:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: KOOPDVD NOVEMBER 2002
PERSBERICHT: KOOPDVD NOVEMBER 2002
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2002-10-06 - Geplaatst door: Serge
2001: A SPACE TRAVESTY
Space will never be the same again!

Synopsis:
Het schijnt dat de Amerikaanse president gegijzeld wordt gehouden op Vegan, een geheime basis op de maan. Zijn plaats op aarde wordt ingenomen door een kloon. Gelukkig aarzelt de US Marshall Service niet en stuurt haar beste man: Richard ‘Dick’ Dix (Leslie Nielsen). Al snel raakt hij betrokken in een complot waarbij alles waarin hij gelooft –maar nooit echt heeft begrepen- op losse schroeven komt te staan. Dix vertrekt samen met Cassandra Menage, een afgezante van Vegan, per Space Shuttle naar de maan om de president te redden. Na een hevig gevecht met buitenaardse wezens weten Dix en Cassandra de president naar de aarde te smokkelen, niet wetende dat de boosaardige Dr. Pratt alles in scène heeft gezet en juist deze president een kloon is! Na deze ongelofelijke blunder, terwijl de tijd wegtikt en het lot van de vrije wereld op het spel staat, probeert Dix wanhopig zijn fout goed te maken…

Regie: Allan A. Goldstein (Death Wish V, Memory Run)
Cast: Leslie Nielsen (Mr. Magoo, Spy Hard, Naked Gun)
Genre: Komedie
Speelduur: 100 minuten
Releasedatum: 05-11-02 op koopdvd

Specificaties DVD:
Extra’s: Trailer, Featurette, Photo gallery, Biography
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.85:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0TWIN FALLS IDAHO
A most unusual love story.

Synopsis:
Francis en Blake Falls zijn tweelingbroers. Hun emotionele band en mate van wederzijdse afhankelijkheid overstijgt echter die van doorsnee tweelingbroers, omdat hun lichamen aan elkaar verbonden zijn. Wanneer Francis, de zwakste van de twee, ziek wordt, wordt hij liefdevol verzorgd door Blake. Dan verschijnt een mooie, jonge vrouw in hun leven. Door haar vragen Francis en Blake zich af of het mogelijk zou zijn voor elk van hen om apart te leven en hoe ze dat leven zouden ervaren. ‘Maybe I’ll call you when I’m single’ grapt Blake tegen haar.

Regie: Mark Polish
Cast: Mark Polish, Michael Polish, Michele Hicks
Genre: Speelfilm
Speelduur: 110 minuten
Releasedatum: 05-11-02 op koopdvd

Website: http://www.spe.sony.com/classics/archive/99/twinfallsidaho.html

Specificaties DVD:
Extra’s: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekendTHE TESTIMONY OF TALISIEN JONES
Life is a miracle.

Synopsis:
Opgroeien is niet makkelijk. Dat is het zeker niet voor de twaalf jaar oude Taliesin Jones, die opgroeit in een gebroken gezin en gepest wordt op school omdat hij zo’n boekenwurm is. Toch gelooft Taliesin in de kracht om alles in het leven ten goede te kunnen keren. Het bewijs hiervoor vindt hij bij zijn pianoleraar Billy Evans die de gave heeft om mensen te kunnen helen. Hierdoor geïnspireerd richt Taliesin de bende “The Believers” op met het doel om mensen te helen. Dan beweert een moeder dat haar zoon die diabetes-patiënt is door hun toedoen gestopt zou zijn met het gebruiken van insuline, waardoor een levensbedreigende situatie is ontstaan. Taliesin moet zich op school verantwoorden voor zijn gedrag. Als dan ook nog eens blijkt dat Billy is gestorven, verliest Taliesin aanvankelijk alle hoop. Uiteindelijk vindt hij echter een kracht in zichzelf waarmee hij zowel zijn eigen leven als dat van de mensen om hem heen beter maakt.

Regie: Martin Duffy
Cast: John-Paul MacLeod, Jonathan Pryce (Regeneration, Ronin, Glengarry Glen Ross, Evita), Griff Rhys Jones (As You Like It, The Adventures of Pinocchio), Geraldine James (Gandhi, The Man Who Knew Too Little, The Luzhin Defence), Matthew Rhys (Very Annie Mary, Titus, Whatever Happened to Harold Smith?), Ian Bannen (Braveheart, Waking Ned, Gandhi)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 05-11-02 op koopdvd

Specificaties DVD:
Extra’s: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekendANOTHER COUNTRY
Convention outraged. A class abandoned. A country betrayed.

Synopsis:
1932. Guy Bennett (Rupert Everett) is een jonge, veelbelovende student aan een prestigieuze Engelse kostschool. Homoseksuele relaties worden er oogluikend toegestaan vanwege de afwezigheid van meisjes en onder de voorwaarde dat deze relaties verborgen blijven. Wanneer twee jongens deze regel overtreden en betrapt worden, pleegt één van hen zelfmoord. De school staat op z’n kop. Guy realiseert zich dat zijn homoseksuele gevoelens niet van voorbijgaande aard zijn, wanneer hij verliefd wordt op Harcourt (Cary Elwes), een andere student, en lapt de regels aan z’n laars. De militaristische Fowler probeert hem terug in het gareel te dringen en vernedert hem publiekelijk, maar Guy buigt niet. Zijn toekomst is ineens onzeker en hij besluit terug te slaan, met het communistische gedachtengoed als wapen.

Regie: Marek Kanievska (Less than Zero, Where the Money is)
Cast: Rupert Everett (Shakespeare in Love, My Best Friend’s Wedding, An Ideal Husband), Colin Firth (Shakespeare in Love, The English Patient, Bridget Jones’s Diary), Cary Elwes (Twister, Liar Liar)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 104 minuten
Releasedatum: 05-11-02 op koopdvd

Bijzonderheden: Gebaseerd op het toneelstuk van Julian Mitchell en op het leven van Guy Burgess.

Specificaties DVD:
Extra’s: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekendDANCE WITH A STRANGER
The true story of a woman who commits a crime of passion.

Synopsis:
In de zomer van 1953 ontmoet Ruth Ellis, een aantrekkelijke vrouw die als gastvrouw werkt in een nachtclub en twee kinderen heeft, de aantrekkelijke coureur David Blakely. Ze hebben een gepassioneerde relatie waarin gewelddadige ruzies eerder regel zijn dan uitzondering. Als de relatie verslechtert en Ruth haar baan en huis verliest, trekt ze in bij haar goede vriend Desmond Cussen. Hij ontdekt al snel dat ze David achter zijn rug om blijft zien, waarop Ruth hem verlaat. Ruth klampt zich wanhopig vast aan een liefde die David al lang niet meer voor haar koestert. Wanneer ze zich dit realiseert, wacht ze David op en schiet hem dood. Ruth Ellis was de laatste vrouw die werd veroordeeld en opgehangen in Engeland, op 13 juli 1955. De wereld was geschokt door haar controversiële dood.

Regie: Mike Newell (Donnie Brasco, Four Weddings and a Funeral, Enchanted April)
Cast: Miranda Richardson (Sleepy Hollow, The Crying Game, Empire of the Sun), Rupert Everett (Shakespeare in Love, My Best Friend’s Wedding, An Ideal Husband), Ian Holm (Lord of The Rings, From Hell, The Sweer Hereafter)
Genre: Speelfilm / Misdaad
Speelduur: 102 minuten
Releasedatum: 05-11-02 op koopdvd

Bijzonderheden: De film is gebaseerd op de ware gebeurtenis van de executie door ophanging van Ruth Ellis op 13 juli in 1955, als de laatste vrouw die deze straf onderging in Engeland.

Specificaties DVD:
Extra’s: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekendEXPERIENCE PREFERRED - BUT NOT ESSENTIAL
A romantic and heartwarming story played out against the hustle and bustle of a busy country hotel.

Synopsis:
Met haar diploma van de middelbare school op zak, neemt de zestienjarige Annie een zomerbaantje aan als serveerster in een afgelegen hotel op het platteland. Aanvankelijk staat ze verlegen en onwennig tegenover de uitbundige levensstijl van haar nieuwe vrienden Ivan, Hywel en Paula en de vreemde driehoeksverhouding die haar baas, zijn vrouw en zijn minnares er op nahouden. De Schotse kok Mike vormt echter een rustpunt voor Annie in dit turbulente geheel. Annie wordt ingewijd in de mysteries van het leven als volwassene: hoge hakken, make-up, alcohol en dan bloeit er ook nog iets moois op tussen haar en Mike…

Regie: Peter Duffell
Cast: Elizabeth Edmonds, Sue Wallace, Geraldine Griffith, Karen Meagher, Maggie Wilkinson, Ron Bain
Genre: Speelfilm
Speelduur: 80 minuten
Releasedatum: 05-11-02 op koopdvd

Specificaties DVD:
Extra’s: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekendMURDER ROOMS DVD-BOX
Mysteries of the Real Sherlock Holmes. 4 films plus 1 bonus film in een speciale DVD-box!

Synopsis:
‘Murder Rooms’ is een serie thrillers, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Dr. Arthur Conan Doyle en zijn leraar Dr. Joseph Bell, die gezamenlijk de politie hielpen om het mysterie van vele onopgeloste moordzaken te ontrafelen. Arthur Conan Doyle is bekend geworden als schrijver van de verhalen over detective Sherlock Holmes, voor wie zijn leraar Dr. Bell model stond.

De volgende titels maken onderdeel uit van de Murder Rooms DVD box:
- The Patient’s Eyes
- The Photographer’s Chair
- The Kingdom of Bones
- The White Knight Stratagem
- The Dark Beginnings of Sherlock Holmes (bonus)

Met uitzondering van de bonus-DVD, zijn de films ook afzonderlijk te verkrijgen op koopDVD (en op koopvideo!).

THE DARK BEGINNINGS OF SHERLOCK HOLMES (bonus)

Synopsis:
Edinburgh, 1878. Arthur Conan Doyle studeert geneeskunde aan de Universiteit van Edinburgh. Hier ontmoet hij Dr. Joseph Bell, die pathologie onderwijst. Wanneer Doyle het waagt om vraagtekens te plaatsen bij Bell’s lesmethodes, waardeert Bell zijn moed en stelt hem aan als zijn assistent. Al snel vermoedt Doyle dat er meer schuilgaat achter Bell dan men vermoedt en wanneer hij zijn leraar achtervolgt, ontdekt hij dat deze meewerkt aan een moordonderzoek voor de politie. Al snel vallen er meer doden en werken de twee samen om via pathologisch onderzoek de moordenaar te kunnen ontmaskeren. De spanning loopt hoog op wanneer ook het leven van Doyle’s mede-studente Elspeth Scott in gevaar komt. Murder Rooms is gebaseerd op een waar verhaal. Arthur Conan Doyle is bekend geworden als schrijver van de verhalen over detective Sherlock Holmes, voor wie zijn leraar Dr. Bell model stond.

Regie: Paul Seed
Cast: Robin Laing, Ian Richardson, Charles Dance, Dolly Wells
Genre: Thriller
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 19-11-02 op koopdvd, als bonus in de ‘Murder Rooms: The Mysteries of the Real Sherlock Holmes’ DVD-box. Niet apart verkrijgbaar.

Specificaties DVD:
Extra’s: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekend

THE PATIENT'S EYES (Murder Rooms serie)
Mysteries of the Real Sherlock Holmes

Synopsis:
Dr. Arthur Conan Doyle begint een dokterspraktijk in de plaats Southsea. Zijn eerste patiënte is Heather Grace. Ze klaagt over schaduwen in haar gezichtsvermogen en beweert dat ze vaak achtervolgt wordt door een fietser. Gealarmeerd door Doyle’s brieven over de mysterieuze fietser, arriveert zijn vroegere leraar Dr. Joseph Bell in Southsea. Ze vinden sporen van de fietser en Doyle valt bijna aan hem ten prooi. Dan worden verschillende mensen uit Heather’s kring van vrienden en familie vermoord. Wanneer Heather zelf plotseling verdwijnt, leidt het spoor naar de mysterieuze fietser. Zijn motief voor de moorden lijkt zijn liefde voor Heather te zijn. Hij raakte verminkt tijdens een ongeluk op zee en duldt niemand in haar buurt. De ontknoping van het moordmysterie neemt echter een onverwachte wending. Murder Rooms is gebaseerd op een waar verhaal. Arthur Conan Doyle is bekend geworden als schrijver van de verhalen over detective Sherlock Holmes, voor wie zijn leraar Dr. Bell model stond.

