:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: KOOPDVD FEBRUARI 2003
PERSBERICHT: KOOPDVD FEBRUARI 2003
Bron: Universal - Datum: 2002-12-04 - Geplaatst door: Serge
40 DAYS AND 40 NIGHTS
Na het einde van zijn relatie met zijn laatste serieuze vriendin, zoekt Matt Sullivan zijn heil in seks... heel veel seks. En dan realiseert Matt zich dat hij een uitdaging nodig heeft, iets moet doen wat geen enkele andere man ooit heeft gedaan. Geen seks. Helemaal absoluut geen seks 40 dagen lang. Dat is voor de besten onder ons een hele opgave, maar voor Matt lijkt het een haast onmogelijke taak: hij heeft net de vrouw van zijn dromen ontmoet en het ziet ernaar uit dat hij het niet zal volhouden. Zal het hem lukken? Zal zij het kunnen uithouden?

Cast: Josh Hartnett (Pearl Harbor, Black Hawk Down) Shannyn Sossamon (A Knight’s Tale)
Regie: Michael Lehman (The Truth About Cats & Dogs, Hudson Hawk)
Boxoffice: € 4.121.000
Bijzonderheden: van de producers van Bridget Jones’s Diary

Extra’s: Feature Commentary with Director Michael Lehman, Producer Michael London and Screenwriter Rob Perez, Theatrical Trailer

Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9 anamorfisch

Releasedatum: 6 februari 2003CHARLOTTE GRAY
Frankrijk, 1942, tijdens de bezetting door de Duitsers. Charlotte Gray, een jonge vrouw uit Schotland die als geheim agent is gerecruteerd, is actief in het Franse verzet. Haar eigenlijke doel is echter om haar minnaar te redden die in de Royal Air Force zit. Al gauw ontdekt ze dat zij in een wereld waar alles geheim is, alleen zichzelf kan vertrouwen.

Cast: Cate Blanchett (The Lord of The Rings, Elizabeth, The Talented Mr. Ripley) Billy Crudup (Almost Famous, Sleepers), Michael Gambon (All C. Indahouse, Gos ford Park)
Regie: Gillian Armstrong
Bijzonderheden: de film is gebaseerd op het door critici geroemde boek van Sebastian Faulks.

Extra’s: Audio Commentary with Gillian Armstrong, A Village Revisits History documentary, Living through Wartime documentary, Theatrical Trailer

Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9 anamorfisch

Releasedatum: 6 februari 2003K-9: P.I.
Thomas Dooley en zijn viervoetige partner Jerry Lee zijn een paar uur verwijderd van hun pensioen. Maar dan vindt er een overval plaats bij een computerbedrijf en Dooley is een verdachte. Zijn pensioen wordt bevroren en hij kan niet anders dan de echte daders op te sporen en moet als P.I. (Private Investigator) te werk gaan. Dit resulteert uiteraard in vele hilarische momenten.

Cast: James Belushi (K-911, K-9)
Regie: Richard J. Lewis

Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9 anamorfisch

Releasedatum: 20 februari 2003CATS – SPECIAL EDITION
Cats is de Iangst lopende musical aller tijden, die alle moderne musicals blijvend heeft beInvloed —nooit eerder zo vertoond...

Extra’s: Diepte-interview met het originele creatieve team bestaande uit: Andrew Lloyd Webber, Cameron Mackintosh, Trevor Nunn, Gillian Lynne, John Napier en Gerry Schoenfeld. lnclusief nooit eerder vertoonde beelden van de creatie van Cats, Character make-up Featurette met Karen Dawson Harding, The Making of Cats

Audio: Dolby Digital 5.1 Engels
Beeld 1:78:1 anamorfisch

Releasedatum: 13 februari 2003TWISTER – SPECIAL EDITION
In dit wervelende, adembenemend spannende avontuur vol fenomenale special efffects wordt jacht gemaakt op de meest verwoestende wervelwind sinds 50 jaar.

Cast: Bill Paxton, Helen Hunt

Extra’s: Commentaar van regisseur Jan de Bont en coordinator speciale effecten Stefan Fangmeier, Making of Twister, Anatomie van Twister, Muziekvideo Humans Being van Van Halen, Bioscooptrailer

Beeld: 2:35:1 anamorfisch
Audio: Dolby Digital 5.1 en DTS Engels

Releasedatum: 13 februari 2003DANTE’S PEAK – SPECIAL EDITION
Een meeslepend avontuur met spectaculaire special effects spanning, romantiek en opmerkelijke karakters. Een ervaring wat je niet snel zal vergeten. En wat je ook doet....kijk niet achterom.

Cast: Pierce Brosnan, Linda Hamilton

Extra’s: De film van dichtbij- making of Dante’s Peak, Opmerkingen over de film met regisseur Roger Donaldson en productie-ontwerper Dennis Washington, Productie-storyboards, Productie-ontwerpsketches, Bioscooptrailer, Storyboards vergelijkingen, Filmbeelden en Postercampagne

Beed: 2:35:1 anamorfisch
Audio: Dolby Digital 5.1 en DTS Engels

Releasedatum: 13 februari 2003TRAINSPOTTING – SPECIAL EDITION
Mark Renton probeert samen met zijn vrienden (freaks, junks en losers) het alledaagse leven van een werkloze jongere in Edinburgh kleur te geven.

Cast: Ewan McGregor, Ewan Bremner and Kelly Macdonald

Extra’s: Commentaar van de regisseur Danny Boyle, Producer Andrew MacDonald, Screenwriter John Hodge en acteur Ewan McGregor, Nooit eerder vertoonde beelden, Interview met Irvine Welsh, Bioscooptrailer van Trainspotting.

Beeld: 16:9 anamorfisch
Audio: Dolby Digital 5.1 Engels, Frans en Spaans

Releasedatum: 13 februari 2003VOLLE MAAN
DE REIS DIE VERDER GING DAN ZE DACHTEN.
Acht schoolverlaters staan aan het begin van een nieuwe periode in hun leven. Tijdens een avontuurlijke reis naar Mallorca op een groot zeiljacht komen ze er langzaam achter of ze klaar zijn voor de volwassenheid en of ze erin zullen slagen hun dromen te verwezeniijken.

“Volle Maan is helemaal goed!” - Televizier
“Het is gewoon een heel lekkere film!” - Veronica
“In volle vaart naar de bios, anker uit en enjoy!” - Break Out
“Volle Maan is een feelgood movie vol zon, zee, pretpillen, seks, spanning, romantiek en humor.” - Celebrity
“Een 100 minuten durende vakantietrip vol zon, zee, spanning, Looove en heel veel humor.” - Hitkrant
“Volle Maan wordt ongetwijfeld een kassucces!” - Spits
“VoIle Maan van Johan Nijenhuis is de ideale, met jonge fotogenieke sterren gevulde popcornfilm van eigen bodem.” - Preview
“Het camerawerk verdient een compliment.” - Film focus

Alle Nederlandse Sterren:
Daan Schuurmans (COSTA!, TV-serie Westenwind)
Georgina Verbaan (COSTA!, TV-serie GTST)
Cas Jansen (Lek, TV-serie GTST)
Ellen ten Damme (All Stars)
Geert Hunaerts (Team Spirit, TV-serie Costa)
Chantal Janzen (musical Saturday Nigh Fever)

Regie: Johan Nijenhuis (COSTA!, TV-serie Westenwind, GTST)
Boxoffice: Benelux ca. € 3.000.000 (na 1 maand)

MEGA BIOSCOOPSUCCES, TOPPER OP VIDEO & DVD!
425.000 bezoekers in Nederland na ca. 1 maand
De regisseur van de bioscoopkraker COSTA! brengt samen met de schrijver van All Stars de topfilm Volle Maan uit. De grootste Nederlandse sterren schitteren in deze heerlijke film vol zon, zee, spanning, romantiek en vooral veel humor! Volle Maan: winnaar gouden en platina film. Deze Award wordt vergeven aan Nederlandse films die meer dan resp. 75.000 en 200.000 bezoekers hebben getrokken, en dat gebeurt maar zelden. Tijdens de overhandiging ging al weer de 300.000e bezoeker naar Volle Maan.

Extra’s: Vele bijzondere extra’s zoals director & actors commentary, making of, jeugdherinneringen van acteurs, bloopers, deleted scenes, tv-verslagen, trailers, foto’s, videoclips, cast & crew, exlusieve compilatie van premiere, easter egg, production notes, special over de casting van de acteurs, karaoke (onder voorbehoud).

Beeld: 16:9 anamorfisch
Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1, DTS 5.1

Releasedatum: 27 februari 2003FLODDER TV-SERIE
Het volstrekt asociale gezin Flodder woont in een chique buurt. De moeder is de baas in het gezin en maakt zichzelf verdienstelijk met het stoken van jenever. De zonen zijn niet onbekend bij de politie en de welgevormde dochter Kees neemt het niet zo nauw met de zeden. Keer op keer ontstaan er spanningen en irritaties met de buurtbewoners en dit leidt uiteraard tot allerlei komische situaties.

Cast: Nelly Frijda (F/odder 1, 2, 3) - Tatjana Simic (Flodder 1, 2, 3) - Coen van Vrijberghe de Coningh (Flodder 3, De onfatsoenlijke vrouw, De kassière) - Stefan de Walle (Flodder 3, TV-serie Unit 13) - Edmond Classen (Flodder 1, 3, TV-serie Vrienden voor het leven, TV-serie ‘t Zonnetje in huis) - Lou Landré (Flodder 1, 2, 3, Lek, Amsterdamned)
Regie: Dick Maas (De Lift, Amsterdamned, Down)
Boxoffice: Flodder is één van de meest succesvolle Nederlandse films. Flodder 1 heeft meer dan 10 miljoen Euro opgeleverd!

Bijzonderheden: Na het succes van de film, nu ook de Flodder TV-serie op DVD. De serie bestaat uit 10 DVD’s. Op elke DVD staan ongeveer 6 à 7 afleveringen.

Audio: Nederlands Dolby Digital 2.0
Beeld: 16:9

Schema planning (onder voorbehoud) Flodder:
Februari 2003: deel 1 + 2
April 2003: deel 3 + 4
Juni 2003: deel 5 + 6
Augustus 2003: deel 7 + 8
Oktober 2003: deel 9 + 10