:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2024
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2024
Bron: Remain In Light - Datum: 2024-01-03 - Geplaatst door: Werner
REMAIN IN LIGHT DVD, BLU-RAY & UHD JANUARI RELEASES

In Januari komen we met het reeds eerder aangekondigde Invitation To A Murder en vervolgens met één van de arthouse-hits van 2023 Anatomy Of A Fall. Vervolgen doen we met de uitzinnig grappige romcom The (EX)perience Of Love, om de maand dan af te sluiten met het brilliante portret Anselm van Wim Wenders, het voor Venetië geselecteerde Les Enfants Des Autres, de off-beat horrorkomedie The Loneliest Boy In The World en de UHD-release van Retribution.

INVITATION TO A MURDER

Zuid-Engeland, 1934. Miranda Green, een 28-jarige bloemiste uit Londen, wordt samen met vijf mysterieuze vreemdelingen uitgenodigd om het afgelegen landhuis van miljardair Lew Findley te bezoeken. Niet alleen blijft hun gastheer bij hun aankomst afwezig, ook wordt één van de gasten in koelen bloede vermoord. Miranda besluit op zoek te gaan naar verborgen aanwijzingen en ondervraagt getuigen om de moordenaar te vinden, voordat zij het volgende slachtoffer wordt.

Regie: Daniel Goldhaber
Cast: Ariela Barer, Kristine Froseth, Lukas Gage
Releasedatum dvd en Blu-ray: 10 januari 2024

ANATOMY OF A FALL (ANATOMIE D'UNE CHUTE)

Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen sinds een jaar in een afgelegen châlet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleed.

Regie: Justine Triet
Cast: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner
Releasedatum dvd: 12 januari 2024

THE (EX)PERIENCE OF LOVE

Rémy en Sandra kunnen geen kinderen krijgen omdat ze lijden aan het “Past Love Syndrome”. Om dat te genezen is er maar één oplossing: ze moeten nog een keer met al hun exen naar bed.

Regie: Ann Sirot
Cast: Lucie Debay, Lazare Gousseau, Florence Loiret Caille
Releasedatum dvd: 17 januari 2024

ANSELM

Anselm is een portret van de invloedrijke en vernieuwende kunstenaar Anselm Kiefer van de hand van een van de meest belangrijke Duitse filmmakers van deze tijd, Wim Wenders. De film is opgenomen in 3D en 6K-resolutie en verkent het werk van Kiefer dat de zin van het menselijk bestaan en de cyclische aard van geschiedenis onderzoekt. Zijn kunst is geïnspireerd door diverse bronnen zoals literatuur, poëzie, filosofie, wetenschap, mythologie en religie. De documentaire volgt Kiefer gedurende meer dan twee jaar, van Duitsland naar zijn huidige thuis in Frankrijk, waarbij de belangrijke fases van zijn vijf decennia omspannende carrière worden belicht. Vergelijkbaar met Wenders' eerdere werk Pina, waarin 3D goed werd benut, draagt het 3D-formaat ook hier bij aan de beleving van de toeschouwer. De film bevat dramatische heropvoeringen met twee acteurs - Wenders' achterneef Anton Wenders en Kiefer's zoon van middelbare leeftijd Daniel Kiefer - die Kiefer op verschillende leeftijden vertolken, terwijl de oudere Kiefer zichzelf speelt. Het zijn subtiele ensceneringen met de acteurs die figuratieve poses uit Kiefers werk aannemen. Maar de kunst zelf is de ware ster van de film. Wenders laat de camera langzaam door de sculpturen en schilderijen van Kiefer bewegen, met bijzondere aandacht voor de gestapelde structuren, gipsen jurken en immense schilderijen. Een bijzonder portret en een unieke filmervaring in verbluffend 3D.

Regie: Wim Wenders
Cast: Anselm Kiefer, Anton Wenders
Releasedatum dvd en Blu-ray: 31 januari 2024

LES ENFANTS DES AUTRES

Lerares Rachel (Virginie Efira) tikt de veertig aan als ze smoorverliefd wordt op Ali, die ze tijdens een gitaarles leert kennen. Al snel raakt ze ook verknocht aan zijn vierjarige dochter Leila en krijgt ze ook te maken met de moeder (Chiara Mastroianni) van het meisje. In deze nieuwe situatie ervaart Rachel niet alleen moedergevoelens voor Leila en alle risico’s die het houden van andermans kinderen met zich mee brengen, maar begint ze ook haar eigen kinderwens te herontdekken. Regisseur Rebecca Zlotowski (Un Fille Facil, Grand Central) baseerde zich deels op haar eigen ervaringen en onderzoekt met ‘Les enfants des autres’ de vele verschillende vormen die ouderschap kunnen aannemen. De film werd geselecteerd voor de filmfestivals van Venetië en Toronto in 2022.

Regie: Rebecca Zlotowski
Cast: Virginie Efira, Roschdy Zem, Chiara Mastroianni
Releasedatum dvd en Blu-ray: 31 januari 2024

THE LONELIEST BOY IN THE WORLD

Wanneer de schuchtere Oliver na de dood van zijn moeder noodgedwongen vrienden moet maken, besluit hij er enkele op te graven op de lokale begraafplaats. De lichamen komen echter onverwacht tot leven, waardoor de lugubere vriendengroep hun bestaan geheim moet houden voor Oliver's omgeving.

Regie: Martin Owen
Cast: Piers Ashworth, Brad Wyman, Emilio Estevez
Releasedatum dvd en Blu-ray: 31 januari 2024

RETRIBUTION

De Amerikaanse zakenman Matt Turner (Liam Neeson) woont samen met zijn vrouw en kinderen in Berlijn. Wanneer Matt op een dag zijn kinderen naar school brengt, wordt hij gebeld door een onbekend nummer en krijgt hij een mysterieuze stem aan de lijn. Als hij niet doet wat hem wordt opgedragen, zal de bom die onder de stoel in zijn auto verstopt zit, afgaan… In een race tegen de klok probeert Matt het mysterie op te lossen en zijn gezin te redden.

Regie: Nimród Antal
Cast: Liam Neeson, Noma Dumezweni, Lilly Aspell
Releasedatum UHD: 31 januari 2024