:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2024
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2024
Bron: Remain In Light - Datum: 2024-03-18 - Geplaatst door: Werner
REMAIN IN LIGHT DVD, BLU-RAY & UHD APRIL RELEASES

Na de volle maand maart, gaan we gewoon verder op dit elan en staan er dus voor april weer een mooi assortiment van titels op release. Commercieel hoogtepunt is ontegensprekelijk The Beekeeper. Arthouse-gewijs is het naar maandelijkse gewoonte weer om duimen en vingers bij af te likken. Onmisbare meesterwerkjes als Simple Comme Sylvain en Sur L'Adamant met daarnaast het sterke Le Ravissement en het Brusselse Habib. Voor het hoge popcorngehalte zorgen deze maand de actiefilms Boon & Red Stone en de horrorfilm Play Dead.

HABIB

Habib is een jonge Brusselse acteur van Marokkaanse afkomst. Meestal speelt hij ‘de Arabier van dienst’ in alledaagse prenten die hem noch faam noch centen opleveren. En z’n grote liefde voor theater begrijpt al helemaal niemand in z’n omgeving. Maar als hij op een dag de rol van gigolo mag spelen naast Catherine Deneuve verandert zijn wereld compleet en is hij plotsklaps de held van de buurt. Voor Habib de kans om z’n gram te halen, maar ook het startschot van een hoop onvoorziene problemen.

Regie: Benoît Mariage
Cast: Bastien Ughetto, Sofia Lesaffre, Ahmed Benaïssa
Releasedatum dvd: 10 april 2024


LE RAVISSEMENT

Op dezelfde dag dat Lydia’s vriend hun jarenlange relatie verbreekt, vertelt haar beste vriendin Salomé dat ze zwanger is. Vanaf dat moment stort een verdoofde Lydia zich volledig op haar werk als vroedvrouw en op de zorg voor haar vriendin. Steeds verder raakt ze verzonken in haar eigen wereld, totdat ze op een avond Milos ontmoet en een one night stand beleeft. Als Lydia hem na een tijdje onverwacht tegenkomt met Salomé’s baby op de arm, vertelt ze hem een leugen met grote consequenties.

Le Ravissement is een spannend, psychologisch drama over eenzaamheid, veranderende relaties en een wanhopig verlangen naar menselijk contact. Het speelfilmdebuut van regisseur Iris Kaltenbäck ging in première op de Semaine de la Critique in Cannes, werd er bekroond met de SACD Award en ontving internationaal lovende kritieken.

Regie: Iris Kaltenbäck
Cast: Hafsia Herzi, Alexis Manenti, Nina Meurisse
Releasedatum dvd: 10 april 2024

SUR L'ADAMANT

De Adamant is een uniek verblijf. Dit drijvende gebouw aan de Seine in het hart van Parijs vangt volwassenen op die lijden aan een psychiatrische aandoening. Het behandelende team biedt zo goed mogelijk weerstand aan de achteruitgang en ontmenselijking van de psychiatrie. Regisseur Philibert neemt de kijker mee aan boord en laat deze kennismaken met de patiënten en verzorgers die elke keer opnieuw de strijd aangaan met hun dagelijkse realiteit. Een warm portret van zowel de vaste bezoekers van de boot als de medewerkers, die op de Adamant samen allerlei activiteiten ondernemen zoals koken, tekenen en praten over voetbal. Door Philibert’s observerende stijl leert de kijker zowel de patiënten als de toegewijde medewerkers steeds beter kennen. 

Sur L'Adamant van de Franse regisseur Nicolas Philibert, bekend van de zeer succesvolle documentaire Être et Avoir (2002), gaat over een boot in Parijs waar patiënten met psychiatrische problemen worden opgevangen. De Franse documentaire won op het Internationale Filmfestival van Berlijn de Gouden Beer, de belangrijkste prijs. Het is zeldzaam dat de Gouden Beer wordt toegekend aan een een documentaire. De regisseur liet tijdens de uitreiking weten diep geraakt te zijn door de beslissing van de jury. “Ik heb geprobeerd om het zo discriminerende beeld dat wij vaak hebben van gekke mensen om te draaien”, zei Philibert nadat hij de prijs in ontvangst had genomen. “Ook als we ons niet met hen kunnen identificeren, wil ik dat we in staat zijn om op zijn minst te erkennen wat ons verbindt.”

Regie: Nicolas Philibert
Releasedatum dvd: 10 april 2024

BOON

De voormalige huurmoordenaar Nick Boon poogt boete te doen voor zijn zonden. Als een krachtpatser werkt hij voor de maffia wanneer hij de weduwe Catherine ontmoet. Zij en haar zoon worden bedreigd door criminelen en vinden steun bij Boon.

Regie: Derek Presley
Cast: Neal McDonough, Tommy Flanagan, Jason Scott Lee
Releasedatum dvd en Blu-ray: 17 april 2024

PLAY DEAD

Chloe is een studente in de criminologie. Ze veinst haar eigen dood om in te breken in een mortuarium, om een bewijsstuk op te halen dat haar jongere broer verbindt aan een verkeerd afgelopen misdaad. Eenmaal binnen leert ze al snel dat de angstaanjagende lijkschouwer het lijkenhuis gebruikt als dekmantel voor een zieke en gestoorde zaak. In een beangstigend kat-en-muisspel ondekt ze dat het engste aan het lijkenhuis niet de doden zijn, maar de levenden.

Regie: Patrick Lussier
Cast: Bailee Madison, Jerry O'Connell, Anthony Turpel
Releasedatum dvd en Blu-ray: 17 april 2024

RED STONE

De gevaarlijke huurmoordenaar Boon moet een tiener opsporen die getuige was van de moord op zijn oudere broer door toedoen van Jed Haywood, een meedogenloze misdaadbaron uit het zuiden. Boon moet de jonge Motley vinden voordat rivaliserende criminelen of de FBI hem als eerste vindt. Terwijl de uren verstrijken, begint Boon zijn dodelijke opdracht in twijfel te trekken en moet hij kiezen aan welke kant hij staat.

Regie: Derek Presley
Cast: Neal McDonough, Dash Melrose, Michael Cudlitz
Releasedatum dvd en Blu-ray: 17 april 2024

THE BEEKEEPER

De gepensioneerde staatsagent Adam Clay (Jason Statham) is een voormalig lid van de beruchte ‘beekeepers’, een machtige en geheime organisatie van ‘deep state operatives’. Wanneer hij een politieke samenzwering op het hoogste niveau ontdekt, houdt niets hem tegen in de strijd voor gerechtigheid.

The Beekeeper is een spannende actiethriller van David Ayer (Suicide Squad, Fury) met Jason Statham (The Meg, Fast & Furious-franchise en Operation Fortune), Jeremy Irons (Justice League, House Of Gucci), Emmy Raver-Lampman (Umbrella Academy, Hamilton) en Josh Hutcherson (Hunger Games-franchise, Five Nights At Freddy’s) in de hoofdrollen.

Regie: David Ayer
Cast: Jason Statham, Jeremy Irons, Josh Hutcherson
Releasedatum dvd, Blu-ray en 4K: 23 april 2024

SIMPLE COMME SYLVAIN

Sophia is een filosofieprofessor uit een welgestelde familie en al tien jaar getrouwd met de al even belezen Xavier. Ze hebben een goed, maar seksloos huwelijk en zijn inmiddels meer vrienden dan geliefden. Wanneer Sophia de aannemer Sylvain ontmoet om de renovatie van een vervallen chalet te bespreken, is het liefde op het eerste gezicht en spatten de vonken ervan af. Maar Sylvain komt uit een arbeidersfamilie en heeft een totaal andere achtergrond dan Sophia, waardoor zij gaat twijfelen aan haar eigen overtuigingen en ambities.

Simple Comme Sylvain is een gewaagde en satirische romcom van Monia Chokri. Het is de derde speelfilm van de in Quebec geboren regisseur en actrice die bekend werd door haar rollen in films van Denys Arcand en Xavier Dolan en is ook te zien in haar eigen nieuwe film. Simple Comme Sylvain ging in première tijdens het filmfestival van Cannes in het programma Un Certain Regard.

Regie: Monia Chokri
Cast: Pierre-Yves Cardinal, Magalie Lépine Blondeau
Releasedatum dvd: 23 april 2024


UIT HET ARCHIEF