende maanden doortrekken, de streamingdiensten zijn volgens hun niet echt concurrenten. Alberto Barbera, artistiek directeur van het filmfestival van Venetië bekijkt dat dan weer anders. Hij vindt het geen goed idee om een jaar te wachten om films uit te brengen zoals sommige studio's doen, want je hebt goede films nodig om mensen weer naar de bioscoop te lokken nadat ze maanden thuis films hebben bekeken.



Netflix wil zonder meer de grootste van alle streamingdiensten zijn. Om nieuwe abonnees te overtuigen wordt Watch Free gelanceerd, een site waarop mensen gratis enkele originele films en series van Netflix kunnen bekijken. Tussen de films vind je Bird BoxThe Two Popes en Murder Mystery. Je kan er ook de pilootafleveringen van Stranger Things en When They See Us zien.



Het gaat van kwaad naar erger met pornoacteur Ron Jeremy. In juni werd hij verdacht van verkrachting en niet minder dan zeventien vrouwen hebben nu een aanklacht ingediend tegen hem, waaronder één vrouw die op dat moment vijftien was. Jeremy zit momenteel in de gevangenis en zegt van niets te weten. Als hij effectief schuldig bevonden wordt, riskeert hij levenslang.



Er is hoop voor de Bond-fans, want No Time to Die zou nu toch niet uitgesteld worden naar november volgend jaar, volgens een nieuwe poster van de film zou de nieuwe Bond in november van dit jaar in de bioscoop vertoond worden.



Drukke tijden voor Adam Driver. Terwijl we dit lezen is hij nog bezig aan The Last Duel van Ridley Scott, en de man die wereldberoemd werd als Kylo Ren zou nu ook in de scifithriller 65 te zien. Het gaat om een verhaal van de auteurs van A Quiet Place, terwijl Sam Raimi één van de producenten is.



Ook terug van weggeweest, en daar zijn we heel blij om is Film Fest Gent On Tour. Na een pandemische impasse van enkele maanden zal filmkenner Patrick Duynslaegher elke derde dinsdag van de maand opnieuw in verschillende zalen over heel Vlaanderen en Brussel een avant-première introduceren. Het startschot wordt gegeven op dinsdag 15 september met het onder de huid kruipende Slavische oorlogsdrama The Painted Bird van de Tsjechische regisseur Václav Marhoul.



Wie geld heeft, heeft vaak voor alles een oplossing. Neem nu Tom Cruise. Voor de opnames van de zevende Mission: Impossible-film huurde Cruise gewoonweg een groot cruiseschip af zodat de crew zo weinig mogelijk in contact met de plaatselijke bevolking zou komen en zo dus de kans op besmetting met het coronavirus te verkleinen. Kostenplaatje van deze missie: 700.00 dollar. Misschien had Matt Reeves dat ook beter gedaan, want hij werd gedwongen om de opnames van The Batman tijdelijk stil te leggen nadat één van de cast- of crewleden positief testte op het coronavirus. Volgens verschillende bevestigde bronnen zou het ook om Robert Pattinson gaan.



Eentje om te noteren. In september verschijnt via Eureka Classics de film noir classic This Gun For Hire met Veronica Lake en Alan Ladd op blu-ray. De film is gebaseerd op een roman van Graham Greene en wordt beschouwd als één van de beste uit zijn genre.



Goed nieuws voor Star Wars-fans. Het tweede seizoen van de reeks The Mandalorian zal vanaf 30 oktober te zien zijn op Disney+. Ondertussen is ook al bekend geraakt dat zowel Timothy Olyphant als Rosario Dawson in de cast zitten. Naar verluidt is Jon Favreau al bezig aan het schrijven van het derde seizoen.



Francis Ford Coppola heeft een nieuwe versie van The Godfather: Part III gemaakt. Het maffia-epos heeft nu een ander begin en einde, alsook een 4K-restauratie. Coppola gaf zijn film uit 1990 zelfs een andere naam: Mario Puzo's The Godfather, Coda: The Death Of Michael Corleone. Deze titel wilde Coppola dertig jaar geleden ook al, maar daar was dan de studio niet mee akkoord.



Niemand minder dan Cooper Hoffman zal de hoofdrol vertolken in de nieuwe film van Paul Thomas Anderson. Soggy Bottom heet die film voorlopig, en Cooper is de zeventienjarige zoon van wijlen Philip Seymour Hoffman. Philip Seymour Hoffman speelde in vijf Anderson-films: Hard Eight, Boogie Nights, Magnolia, Punch-Drunk Love en The Master. Tot over zeven dagen!



UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron