:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #62
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #62
Bron: DVD Info - Datum: 2021-05-03 - Geplaatst door: Didier
Een nieuwe editie van Cineweetjes. Laten we maar beginnen met nieuws van Dakota Johnson, want die zal de hoofdrol gaan spelen in Persuasion wat een nieuwe verfilming is van Jane Austens gelijknamige roman voor Netflix. De film wordt meteen het filmdebuut van Carrie Cracknell die voorheen in de theaterwereld actief was.



Er komt een korte prequel van Soul. De titel is Soul: 22 Vs. Earth en deze kortfilm is vanaf 30 april te zien op Disney+ en speelt zich lang voor de gebeurtenissen van Soul af.



Na The Ramones wil Netflix nu ook een biopic maken van Kiss. De film heet Shout It Out Loud en wordt geregisseerd door Joachim Rønning die al Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales en Maleficent: Mistress Of Evil op zijn cv heeft staan. De Kiss-leden Gene Simmons en Paul Stanley zullen aan de film meewerken.



Russell Crowe zal meespelen in Taika Waititi’s Thor: Love And Thunder en wel als Zeus. Hierdoor wordt op de sociale media meteen het gerucht ontketend dat weldra Hercules, de zoon van Zeus in het MCU-universum zal worden opgenomen.



Er komt een biopic van George Gershwin, de componist van onder meer Rhapsody In Blue en An American In Paris. De film heet Fascinating Rhythm en zal gemaakt worden door John Carney die we kennen van Once en Sing Street. Martin Scorsese die zelf altijd deze film heeft willen maken wordt de producer.



Pixar zorgt voor een aardverschuiving in de animatiewereld. De studio plant namelijk een project over een 14-jarig transgender meisje genaamd Jess. Pixar zal ook contact opnemen met transorganisaties om dit op een authentieke manier weer te geven.



Martin Scorsese en scenarist Paul Schrader gaan samenwerken voor de Bijbelreeks, The Apostles And Apocrypha. De serie bevat drie seizoenen en gaat over het ontstaan van het christendom, en gaat voor een groot deel over de apocriefen die kort door de bocht genomen de voorlopers van de apostelen waren.



Netflix-baas Scott Stuber reageerde in een interview dat de streamingdienst niet met Christopher Nolan zal kunnen werken want de regisseur wil dat zijn films overal ter wereld op het grote scherm te zien kunnen zijn en dat kan niet volgens Netflix.



Na The Nightingale van Jennifer Kent verschijnt nu ook The Babadook op UHD/Blu-ray via Second Sight. De release is voorzien in juni.



Op 25 juni gaat de negende Fast & Furious in première en om dit te vieren zal Universal alle vorige acht delen uit de franchise opnieuw in de Amerikaanse bioscopen vertonen. Vanaf 30 april verschijnt er elke vrijdag één Fast & Furious-film en die voorstellingen zullen gratis zijn. Maar juist, wat ben jij er als Vlaamse lezer nu mee....



Tomm Moore die in de animatiewereld in de schijnwerpers staat door Wolfwalkers gaat samenwerken met Ratatouille-coscenarist Jim Capobianco voor The Inventor dat  over kunstenaar en uitvinder Leonardo da Vinci gaat.



Op het MOOOV Filmfestival werd de Beste Film-award uitgereikt aan Nudo Mixteco van Angelez Cruz. De studentenjury bekroonde Eyimofe (This Is My Desire) van Arie en Chuko Esiri, terwijl Maternal van Maura Delpero de Youth Award won. Een jury van filmjournalisten koos Monos van Alejandro Landes als winnaar van de Sembène Award en dat is volgens hun de Beste Wereldfilm is die het afgelopen jaar uitgebracht werd in België.



Jungle Fever van Spike Lee met Wesley Snipes, Annabella Sciorra en Samuel L Jackson wordt dit jaar 30 en daarom wordt de film in mei op BFI uitgebracht op Blu-ray.



U kent natuurlijk al lang de lijst van de Oscar-winnaars van 2021 en u hebt zonder meer uw eigen mening over slokop Nomadland, maar opmerkelijk is wel dat de televisieuitzending van de Oscars maar door 9,85 miljoen Amerikanen werd bekeken en dat is een daling van maar liefst 58,3 procent en dat is daarmee het slechtste resultaat ooit.



Over Oscars gesproken, Thomas Vinterbergs Drunk die het beeldje voor Beste Internationale Film won is nu opgekocht door Leonardo DiCaprio’s productiehuis Appian Way voor een Engelstalige remake. Mogelijks gaat DiCaprio zelfs de hoofdrol vertolken in de film. In het origineel werd dat door Mads Mikkelsen gespeeld. Het zou trouwens Vinterbergs eigen idee zijn om een Engelstalige versie van Drunk met DiCaprio op de filmmarkt te gooien. Wij gaan met deze woorden een pintje uit de koelkast halen en klikken op de woorden “tot volgende week!”



Recent nieuws van dezelfde bron