:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #91
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #91
Bron: DVD Info - Datum: 2022-02-21 - Geplaatst door: Didier
Cineweetjes is er weer, en wel met een triest begin. Ivan Reitman is op 75-jarige leeftijd overleden, de regisseur van Ghostbusters, Twins en Kindergarten Cop. Reitman stierf onverwacht in zijn slaap in zijn huis in Los Angeles. Zijn doorbraak in Hollywood kwam in 1978 als producer van Animal House met John Belushi. Kort daarna maakte hij met Bill Murray de films Meatballs, Stripes en zijn grootste hit was uiteraard Ghostbusters. Reitman produceerde ook films waaronder die van landgenoot David Cronenberg.



Na Lord Of The Rings kondigt Amazon een live-action-reeks aan van Blade Runner. De reeks speelt zich af na de gebeurtenissen van Ridley Scotts Blade Runner en Denis Villeneuves Blade Runner 2049. Mogelijks zal Scott zal achter de camera staan. Er is nog geen startdatum voor de opnames. De titel wordt sowieso Blade Runner 2099.



Net zoals regisseur David Ayer wil ook Will Smith een director’s cut van Suicide Squad waarin hij de huurmoordenaar Deadshot speelt. Volgens Will Smith werd er heel wat footage geknipt uit Suicide Squad. Warner-bons Ann Sarnoff liet wel al eerder horen dat er geen Suicide Squad-director’s cut komt.



Op 12 februari werden de Magritte du Cinema 2022 uitgereikt waarbij Une Vie Démente van Ann Sirot en Raphaël Balboni en Un Monde van Laura Wandel de grote winnaars werden en elk zeven Magrittes veroverden. Une Vie Démente kreeg die van Beste Film, Beste Actrice (Jo Deseure), Beste Acteur (Jean le Peltier) en Beste Acteur in een Bijrol (Gilles Remiche). Un Monde ging naar huis met de Magrittes voor Beste Debuut, Beste Regie en Beste Actrice in een Bijrol (Laura Verlinden). La Civil van Teodora Ana Mihai kreeg de Magritte voor Beste Vlaamse Film en Titane van Julia Ducournau die voor de Beste Buitenlandse Film.



Jackass Forever staat niet langer op één in de Amerikaanse box office-lijst, maar wel Death On The Nile. Verder vinden we in de top 5 de romcom Marry Me met Jennifer Lopez en Owen Wilson en de actiefilm Blacklight met Liam Neeson. Roland Emmerichs Moonfall is de grote verliezer.



Met de Fan Favorite Award komt er een nieuwe Oscar, en dat heeft waarschijnlijk te maken met de klachten van Jimmy Kimmel en Kevin Smith die vonden dat het niet kon dat de box office-hit Spider-Man: No Way Home geen Oscarnominatie kreeg voor Beste Film. De winnaar zal verkozen worden door Amerikaanse Twitter-gebruikers die tot 3 maart maximum twintig keer per dag kunnen stemmen en daarbij een uitnodiging voor de Oscaruitreiking van 2023 kunnen winnen.



Het Courtisane Festival dat vorig jaar noodgedwongen via FilmFest Gent liep, heeft de eerste details van zijn 2022-editie onthuld en gaat door van 30 maart tot 3 april in de Sphinx Cinema, Minard, KASKcinema en de Paddenhoek in Gent. De Artists in Focus zijn dit jaar Ana Vaz en Trevor Mathison. Het luik Encontros is dan weer een ontmoeting tussen films van onder meer Pierre-Marie Goulet, António Reis & Margarida Cordeiro, Manoel de Oliveira en Sumiko Haneda.



Spider-Man: No Way Home heeft Avatar aan de box office verslagen en is nu de op twee na succesvolste film in de VS ooit. Enkel Avengers: Endgame en Star Wars: The Force Awakens deden beter. Wereldwijd is Spider-Man: No Way Home tot nu toe de zesde succesvolste films aller tijden.



Paramount+ zal tegen eind 2022 in ruim zestig landen beschikbaar zijn. Over België en Nederland is voorlopig niks bekend. Verder heeft de studio grote filmplannen. In 2025 wordt A Quiet Place Part III verwacht van John Krasinski, naast een spin-off van Michael Sarnoski. Er komen ook twee films van Sonic The Hedgehog. Er komt een trilogie van Star Trek met Matt Shakman (WandaVision) als regisseur en J.J. Abrams als producent. Er komt (jawel) ook een nieuwe Transformers-trilogie en voor wie wil is er zelfs een SpongeBob Squarepants-trilogie op komst en er komen ook een reeks films over Teenage Mutant Ninja Turtles-slechteriken.



Dave Bautista gaat de hoofdrol spelen in Knock At The Cabin, de nieuwe thriller van M. Night Shyamalan. Verder zullen ook Harry Potter-acteur Rupert Grint en Nikki Amuka-Bird in de film te zien zijn.



We gaan eruit met Francis Ford Coppola die de Marvelfilms omschrijft als een prototype dat opnieuw en opnieuw en opnieuw en opnieuw en opnieuw wordt gemaakt om er anders uit te zien. Hij ziet dat patroon ook in Dune en No Time To Die. Heeft er al iemand gezegd dat The Godfather dit jaar 50 is? Tot volgende week!


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron