:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cinéart >> PERSBERICHT: DECISION TO LEAVE EN TORI ET LOKITA
PERSBERICHT: DECISION TO LEAVE EN TORI ET LOKITA
Bron: Cinéart - Datum: 2022-11-21 - Geplaatst door: Werner
Voor december staan er twee sterke titels op de dvd-planning: Decision To Leave van Park Chan-wook en Tori Et Lokita van Jean-Pierre en Luc Dardenne.

DECISION TO LEAVEOp 2 december verschijnt Decision To Leave van de Zuid-Koreaanse regisseur Park Chan-wook (Oldboy, The Handmaiden).

De ijverige detective Hae-joon (Park hae-il) onderzoekt de verdachte dood van een man die van een berg is gevallen. Seo-rae (Tang Wei), de weduwe van de man, lijkt niet erg rouwig om het verlies. Hae-joon heeft zijn bedenkingen, maar raakt in de ban van deze ongrijpbare vrouw. Is ze echt zo onschuldig als ze lijkt, of is Hae-joon haar volgende prooi? Hij neemt geen risico en vertrekt naar een andere stad...

Met dit spannende, maar sensuele detectiveverhaal won Park Chan-wook op het Filmfestival van Cannes de prijs voor de beste regie.


TORI ET LOKITA
Vanaf 16 december is Tori Et Lokita van de gebroeders Dardenne beschikbaar op dvd. Ook nu liggen de hartverscheurende observaties over onze samenleving ten grondslag aan een aangrijpend verhaal.

Twee tieners zijn Afrika ontvlucht en in België terecht gekomen. De harde realiteit van het vluchtelingenleven brengt Tori (Pablo Schils) en Lokita (Joely Mbundu) tot elkaar. Samen proberen ze een leven op te bouwen als broer en zus. Een verblijfsvergunning blijkt moeilijk te krijgen, waardoor ze van verschillende kanten in het nauw worden gedreven. Tori en Lokita lijken onzichtbaar voor de wereld om hen heen, maar ze hebben elkaar.

Zoals altijd werkten de Dardennes met onervaren acteurs. De chemie tussen Pablo Schils en Joely Mbundu is fenomenaal. Voor Tori Et Lokita  werden de Dardennes op het Filmfestival van Cannes bekroond met de speciale prijs ter gelegenheid van de 75e editie van het festival.


UIT HET ARCHIEF