:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #94
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #94
Bron: DVD Info - Datum: 2022-03-14 - Geplaatst door: Didier
Iemand zin een postapocalyptische film nu bepaalde apen met het rode knopje dreigen? In ieder geval werkt Warner aan een vervolg op I Am Legend met Will Smith en Michael B. Jordan. Best vreemd, omdat jaren terug Smith liet horen dat hij geen interesse had in een sequel. Wie de regie op zich neemt is nog onbekend.



Er komt ook een nieuwe Alien-film. Fede Álvarez, die al Evil Dead en Don’t Breathe deed, gaat een nieuwe langspeler in het Alien-universum maken, terwijl Ridley Scott de producer is, wat best vreemd is of omdat hij ook plannen had om een nieuwe prequel te maken. Kleine kanttekening: de film zal exclusief te zien zijn op Hulu, wat normaal betekent dat het bij ons via het Star-kanaal van Disney+ zal gedropt worden.



20th Century Studios trekt zich stilaan terug van de bioscoop, zo blijkt uit een releaselijst. De komende jaren wordt er alleen maar ingezet op de sequels van Avatar, Free Guy en Planet Of The Apes. De studio zet bijna alles op alles zet de streamingreleases en tegen 2023 wil men jaarlijks minimum tien films maken die rechtstreeks op streaming zullen belanden. De Predator-prequel Prey is daarmee een van de eerste titels.



Geen verrassingen in de Amerikaanse box office. The Batman bracht in zijn openingsweekend 128 miljoen dollar op, en hoewel dat niet het getal van Spider-Man: No Way Home, The Dark Knight en The Dark Knight Rises evenaart, is het wel de beste score van 2022 tot nu. De top drie wordt verder aangevuld met Uncharted en Dog.



Bijna had Batman er in de jaren '80 anders uitgezien. Ivan Reitman liep met plannen rond om Bill Murray te casten als de vleermuisheld en met Eddy Murphy als Robin. Volgens Murray ging dat niet door omdat Eddie wilde Batman zijn en Murray zag op zijn beurt de rol van Robin niet zitten omdat die volgens hem op een kerstelf lijkt.



Un Monde van Laura Wandel kreeg de Ensor voor Beste Coproductie en Beste Franstalige Belgische Film. Wandels won vorig jaar ook al de FIPRESCI Prijs op het filmfestival van Cannes en kreeg ook vele awards op Les Magritte du Cinéma, zeg maar de Waalse Oscars. De Box Office Award ging naar Nachtwacht: De Dag Van De Bloedmaan van Gert-Jan Booy en lokte 120.000 bezoekers naar de zalen.



Er komt zicht op de casting van het vervolg op Denis Villeneuve’s Dune. Timothee Chalamet krijgt naast Zendaya, Rebecca Ferguson en Javier Bardem waarschijnlijk ook het gezelschap van Florence Pugh die Prinses Irulan, de dochter van de keizer zou spelen. Pugh werkt momenteel aan Oppenheimer van Christopher Nolan.



Leonardo DiCaprio laat zijn goed hart zien en schenkt 10 miljoen dollar aan het International Visegrad Fund, dat al honderdduizenden Oekraïense vluchtelingen opving sinds de invasie van Rusland. Ook Mila Kunis en haar man Ashton Kutcher, Ryan Reynolds en Blake Lively deden al een duit in het zakje.



We gaan eruit met verschuivingen van Warner. De superheldenfilm Black Adam met Dwayne Johnson verhuist van 29 juli naar 21 oktober. Aquaman 2 en The Flash worden naar 2023 uitgesteld. Het vervolg op Aquaman komt op 17 maart 2023 in de zalen in plaats van op 16 december van dit jaar. Ook Wonka met Timothée Chalamet wordt uitgesteld tot 15 december 2023, wat een half jaar later is dan voorzien. Tot volgende week.



Recent nieuws van dezelfde bron