:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: STAR TREK II - THE WRATH OF KHAN
PERSBERICHT: STAR TREK II - THE WRATH OF KHAN
Bron: Paramount - Datum: 2002-10-10 - Geplaatst door: Serge
Heel wat Star Trek fans zijn het er over eens, de tweede Star Trek film uit 1982, The Wrath of Khan, is één van de beste uit de reeks. Paramount Home Entertainment brengt die film op 12 november uit als special edition dubbeldvd. Deze dvd mag met zijn talrijke extra’s en opvallende verpakking in geen enkele collectie van een Star Trek of Science Fiction fan ontbreken.

Star Trek II: The Wrath of Khan is het vervolg op Star Trek: The Motion Picture, die in april 2002 ook al als dubbeldvd verscheen.

Synopsis
De 23e eeuw. Het sterrenschip Enterprise voert een routine training uit. Voor Admiraal James T. Kirk zou het wel eens de laatste reis van zijn carrière kunnen zijn. Bij die gedachte legt hij zich langzaam neer. Maar, dan komt Khan weer op de proppen. Samen met zijn verbannen groep van genetische supermannen heeft hij het ruimtestation Regula One verwoest en Project Genesis gestolen, een Top Secret apparaat. Op een gestolen ruimteschip van de federatie beraamt Khan de meest dodelijke val voor zijn oude aartsvijand Kirk. Met de kracht van Project Genesis bestaat de kans dat hij de wereld vernietigt…

Regisseur: Nicholas Meyer

Cast: William Shatner als Admiral James T. Kirk - Leonard Nimoy als Captain Spock - DeForest Kelley als Commander Leonard H. McCoy: M.D. - James Doohan als Commander Montgomery Scott - Walter Koenig als Commander Pavel Andreievich Chekov - George Takei als Commander Hikaru Sulu - Nichelle Nichols als Commander Nyota Uhura - Bibi Besch als Dr. Carol Marcus - Merritt Butrick als Dr. David Marcus - Paul Winfield als Captain Clark Terrell - Kirstie Alley als Lieutenant Saavik - Ricardo Montalban als Khan Noonien Singh - Ike Eisenmann als Midship First Class Peter Preston - John Vargas als Jedda - John Winston als Commander Kyle

Kenmerken dvd
- Speelduur: 112 minuten
- Beeld: 2.35:1 anamorfisch
- Geluid: Dolby Digital 5.1
- Talen: Engels
- Ondertiteling: o.a. Nederlands

Extra’s:
Disc 1:
- Commentary by director Nicholas Meyer: Hij vertelt onder meer hoe hij bij deze film terecht gekomen is, wat zijn visie is op het Star Trek universum en op deze film.
- Text commentary by Michael Okuda, auteur en Star Trek adviseur

Disc 2:
- Captain’s Log: deze feature biedt de kijker een diepgaand overzicht van zowel de voorbereidingen voor de film als de eigenlijke productie. Dit onderdeel bevat bovendien een aantal interviews met belangrijke acteurs.
- Designing Khan: interview met onder meer Jennings, costume designer Robert Fletcher en art director Lee Cole.
- Visual effects: nog meer interviews met onder meer special effects medewerkers
- Original interviews: interviews met de oorspronkelijke cast die dateren van 1982
- The Star Trek Universe: interview met Star Trek auteurs Julia Ecklar en Greg Cox
- Storyboard Archives
- Theatrical Trailer

Releasedatum: 12 november 2002