:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: BELLE EN HET BEEST - EEN BETOVEREND KERSTFEEST
PERSBERICHT: BELLE EN HET BEEST - EEN BETOVEREND KERSTFEEST
Bron: Buena Vista - Datum: 2002-11-20 - Geplaatst door: Serge
Dit verhaal speelt zich af in een tijd dat het er voor Belle nog niet zo prettig uitziet. Belle zit nog gevangen in het grote koude kasteel van het Beest. Het zijn de dagen voor Kerst. Eenzaam maar heel positief besluit ze een daad te stellen en het kasteel in kerstsfeer om te toveren. Zo kan ze wellicht het schuwe Beest weer een beetje opvrolijken en hem de betekenis van Kerst leren.

Ze roept de hulp in van Mevrouw Tuit en alle andere betoverende vriendjes. Allemaal zijn ze razend enthousiast en opgewonden bij het idee om samen weer echt Kerst te vieren met ballen, kaarsen, kadoos en natuurlijk een prachtige boom. Alleen Pendule reageert gelaten. Hij blijft erop hameren dat het Beest uitdrukkelijk gezegd heeft dat hij niet wil dat het Kerstfeest gevierd wordt. Maar Belle is ervan overtuigd dat dit feest zijn hart kan laten smelten.

Tot de kerstversiering behoort ook het kerstengeltje Angelique, dat ooit de taak had om het kasteel te decoreren. De vrolijke piccolofluit Pieps, die zichzelf niet te hoog aanslaat, is ook direct voor het idee gewonnen en informeert meteen het pijporgel Maestro Forte. Maar deze vroegere huiscomponist besluit op alle fronten tegen te werken. Hij wil hoe dan ook voorkomen dat Belle verliefd wordt op het Beest en van hem gaat houden.

Geen Kerstfeest zonder kerstboom. Dat brengt Forte op een duivels plan. Hij vertelt Belle dat het Beest heel erg houdt van reusachtige kerstbomen, en dat de mooiste en grootste bomen groeien in het verafgelegen en gevaarlijke Zwarte Woud. Zo breekt Belle haar belofte om het kasteel niet te verlaten. Samen met Barstje, de hond Sultan, de bijl Ax, die altijd last heeft van hoofdpijn, en het trouwe paard Philippe gaat ze op zoek naar de mooiste boom. Maestro Forte lacht in zijn vuist. Hij zal er voor zorgen dat Belle niet levend naar het kasteel terugkeert.

Belle is inmiddels met een prachtige boom op de terugweg. Plots worden ze opgeschrikt door Pieps, waardoor het paard Philippe steigert en het ijs waarop ze lopen scheurt. Als Barstje in het ijskoude water onder het ijs verdwijnt duikt Belle hem direct achterna. Ook Belle dreigt te verdrinken omdat ze verstrikt raakt in een touw. Gelukkig verschijnt op dat moment het Beest en redt Belle. Met zijn allen gaan ze terug naar het kasteel. Belle voelt zich treurig. Het Beest is in haar teleurgesteld. Hij zal haar nooit meer vertrouwen en het Kerstfeest wordt afgeblazen.

Als het Beest echter het kerstkado ziet dat Belle voor hem heeft ingepakt realiseert hij zich dat ze echt om hem geeft. Het is een prachtig boek met een verhaal dat ze speciaal voor hem heeft geschreven. Het Beest kondigt aan dat voor Belle en iedereen het mooiste Kerstfeest ooit zal plaatsvinden. Terwijl de sneeuwvlokken neerdwarrelen geniet iedereen van een van de mooiste en gezelligste feesten van het jaar; het Kerstfeest.

DVD extra's:
• "Klik de muis" Achter de schermen reportage
• Forte's uitdagingsspel: Melodie 1. Melodie 2. Melodie 3.
• Betoverende omgeving: Muziek en geluidseffecten, Alleen muziek, Alleen geluidseffecten
• "Zolang er een kerst is" muziekvideo met Play
• Disney's liedjesselectie
• Zing mee met de film
• Vooruitblik: Belle en het Beest, 101 Dalmatiλrs II, Lilo & Stitch

DVD specificaties:
• Audio: Dolby Digital 5.1 Engels, Frans, Nederlands en Dolby Surround 2.0 Bulgaars
• Ondertitels: Engels, Frans, Nederlands
• Beeld: 1.33:1
• Speelduur: 68 min.

Releasedatum: 20 november 2002