:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2023
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2023
Bron: Remain In Light - Datum: 2023-06-14 - Geplaatst door: Werner
REMAIN IN LIGHT DVD, BLU-RAY & 4K UHD JULI RELEASES

In juli komen we weer met een aantal mooie releases. We gaan van start op 5 juli met Rose, Return To Seoul en The Son. Op 12 juli staat er de release van Devotion op UHD 4K, Tchaikovsky's Wife en Beautiful Disaster. Op 19 juli verschijnt What's Love Got To Do With It en de UHD 4K van Everything Everywhere All At Once. Tenslotte verschijnen op 26 juli EO en Mona Lisa And The Blood Moon.

ROSE

De relatie van de twee zussen Inger en Ellen wordt op de proef gesteld tijdens een langverwachte busreis naar Parijs. Wanneer Inger de groep reizigers meedeelt dat ze worstelt met psychische problemen, krijgen de zussen te maken met medelijden van sommigen en regelrechte discriminatie van anderen. Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden. Terwijl Ellen en Vagn hun handen vol hebben aan het wispelturige gedrag van Inger, weet ze geleidelijk aan iedereen voor zich te winnen en wordt het een hartverwarmende en memorabele reis. Rose is een ontroerende Deense komedie van de BAFTA-winnende regisseur Niels Arden Oplev (Millennium 1: Mannen Die Vrouwen Haten). Arden Oplev baseerde het scenario deels op zijn eigen ervaringen en koos voor een Deense sterrencast, met de hoofdrol voor Sofie Gråbøl (The Killing). In eigen land is Rose de meest succesvolle Deense bioscooprelease van het jaar, met ruim 350.000 bezoekers. Arden Oplevs film Daniel was de publieksfavoriet van Film By The Sea 2020, en ook Rose scoorde hoog bij het publiek tijdens de afgelopen editie van het festival.

Regie: Niels Arden Oplev
Cast: Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen
Releasedatum dvd: 5 juli 2023

RETURN TO SEOUL

Wanneer haar vlucht naar Tokio wordt geannuleerd, besluit de 25-jarige geadopteerde Freddie spontaan naar Zuid-Korea te vliegen en op zoek te gaan naar haar biologische ouders. Wat begint als een korte trip naar Seoul, wordt een lange reis langs stille dorpjes en bruisende nachtclubs in haar geboorteland dat haar nog volledig vreemd is. Hoe meer de eigenzinnige Freddie opgaat in de Koreaanse cultuur en haar zoektocht, hoe harder ze begint te twijfelen aan wie ze dacht te zijn en wie ze wil worden. Return To Seoul is een energiek drama over een vrijgevochten vrouw op zoek naar identiteit tijdens verschillende fases van haar jonge leven. Na de première in Cannes maakte de film van regisseur Davy Chou een succesvolle tournee langs vele filmfestivals en ontving wereldwijd lovende kritieken.

Regie: Davy Chou
Cast: Park Ji-min, Oh Kwang-rok, Guka Han
Releasedatum dvd: 5 juli 2023

THE SON

Een aantal jaar na de scheiding van zijn ouders voelt de sombere 17-jarige Nicholas zich niet langer thuis bij zijn moeder Kate (Laura Dern). Zijn vader Peter (Hugh Jackman) en diens nieuwe partner Beth (Vanessa Kirby) besluiten om Nicholas in huis te nemen in een poging zijn leven weer op de rails te krijgen. Peter doet er alles aan om een betere vader te zijn voor zijn zoon dan zijn eigen vader (Anthony Hopkins) voor hem was. Maar zijn alle goedbedoelde zorgen genoeg om Nicholas te helpen?

Regie: Florian Zeller
Cast: Hugh Jackman, Laura Dern, Anthony Hopkins, Vanessa Kirby
Releasedatum dvd en Blu-ray: 12 juli 2023

DEVOTION

1950, Koreaanse en Koude Oorlog. Twee jonge mannen, Tom Hudner (Glen Powell) en Jesse Brown (Jonathan Majors), worden geselecteerd voor een prestigieuze eenheid van de marine. Tom is marineofficier, Jesse een getalenteerde piloot die als eerste Afro-Amerikaan voor de Amerikaanse marine vliegt. Tijdens de zware militaire opleiding groeit er een hechte vriendschap tussen de twee die op de proef wordt gesteld wanneer één van hen op vijandelijk gebied wordt neergeschoten.

Regie: J.D. Dillard
Cast: Jonathan Majors, Glen Powell, Christina Jackson
Releasedatum 4K UHD: 12 juli 2023

TCHAIKOVSKY'S WIFE

Antonina Miliukova, een jonge, mooie en pientere 19e-eeuwse Russische aristocrate, kan alles krijgen wat ze wil. Ze wordt hopeloos verliefd op Pjotr Tsjaikovski en wil kost wat kost met hem trouwen. Hij stemt in om een einde te maken aan de geruchten over hem. Vrij snel geeft Tsjaikovski haar de schuld van zijn tegenslagen en depressies en probeert op brute wijze van zijn vrouw af te komen. Verteerd door haar gevoelens voor hem en door zijn vernederingen, wordt Antonina tot waanzin gedreven...

Regie: Kirill Serebrennikov
Cast: Odin Biron, Elenev Nikita, Ekaterina Ermishina, Philipp Avdeev
Releasedatum dvd: 12 juli 2023

BEAUTIFUL DISASTER

Abby doet haar best om haar duistere verleden te vergeten. Ze gedraagt zich dan ook voorbeeldig: ze rookt of drinkt niet, vloekt niet en zorgt dat ze haar zaakjes altijd goed op orde heeft. Wanneer ze als eerstejaars aankomt op de universiteit wordt haar kans op een nieuw leven al snel gedwarsboomd door Travis, die daar bekend staat als Mr. Onenightstand. Travis is de ultieme charmeur en windt alle vrouwen op de campus om zijn vinger. Abby is de enige die niet geïnteresseerd is in hem en dat fascineert hem eindeloos. Abby wijst hem af, maar hij krijgt haar via een weddenschap toch in zijn macht… De boekverfilming van Beautiful Disaster wordt geregisseerd door Roger Kumble (Cruel Intentions, After We Collided). After-franchise acteur Dylan Sprouse en nieuwkomer Virginia Gardner spelen de hoofdrollen.

Regie: Roger Kumble
Cast: Dylan Sprouse, Virginia Gardner, Austin North.
Releasedatum dvd en Blu-ray: 12 juli 2023

WHAT'S LOVE GOT TO DO WITH IT?

Dertigers en jeugdvrienden Zoe (Lily James) en Kazim (Shazad Latif) lopen elkaar na lange tijd weer tegen het lijf. Geïntrigeerd door Kazim’s keuze voor een traditioneel, gearrangeerd huwelijk stelt Zoe voor om de aanloop naar zijn bruiloft vast te leggen in een documentaire. Maar gaandeweg slaan de twijfels toe en komen ze voor een moeilijke beslissing: zullen ze hun hart volgen, of hun hoofd? Tegelijkertijd heeft Zoe haar eigen digitale dating perikelen en moet ze omgaan met haar bemoeizuchtige moeder Cath (Emma Thompson).

Regie: Shekhar Kapur
Cast: Mim Shaikh, Iman Boujelouah, Lily James, Emma Thompson
Releasedatum dvd en Blu-ray: 19 juli 2023

EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE

Evelyn (Michelle Yeoh) heeft samen met haar man Waymond (Ke Huy Quan) een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal teveel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had. Everything Everywhere All At Once is een eigenzinnige science-fiction avonturenfilm geregisseerd door het regisseurs-duo Daniel Kwan en Daniel Scheinert (Swiss Army Man). Met in de hoofdrollen: Michelle Yeoh (Crouching Tiger, Hidden Dragon), Ke Huy Quan (The Goonies) en Jamie Lee Curtis (Halloween).

Regie: Dan Kwan, Daniel Scheinert
Cast: Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Ke Huy Quan
Releasedatum 4K UHD: 26 juli 2023

EO

Eo is een ezel in wiens ogen melancholie spreekt. Het verhaal begint wanneer Eo deel uitmaakt van een circus. Sindsdien verandert de ezel regelmatig van eigenaar. Op zijn pad kruisen personen met een goed hart, maar tevens kwaadwillende mensen. Eo kent zowel vreugde als pijn en blijft hierbij de onschuld zelve.

Regie: Jerzy Skolimowski
Cast: Sandra Drzymalska, Lorenzo Zurzolo, Mateusz Kościukiewicz
Releasedatum dvd en Blu-ray: 26 juli 2023

MONA LISA AND THE BLOODY MOON

Mona Lisa (Jeon Jong-seo) zit al heel haar leven opgesloten in een isoleercel, maar dankzij haar unieke kracht kan ze gedachten van andere mensen manipuleren, en lukt het haar om te ontsnappen. Onder de volle maan struint ze van ontmoeting naar ontmoeting door de straten van New Orleans. Wanneer ze onderdak vindt bij Bonnie Belle (Kate Hudson), een alleenstaande moeder en stripper, ontstaat er een speciale vriendschap met Bonnie’s verwaarloosde zoon Charlie. Regisseur Ana Lily Amirpour maakte eerder haar debuut met de Iraanse vampierfilm A Girl Walks Home Alone At Night.

Regie: Ana Lily Amirpour
Cast: Kate Hudson, Jeon Jong-seo, Graig Robinson, Ed Skrein
Releasedatum dvd en Blu-ray: 26 juli 2023


UIT HET ARCHIEF