:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #71
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #71
Bron: DVD Info - Datum: 2021-07-05 - Geplaatst door: Didier
Een nieuwe Cineweetjes en laten we maar beginnen met nieuws over Damien Chazelle. Na Whiplash en La La Land is de regisseur bezig met zijn nieuwste project. Babylon is de naam en dat speelt zich af in het Hollywood van de jaren twintig en is gesitueerd tijdens de overgang van de stomme film naar de talkies. De cast is lichtjes indrukwekkend: Brad Pitt, Margot Robbie, Tobey Maguire, Olivia Wilde, Lukas Haas en Red Hot Chili Peppers-bassist Flea.



Arrow brengt in september een box uit van Oliver Assayas, maar ook de '80s-slasher Death Screams, en de trilogie van Children Of The Corn. Eureka Entertainment brengt in juli de actiewestern The Millionaires' Express met Sammo Hung en Yuen Biao uit 1986 op Blu-ray uit.




We hebben weer een nieuwtje van de vijfde Indiana Jones opgevangen. Iemand heeft zijn mond voorbij geklapt waardoor men denkt dat de titel wel eens Indiana Jones And The Order Of Elysium zou kunnen zijn. Het verhaal zou zich situeren tijdens de ruimterace uit de jaren zestig en Mads Mikkelsen zou een Nazi-wetenschapper zijn die voor de NASA werkt.



Dune van regisseur Denis Villeneuve komt niet begin maar wel eind oktober in de zalen en dat komt omdat men geen clash wil met de 25e Bond-film No Time To Die die wereldwijd begin oktober verschijnt. Dune krijgt zijn officiële première op 3 september tijdens het 78e filmfestival van Venetië.



Bijzonder leuk nieuws is dat de bijna 80-jarige Walter Hill met Dead For A Dollar een nieuwe actiewestern aan het draaien is, en wel met Christoph Waltz en Willem Dafoe in de hoofdrollen.



Volgens Don Cheadle zou regisseur Steven Soderbergh een nieuwe Ocean's-film in gedachten hebben. Wie in de cast zal zitten en waar het precies zal over gaan, weet niemand.



De Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum Buda lanceren het cultuurabonnement CUltuurBOuwers, of kortweg CUBO waarmee je voor 15 euro per maand toegang krijgt tot het volledige podium- en filmaanbod van deze twee zalen. Het experiment loopt twee jaar en om uit de kosten te geraken, moeten er meer dan duizend abonnementen verkocht worden.



Quentin Tarantino houdt er duidelijk van om te sollen met de fans. In een interview liet hij optekenen dat Mickey Rourke oorspronkelijk het hoofdpersonage zou worden in Death Proof , en dus niet Kurt Russel. Verder liet de cineast noteren dat hij met het idee speelt van Kill Bill Vol. 3 waarin hij graag Maya Hawke zou casten als de dochter van The Bride. Of de film gemaakt zal worden is nog onduidelijk want eerder liet Tarantino vallen dat hij wilde stoppen met films maken omdat hij op een hoogtepunt wilde eindigen.



Op 23 oktober 2021 verwelkomt de 21ste editie van de World Soundtrack Awards componist Max Richter als eregast. De 21ste World Soundtrack Awards vinden plaats op 23 oktober 2021 in Opera Gent. Na een jaar waarin de twintigste verjaardag van de WSA werd gevierd met een gelivestreamde awardsceremonie wil Film Fest Gent de filmmuziekgemeenschap, van professionals tot fans, terug fysiek samenbrengen. Het festival is vereerd Max Richter aan te kondigen als een van de gasten van World Soundtrack Awards 2021. Brussels Philharmonic, onder leiding van Dirk Brossé, zal een selectie van het werk van Max Richter én van Bryce Dessner (winnaar van de Discovery of the Year Award 2020) spelen op de uitreiking van de filmmuziekprijzen. Eerder al kondigde Film Fest Gent de Griekse componiste Eleni Karaindrou aan als de ontvanger van de Lifetime Achievement Award 2021. Tickets voor de World Soundtrack Awards 2021 zijn beschikbaar via www.filmfestival.be en www.worldsoundtrackawards.com.



Cineweetjes drukt de zomerstop in. Rond september kan u weer bij ons terecht voor de allerlaatste roddels en nieuwtjes. Have a nice and safe summer!



Recent nieuws van dezelfde bron