:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2020
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2020
Bron: Remain In Light - Datum: 2020-09-13 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES OKTOBER 2020

De maand beginnen we luchtig met het kleurrijke kinderavontuur Willy Op De Onbekende Planeet en het lichtvoetige satirische La Bonne Epouse. De biopic Capone, vertelt het verhaal over de laatste levensjaren van de beruchte maffiabaas Al Capone, vertolkt door Tom Hardy. Eva Green en Matt Dillon schitteren dan weer in de ontroerend mooie ruimtevaartfilm Proxima, met als leidraad de fragiele ouder-kindrelatie van astronauten. The Current War met Benedict Cumberbatch, toont het historische gevecht tussen Edisson en Tesla en hun onderlinge strijd om de electriciteitsmarkt te bepalen. Het politiek geëngageerde Papicha schildert het Algerije van 1997 waarin de rechten van vrouwen in een rap tempo worden ingeperkt. Eindigen doen we deze maand met The Operative; Rachel (Diane Kruger) wordt door de Mossad gerekruteerd voor een geheime missie in Teheran waar ze echter in een complexe driehoeksverhouding terecht komt.

WILLY OP DE ONBEKENDE PLANEET

Willy is met zijn ouders op expeditie wanneer hun ruimteschip stuk gaat. Helemaal alleen met de robot Buck, belandt Willy op een onbekende planeet: een kleurrijke plek vol maffe beesten en planten. Willy en Buck weten niet waar eerst te kijken! Tot Bucks batterij leeg loopt en Willy zich afvraagt of iemand hem hier ooit zal komen zoeken.

Regie: Eric Tosti
Cast: Sem van der Horst, Govert Deploige
Releasedatum dvd: 7 oktober 2020.

LA BONNE EPOUSE

Boersch, Elzas, eind 1967. Paulette Van Der Beck en haar man runnen al jaren een huishoudschool. Hun missie is om tienermeisjes te trainen om perfecte huisvrouwen te worden die onderdanig zijn aan hun man. Na de plotselinge dood van haar man ontdekt Paulette dat de school op de rand van het faillissement staat en moet ze kordaat optreden. Maar terwijl voorbereidingen worden getroffen voor de Beste huishouden competitie-televisieshow, beginnen zij en haar levendige studenten te twijfelen aan het nut ervan. La Bonne Épouse is een humoristische en satirische kijk op een universeel verhaal over solidariteit en gendergelijkheid.

Regie: Martin Provost
Cast: Juilette Binoche, Yolande Moreau, Noémie Lvovsky, Edouard Baer, François Berléand
Releasedatum dvd: 7 oktober 2020.

CAPONE

Capone vertelt het verhaal van de Amerikaanse gangster Al Capone in zijn laatste maanden. Nu hij op vrije voeten is na zijn celstraf van tien jaar te hebben uitgezeten, begint de 47-jarige Capone te lijden aan dementie. Zijn gewelddadige verleden laat hem niet met rust en steeds meer verteert de ziekte zijn geest. Hij zal uiteindelijk sterven in 1947, op slechts 48-jarige leeftijd.

Regie: Josh Trank
Cast: Tom Hardy, Matt Dillon, Linda Cardellini
Releasedatum dvd en Blu-ray: 14 oktober 2020.

PROXIMA

De nuchtere Française Sarah voedt haar jonge dochter Stella alleen op. Ze is een toegewijd moeder en Sarah en Stella hebben een nauwe band. Sarah is ook een briljante en gedreven astronaut, die geselecteerd wordt voor een ambitieuze – door mannen gedomineerde – ruimtemissie, samen met de chauvinistische Amerikaan Mike en de vredelievende Rus Anton. Ze bereidt zichzelf en Stella voor op haar langdurige afwezigheid en fysiek in topconditie begint ze aan de zware training in Rusland. Het is het begin van een emotionele rollercoaster, waarin ze moet schipperen tussen haar persoonlijke dromen en behoeften en die van haar kind. Nu ze de aarde gaat verlaten, beseft Sarah dat ze zich er meer mee verbonden voelt dan ooit.

Regie: Alice Winocour
Cast: Eva Green, Matt Dillon, Lars Eidinger
Releasedatum dvd: 14 oktober 2020.

THE CURRENT WAR

The Current War speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw en volgt de uitvinders Thomas Edison en George Westinghouse. De twee heren raken verwikkeld in een machtsstrijd over de distributie van elektriciteit. Edison is fel voorstander van gelijkstroomdistributie in plaats van het wisselstroomsysteem, dat door Westinghouse Electric en andere Europese bedrijven wordt ondersteund.

Regie: Alfonso Gomez-Rejon
Cast: Benedict Cumberbatch, Oliver Powell, Katherine Waterston,Michael Shannon, Nicholas Hoult.
Releasedatum dvd en Blu-ray: 21 oktober 2020.

PAPICHA

De Algerijnse regisseur Mounia Meddour grijpt met Papicha terug naar gebeurtenissen tijdens de Algerijnse burgeroorlog in de jaren negentig. De achttienjarige studente Nedjima droomt ervan styliste te worden en verkoopt haar sexy kleding aan ‘papichas’, mooie jonge Algerijnse meisjes, in de toiletten van hippe nachtclubs. Haar onafhankelijke leven wordt drastisch ingeperkt door religieuze fundamentalisten die eisen dat alle vrouwen bedekt de straat op komen of het anders bekopen met hun leven. Maar Nedjima wijkt niet en organiseert bij wijze van protest een modeshow. Papicha maakte deel uit van de reeks sociaal geëngageerde films die op het jongste filmfestival van Cannes werden vertoond in de sectie Un Certain Regard. De release in Frankrijk is een succes: Papicha is in Frankrijk de tot nu toe best bezochte, door een vrouw geregisseerde film uit Afrika! In de eerste twee maanden sinds de release daar (oktober 2019), telde de film al ruim 250.000 bezoekers.

Regie: Mounia Meddour
Cast: Lyna Khoudri, Shirine Boutella, Amira Hilda Douaouda
Releasedatum dvd en Blu-ray: 21 oktober 2020.

THE OPERATIVE

Tijdens het bijwonen van de begrafenis van haar vader verdwijnt spion Rachel (Diane Kruger) spoorloos. De enige aanwijzing die ze heeft achtergelaten is een cryptisch telefoontje naar haar voormalige baas Thomas (Martin Freeman), die vervolgens door de inlichtingendienst Mossad uit Duitsland naar Israël wordt gestuurd om haar stappen te achterhalen. Zo moet hij uitzoeken of ze een gevaar is voor hun missie, terwijl hij haar tegelijkertijd probeert te beschermen. The Operative is gebaseerd op de bestseller van voormalig Israëlische inlichtingenofficier Yiftach Reicher Atir.

Regie: Yuval Adler
Cast: Diane Kruger, Martin Freeman, Cas Anvar
Releasedatum dvd en Blu-ray: 28 oktober 2020.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron