:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cinéart >> PERSBERICHT: THE OLD OAK
PERSBERICHT: THE OLD OAK
Bron: Cinéart - Datum: 2024-03-11 - Geplaatst door: Werner
THE OLD OAK

Op 22 maart zal The Old Oak van Ken Loach op dvd verschijnen. Na I, Daniel Blake en Sorry We Missed You bleek ook The Old Oak een gevoelige snaar te raken en nog meer bioscoopbezoekers te trekken dan de twee succesvolle voorgangers. Loach levert opnieuw een sterk sociaal drama af dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland.

In een voormalige mijnwerkersstad in Noord-Engeland staat The Old Oak, de plaatselijke kroeg. De lokale bevolking kan amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan. Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigt, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als middelpunt

Voor The Old Oak werkte Loach opnieuw samen met zijn vaste scenarist Paul Laverty. De film is hun laatste felle oproep voor medeleven en solidariteit. Voor Loach is er altijd hoop in het besef dat we het toch samen moeten doen.