:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: TWIN PEAKS - SEIZOEN 1
PERSBERICHT: TWIN PEAKS - SEIZOEN 1
Bron: Paramount - Datum: 2002-10-10 - Geplaatst door: Serge
Iedereen krijgt vanaf 12 november de kans de spanning, de wilde fantasie en de zwarte humor van de populaire televisieserie Twin Peaks te herbeleven. Die dag brengt Paramount Home Entertainment immers een special edition dvd box op de markt met alle afleveringen van het eerste seizoen. De extra's zorgen ervoor dat deze box goed is voor 4 dvd's!

Eén van de opmerkelijkste extra's is de unieke pilot. Het gaat hier om de nooit vertoonde 'non-edited version'. Deze heeft begin en eind en de maximale duur ('full-length') van maar liefst 90 minuten.

Synopsis
Twin Peaks, vrijdag 24 februari. Laura Palmer, een knappe, jonge middelbare scholiere, wordt vermoord aangetroffen ­ haar lichaam spoelde in plastic verpakt aan op een rivieroever. Sheriff Harry S. Truman is erop gebrand een verdachte te vinden en ondervraagt Laura¹s vriendje, Bobby Briggs, die schichtig en defensief overkomt. Truman arresteert hem op verdenking van moord.

Het nieuws van Laura's dood verspreidt zich. Haar beste vriendin, Donna Hayward, is helemaal ontdaan en zoekt troost bij haar vriend James Hurley, die al net zo geschokt is. James was Laura's geheime minnaar en hij bekent dat hij wist dat Laura de laatste paar dagen lastig gevallen was. Hij is bang dat deze moeilijkheden tot haar dood geleid hebben.

Een ander meisje, Ronnette Pulaski, wordt die zelfde dag aangetroffen, wanneer ze dolend langs een oude spoorbaan uit de bergen komt. Ze is zwaar mishandeld en wordt haastig naar een ziekenhuis gebracht, waar ze in coma raakt. Er lijkt een verband te bestaan tussen de aanval op haar en de moord op Laura Palmer

FBI Special Agent Dale Cooper komt in Twin Peaks aan om het geval te onderzoeken. Cooper vermoedt dat degene die Laura gedood heeft een jaar eerder een andere jonge vrouw vermoord zou kunnen hebben. Op grond van deze ingeving pakt hij een pincet en zoekt onder Laura¹s vingernagels. Hij vindt wat hij zoekt ­ een klein stukje papier met daarop de letter "R" gedrukt. Er zijn nog meer aanwijzingen. Welke? (Her)ontdek het in het eerste seizoen van Twin Peaks op dvd!

Regisseur: David Lynch (Wild at Heart, Lost Highway, Mullholand Drive)

Cast: Kyle MacLachlan als FBI Special Agent Dale Cooper - Michael Ontkean als Sheriff Harry S. Truman - Dana Ashbrook als Bobby Briggs - James Marshall als James Hurley - Lara Flynn Boyle als Donna Hayward - Phoebe Augustine als Ronnette Pulaski - Sheryl Lee als Laura Palmer en Madeleine (Maddy Ferguson)

Kenmerken dvd
- Hoge kwaliteit remastering van het originele TV programma
- Full Screen
- The Pilot Mono
- Episode 1-7, Dolby Digital 5.1: Engels
- Dolby Surround: Engels Commentaar
- Mono: Duits, Italiaans, Spaans
- Ondertiteling: o.a. Nederlands

Extra's:
- Analyse Episode Selectie door de Regisseurs
- Diepte interviews met cast & crew inclusief Series co-creator Mark Frost, Schrijvers, Regisseurs, Film en Televisie experts
- Optional Log Lady introductie van elke episode
- Optional Guide naar "The Unseen Twin Peaks"
- Zeldzame archief materialen van "Wrapped in Plastic"
- De officiële Twin Peaks Magazine.