Regie: Tim Fywell
Cast: Charles Edwards, Ian Richardson, Katie Blake
Genre: Thriller
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 19-11-02 op koopdvd in de ‘Murder Rooms: The Mysteries of the Real Sherlock Holmes’ DVD-box. Ook apart op koopdvd verkrijgbaar.

Specificaties DVD:
Extra’s: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekend

THE PHOTOGRAPHER'S CHAIR (Murder Rooms serie)
Mysteries of the Real Sherlock Holmes

Synopsis:
Londen wordt in 1882 opgeschrikt door de vondst van verminkte lichamen in de Thames. Dr. Joseph Bell, een bekende patholoog, wordt op de zaak gezet en hij roept hierbij de hulp in van zijn vroegere student, de huisarts Arthur Conan Doyle. De broer van een vrouw die vermoord is, heeft financieel profijt gehad van haar dood, maar tijdens een séance waarin de geest van zijn zus opgeroepen wordt om zijn onschuld te bewijzen, valt de verdenking op een andere man. Als Doyle hem volgt, wordt hij plots neergeslagen. Ondertussen ontdekt Bell de fascinatie voor Spanje van de verdachte en realiseert zich dat de wonden van de slachtoffers waarschijnlijk ontstaan zijn door een stoel die daar werd gebruikt voor executie door wurging. Doyle’s leven is in gevaar en de tijd dringt. Murder Rooms is gebaseerd op een waar verhaal. Arthur Conan Doyle is bekend geworden als schrijver van de verhalen over detective Sherlock Holmes, voor wie zijn leraar Dr. Bell model stond.

Regie: Paul Marcus
Cast: Charles Edwards, Ian Richardson
Genre: Thriller
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 19-11-02 op koopdvd in de ‘Murder Rooms: The Mysteries of the Real Sherlock Holmes’ DVD-box. Ook apart op koopdvd verkrijgbaar.

Specificaties DVD:
Extra’s: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekend

THE KINGDOM OF BONES (Murder Rooms serie)
Mysteries of the Real Sherlock Holmes

Synopsis:
De hulp van huisarts Dr. Arthur Conan Doyle en patholoog Dr. Joseph Bell wordt ingeroepen wanneer een mummie in een lokaal museum niet een oude Egyptenaar, maar een hedendaagse Engelsman blijkt te bevatten. De curator van het museum ervaart dit als mislukking en pleegt zelfmoord. Het visitekaartje in zijn zak leidt Doyle naar Heywood Donovan, een rijke Canadese verzamelaar van kunst. Donovan verraadt zijn betrokkenheid bij de Ierse strijd voor onafhankelijkheid, waarop de twee doktoren worden aangevallen en Doyle vast wordt gehouden. Doyle hoort de groep praten over hun plannen om bommen te laten ontploffen in Londen en weet te ontsnappen. Hij en Bell concluderen dat de man die is vermoord en in de mummie gestopt, Donovan’s plannen wilde verklappen. Ze haasten zich naar Londen om een catastrofe af te wenden. Murder Rooms is gebaseerd op een waar verhaal. Arthur Conan Doyle is bekend geworden als schrijver van de verhalen over detective Sherlock Holmes, voor wie zijn leraar Dr. Bell model stond.

Regie: Simon Langton
Cast: Charles Edwards, Ian Richardson
Genre: Thriller
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 19-11-02 op koopdvd in de ‘Murder Rooms: The Mysteries of the Real Sherlock Holmes’ DVD-box. Ook apart op koopdvd verkrijgbaar.

Specificaties DVD:
Extra’s: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekend

THE WHITE KNIGHT STRATAGEM (Murder Rooms serie)
Mysteries of the Real Sherlock Holmes

Synopsis:
1883. In Edinburgh wordt een lijk gevonden. Dr. Joseph Bell ontdekt dat deze man, Henry Starr, verantwoordelijk was voor het verlies van huis en haard van Alicia Crane, waarop zij zelfmoord pleegde. Luitenant bij de politie Blaney en Bell’s collega Dr. Arthur Conan Doyle geloven dat Alicia’s minnaar heeft gemoord uit wraak, terwijl Bell denkt dat Starr’s zakenpartner George Milburn de dader is. Wanneer Milburn wordt vermoord, voelt Bell zich diep schuldig. Doyle komt via Milburn’s vrouw in contact met een groep jongeren die beweren cricket gespeeld te hebben met een man die met beide handen even vaardig kon spelen, een kenmerk van de dader. Dit spoor leidt naar de man die door Bell en Doyle het minst in staat wordt geacht tot moorden en toch blijkt hij de uit wraak moordende ex-minnaar van Alicia Crane te zijn. Murder Rooms is gebaseerd op een waar verhaal. Arthur Conan Doyle is bekend geworden als schrijver van de verhalen over detective Sherlock Holmes, voor wie zijn leraar Dr. Bell model stond.

Regie: Paul Marcus
Cast: Charles Edwards, Ian Richardson
Genre: Thriller
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 19-11-02 op koopdvd in de ‘Murder Rooms: The Mysteries of the Real Sherlock Holmes’ DVD-box. Ook apart op koopdvd verkrijgbaar.

Specificaties DVD:
Extra’s: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekendCHINA STRIKE FORCE
Are you ready to face the fury?

Synopsis:
Darren (Aaron Kwok) en Alex (Leehom Wang) behoren tot het elitekorps van de Chinese politie. Tijdens een modeshow van de vriendin van Alex wordt één van de gasten vermoord. Darren gaat onmiddellijk achter de vermoedelijke huurmoordenaar aan en Alex concentreert zich op de mysterieuze Japanse Norika (Norika Fujiwara) die iets uit de zakken van het slachtoffer haalt. De verdachten weten echter te ontsnappen. Darren en Alex gaan op zoek naar het motief voor de moord en ontdekken dat deze te maken heeft met drugshandel en corruptie binnen de gelederen van de politie. Tegelijkertijd ontdekken ze de ware identiteit van Norika, waarna de strijd nog maar op één manier beslecht kan worden...

Regie: Stanley Tong (Rumble in the Bronx)
Cast: Aaron Kwok, Norika Fujiwara, Coolio (Batman & Robin), Mark Dacascos (Crying Freeman), Lee-Hom Wang
Genre: Actie
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 19-11-02 op koopdvd

Specificaties DVD:
Extra’s: Trailer, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands (optioneel)
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1KNIGHTS AND EMERALDS

Synopsis:
Kevin woont met zijn vader in een arme wijk in Birmingham en is een getalenteerd drummer bij de Knights, het lokale muziekcorps. De inspiratie en de muzikaliteit is echter ver te zoeken bij de Knights. Kevin hoopt dat de komst van de Emeralds, een groep majorettes, hier verandering in brengt en dat Tina, de mooiste majorette, hem ziet staan. Dat gebeurt echter niet en gedesillusioneerd zoekt Kevin het gezelschap op van de Crusaders, een band die geheel bestaat uit zwarte jongeren. Daar ontmoet hij Melissa en al snel trekken ze veel met elkaar op. Wanneer de Crusaders erin slagen om de Knights en de Emeralds te verslaan en Kevin en Tina hun liefde niet meer verborgen kunnen houden, wordt het moeilijk voor Kevin om zich te handhaven in een buurt waar racisme aan de orde van de dag is.

Regie: Ian Emes
Cast: Christopher Wild, Warren Mitchell
Genre: Speelfilm
Speelduur: 94 minuten
Releasedatum: 19-11-02 op koopdvd

Specificaties DVD:
Extra’s: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekendMOONLIGHTNING

Synopsis:
De drie Poolse arbeiders Kudaj, Wolski en Banaszak komen naar Engeland met hun ploegbaas Nowak, de enige van hen die Engels spreekt, om de Londense woning van een rijke Pool op te knappen. De mannen kamperen in de lege woning. Ze halen hun boodschappen in de supermarkt, verbaasd over de overvloed. Alles gaat volgens plan, totdat in december 1981 een militaire coup plaatsvindt in Polen. Nowak besluit het de anderen niet te vertellen; het zou hun werktempo maar vertragen. De verstandhouding met de mannen verslechtert en het geld raakt op, waardoor Nowak zich genoodzaakt ziet tot stelen. Wanneer uiteindelijk het huis af is en ze terug kunnen naar Polen, kan Nowak de waarheid over de Poolse situatie niet langer verborgen houden…

Regie: Jerzy Skolimowski
Cast: Jeremy Irons (The Mission, Kafka, The House of the Spirits), Eugene Lipinski (Affliction, Sophie’s Choice), Jiri Stanislav (White Nights), Eugeniusz Haczkiewicz
Genre: Speelfilm
Speelduur: 97 minuten
Releasedatum: 19-11-02 op koopdvd

Bijzonderheden: Bekroond met de prijs voor het Beste Scenario tijdens het Filmfestival in Cannes, in 1982.

Specificaties DVD:
Extra’s: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekendRED MONARCH

Synopsis:
In Rusland regeert Joseph Stalin met strenge hand, hierin bijgestaan door zijn rechterhand Beria en geholpen door het Politburo. Stalin is de schrik van de natie die onophoudelijk doodvonnissen uitspreekt in naam van de KGB, terwijl Beria vooral achter de vrouwen aanzit. Achter de façade gaat Stalin op in zijn favoriete hobby: Amerikaanse westerns kijken, terwijl tegelijkertijd vijftien miljoen politieke gevangen wegkwijnen in concentratiekampen. Tijdens een staatsbezoek van Mao Tse Tung bedrinken de twee dictators zich en houden wedstrijdjes armpje drukken. Niemand ontkomt aan Stalin’s paranoia. Wanneer hij Beria laat arresteren, kan Beria alleen maar hopen op de spoedige teloorgang van de dictator. Dit vindt sneller en op ironischer wijze plaats dan Beria zich ooit voor had kunnen stellen…

Regie: Jack Gold
Cast: Colin Blakely (A Man For All Seasons, The Dogs of War, Murder on the Orient Express), David Suchet (A Perfect Murder, Executive Decision, Wing Commander), Carroll Baker (The Game, How the West Was Won)
Genre: Komedie
Speelduur: 98 minuten
Releasedatum: 19-11-02 op koopdvd


Specificaties DVD:
Extra’s: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekendTHE PLOUGHMAN'S LUNCH
An age of deceit. A man of our times.

Synopsis:
De ambitieuze journalist James Penfield heeft er een handje van om de feiten vrij te interpreteren en weer te geven, een talent dat hij eveneens in zijn privé-leven uitbuit. In opdracht van de regering schrijft hij een boek over de Suez Crisis in 1956 om het controversiële regeringsbeleid tijdens de Falklands crisis in een gunstig daglicht te stellen. In zijn privé-leven went James zijn talent voor bedrog aan om het hart te winnen van de aantrekkelijke en welgestelde Susie. Hij doet er alles aan om haar en haar ouders ervan te overtuigen dat hij een bekend geschiedkundige en een sympathieke man is. Hiermee haalt hij zichzelf echter iets op de hals wat helemaal niet in zijn bedoeling lag.

Regie: Richard Eyre (Iris)
Cast: Jonathan Pryce (Evita, Regeneration, Ronin, Glengarry Glen Ross), Tim Curry (The Hunt for Red October, Charlie’s Angels), Rosemary Harris (Spider-Man, Hamlet, The Gift, Looking For Richard), Frank Finlay (The Three Musketeers, Lifeforce)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 107 minuten
Releasedatum: 19-11-02 op koopdvd

Specificaties DVD:
Extra’s: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekend