:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TEAM SPIRIT II
TEAM SPIRIT II
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-08-19
FILM
De tweede Team Spirit start in een kraamkliniek waar de sullige goedzak Jean-Marc (Dimitri Leue) zijn vrouw Veronique (Ini Massez) bijstaat die volop in de weer is om drie koters ter wereld te brengen. Maar dat het huwelijkse leven en kinderen opvoeden niet altijd even amusant en gemakkelijk is, hebben Stef (Michael Pas) en Katia (Hilde De Baerdemaeker) ondertussen al aan den lijve kunnen ondervinden. De baby slurpt bijna alle vrije tijd op van Katia, en Stef vindt een nieuwe job belangrijker dan het huishouden. Nancy (Tania Kloek) en Franky (Axel Daeselaire) proberen op hun beurt een kindje te adopteren, maar dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. In het dagdagelijkse leven van Jos (Mathias Sercu) en Vic (Geert Hunaerts) loopt eveneens niet alles op rolletjes. Uiteindelijk lijkt Erik (Tom Van Landuyt), samen met Jean-Marc uiteraard, de enige te zijn die alles op een rijtje heeft. Maar dan wordt Erik plots voor een erg moeilijke keuze geplaatst…

Toen er naar de eerste Team Spirit bijna 400.000 mensen gingen kijken, was het zo klaar als een klontje dat dit - onverwachte - succes een staartje zou krijgen. Dit gebeurde met een zes afleveringen tellende tv-serie, die met véél succes op VTM liep. En in 2003 werd het vervolg Team Spirit II in de zalen gekatapulteerd, opnieuw in een regie van filmman Jan Verheyen (Boys, Alias) Terwijl we niet echt ondersteboven waren van de eerste Team Spirit konden we de sequel best pruimen. De humor is weliswaar niet van een al te hoog hoog niveau, maar de acteurs - welke ondertussen al helemaal vergroeid zijn met hun personages - brengen alles met zichtbaar plezier en enthousiasme. De bijrollen worden zoals vanouds ingevuld door het kruim van de Vlaamse acteursgilde. Let zeker op Tom Van Bauwel, die erg goed is als antagonist Willems. Het einde is wel nogal aan de naïeve kant en wordt in onze ogen iets te snel afgehaspeld. Maar al bij al is Team Spirit II een amusante feel-good movie geworden, welke met zijn 300.000 bezoekers wederom een solide hit werd in de Vlaamse bioscopen.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 1.85:1 beeld oogt scherp, met heldere en natuurlijk ogende kleuren. Contrast en schaduwdetail zijn goed en het zwartniveau is solide. De gebruikte print is vrij van beschadigingen en vuil. Dramatische digitale compressiefouten hebben we niet bemerkt, wel is er soms wat minimale filmgrain aanwezig. De Vlaamse Dolby Digital 5.1-track klinkt zuiver en natuurlijk. De dialogen zijn loepzuiver en steeds prima te verstaan. Team Spirit II bevat nu niet direct spectaculaire explosies of eindeloze kogelregens, toch klinkt het geluidsbeeld meer dan goed. Vooral de muziek komt goed tot zijn recht. Het Vlaamse DTS-spoor klinkt op zijn beurt wat voller en bevat iets meer detail.

EXTRA’S
Universal brengt van deze Vlaamse succesfilm een verzorgde dvd uit, met een handvol extra features. Of ze allemaal de moeite van uw tijd zijn ontdekt u hier! Het eerste wat we tegenkomen is een audiocommentaarspoor ingesproken door regisseur Jan Verheyen en scenarist/acteur Dimitri Leue. De heren spuien best wat informatieve weetjes en anekdotes op, maar één of andere briljante geest vond het best geinig om het babyzoontje van Dimitri bij in de opnamestudio te zetten. Met het nefaste gevolg dat enkele interessante gesprekken tussen Verheyen en Leue abrupt onderbroken worden door het om aandachtsmekende kind en dat deze daarna gewoon niet meer opgepikt worden. Heel wat informatie gaat zo verloren. Erg spijtig! Gelukkig is er een uitgebreide Behind the scènesectie aanwezig, die dit een beetje goedmaakt. Hier kan je kleine segmenten bekijken, die telkens een bepaald aspect van de productie belichten. Er is ook een ‘Play All’-optie aanwezig. Alle segmenten zijn samen goed voor 27 minuten beeldmateriaal. Het volgende is een slideshow met 21 foto’s die automatisch en begeleid door filmmuziek. Het betreft hier wel gewoon afbeeldingen met fragmenten uit de film (de zogenaamde production stills), met uitzondering van één behind the scènes-foto (foto 2). Een mager beestje. Tenslotte komen we nog de originele bioscooptrailer en maar liefst drie videoclips (Natalia - “I’ve Only Begun to Fight”, Jan Leyers - “Worlds Apart” en Sioen - “Another Ballad”) tegen.

CONCLUSIE
Team Spirit II is geen grote kunst, maar gewoon een amusante feel-good movie van Vlaamse makelij. De dvd van Universal heeft een goede beeld- en geluidskwaliteit en bovendien is er wat bonusmateriaal toegevoegd.


cover
Studio: Universal

Regie: Jan Verheyen
Met: Tom Van Landuyt, Michael Pas, Axel Daeselaire, Geert Hunaerts, Dimitri Leue, Mathias Sercu, Tania Kloek, Hilde De Baerdemaeker, Tom Van Bauwel, Warre Borgmans

Film:
6,5/10

Extra's:
6,5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
6

Speelduur:
103 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582202694


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Vlaams DTS 5.1
Vlaams Dolby Digital 5.1
Vlaams Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Engels, Frans
Extra's:
• Audiocommentaar
• Bioscooptrailer
• Slideshow
• Behind the scènes
• 3 videoclips

Andere recente releases van deze maatschappij