:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #79
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #79
Bron: DVD Info - Datum: 2021-11-02 - Geplaatst door: Didier
We zijn na twee weken stilte door FilmFest Gent opnieuw van de partij met onze Cineweetjes. Het grootste en meest tragische nieuws kwam uiteraard via Alec Baldwin die op de set van de western Rust per ongeluk de DOP'er Halyna Hutchins doodschoot met een pistool dat als rekwisiet diende. Op Twitter meldde Baldwin: "De woorden schieten me tekort. Ik kan niet uitdrukken hoe geschokt en bedroefd ik ben door het tragische ongeluk dat Halyna Hutchins het leven kostte. Ze was een echtgenote, een moeder en een collega waar we veel bewondering voor hadden. Ik sta volledig ter beschikking van de politie en het onderzoek naar de oorzaak van deze tragedie. Ik sta ook in contact met Halyna’s echtgenoot en biedt hem en zijn familie mijn steun aan. Ik leef mee met hem, zijn zoon en alle mensen die Halyna kenden en liefhadden." Alle andere geruchten hieromtrent vind je in het lang en het breed op het internet terug.



Niets dan positief nieuws over de 48ste editie van Film Fest Gent. Marijke Vandebuerie, algemeen directeur van Film Fest Gent verwoordt het als volgt: "Het festival had zich voorbereid op een terughoudend publiek, maar vanaf dag één bleek dat er grote honger was naar de intense cinemaervaring die we als festival kunnen bieden. Film Fest Gent 2021 mocht evenveel bezoekers - en meer unieke ticketkopers - verwelkomen als in 2019, pre-corona. Dat is meer dan verwacht en verhoopt."



Edgar Wright liet via de podcast Happy Sad Confused weten dat hij kandidaat is om een James Bond-film te regisseren en hij weet ook al hoe het nu verder moet met 007 na Daniel Craig. De getipte opvolgers Tom Hardy en Michael Fassbender zijn volgens Wright niet geschikt omdat de nieuwe Bond niet te stoer mag zijn, maar eerder een melkchocolade-Bond. Wat dat precies inhoudt weten we niet, maar Wright wil zijn voorstel wel aan de James Bond-producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson voorleggen.



Er komt een Barbie-film en die zal geregisseerd worden door Greta Gerwig. Margot Robbie gaat Barbie spelen en naar verluidt zou Ryan Gosling Ken gaan vertolken. Over Ryan Gosling gesproken! Hij gaat opnieuw een film maken met Derek Cianfance, de regisseur voor wie hij Blue Valentine en The Place Beyond The Pines deed. Deze keer wordt het een Blumhouse-film en het gaat om een remake van The Wolf Man uit 1941.



Indicator brengt in januari vier Britse films uit waarvan twee Peter Sellers-films: Hoffman en Girl Stroke Boy. Ook The Blockhouse en The Brute krijgen een blauw schijfje. Eureka brengt op Blu-ray The Sabata Trilogy uit, dat zijn drie westerns met Lee Van Cleef als wapenheld Sabata.



De Amerikaanse box-office wordt sterk aangevoerd door Dune. Verder noteren we Halloween Kills, No Time To Die en Venom: Let There Be Carnage. Ook The French Dispatch van Wes Anderson scoort goed en doet het zelfs beter dan Black Widow.



Niet dat we ervan opkijken maar Warner heeft groen licht gegeven voor het draaien van Dune: Part Two die opnieuw geregisseerd zal worden door Denis Villeneuve. De film komt op 20 oktober 2023 in de zalen en hij zal deze keer een exclusieve bioscooprelease krijgen.



De Gentse Sphinx-cinema is gered, en dat door het echtpaar Bruno Lowagie en Ingeborg Willaert die hun IT-bedrijf verkocht hebben en met de opbrengst daarvan iets zinvols wilden doen. Er zullen een aantal werken uitgevoerd worden aan het lekkende dak en de bovenverdieping. Waarschijnlijk komt er ook een lift voor rolstoelgebruikers. Lowagie en Willaert willen de bioscoop opwaarderen, maar niet zelf uitbaten. Dat zou normaliter door de huidige uitbater Patrick Deboes gebeuren.



Bill Murray speelt eindelijk eens mee in een MCU-film, ook al zal dat maar één keer gebeuren maar Murray wilde op zijn minst eens geprobeerd hoe het voelt om een Marvel-film te draaien. Welke rol het wordt is voorlopig onduidelijk, maar het wordt wel in Ant-Man And The Wasp: Quantumania waarvan de opnames momenteel bezig zijn. Wij zeggen tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron