:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cinéart >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI-FEBRUARI 2023
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI-FEBRUARI 2023
Bron: Cinéart - Datum: 2023-01-03 - Geplaatst door: Werner
LES PASSAGERS DE LA NUIT 

Op 20 januari verschijnt Les Passagers De La Nuit van Mikhaël Hers met een prachtige hoofdrol van Charlotte Gainsbourg als Elisabeth. De film geeft een mooi beeld van Parijs in de jaren tachtig. Elisabeth probeert na haar scheiding opnieuw haar weg in het leven te vinden. Tegelijkertijd breekt in Frankrijk breekt een nieuw politiek en maatschappelijk tijdperk aan. 

Als Elisabeth in de steek wordt gelaten door haar man blijft ze achter met haar twee tieners, Matthias en Judith. Ze vindt werk bij een nachtelijke radioshow, waar ze de rondzwervende Talulah ontmoet. Al snel neemt ze de jonge, ontheemde vrouw onder haar vleugels. Talulah ontdekt de warmte van een thuis en Matthias voelt hoe het is om voor het eerst verliefd te zijn. Terwijl Elisabeth de jongeren gadeslaat, zal ze haar eigen waarde moeten vinden en herontdekken dat het leven haar wel degelijk iets te bieden heeft.

Les Passagers De La Nuit  is een liefdevol portret van een vrouw die moet accepteren dat ze een toekomst heeft. Gainsbourg is op haar best en krijgt gezelschap van, onder andere, Emmanuelle Béart. Regisseur Mikhäel Hers weet perfect de tijdsgeest te vangen door middel van archiefbeelden, herkenbare muziek en een vrouw die ontdekt dat ze onafhankelijk kan zijn.


HOLY SPIDER

Op 3 februari verschijnt Holy Spider, een onconventionele thriller gebaseerd op het waargebeurde verhaal. Regisseur Ali Abbasi weet op overtuigende wijze een spannend drama te combineren met inzicht in de Iraanse samenleving en de positie van vrouwen, waarbij de film raakt aan de actualiteit.

Iran, 2001. Journalist Rahimi arriveert in Mashhad, de heiligste stad van Iran. Hier gaat ze onderzoek doen naar een reeks moorden op prostituees, die als zondig worden gezien. Ze ontdekt al snel dat ze als vrouw haar plaats dient te kennen. Terwijl hij nieuwe slachtoffers maakt, neemt Rahimi steeds grotere risico's om toch achter de identiteit van de moordenaar te komen.

Actrice Zar Amir Ebrahimi maakt van de journaliste een held van onze tijd en werd op het Filmfestival van Cannes onderscheiden als Beste Actrice.