:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LOSER
LOSER
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2001-07-14
FILM
Jason Biggs (bekend van American Pie) vertolkt de rol van Paul, een vriendelijke en eenvoudige jongen die een beurs krijgt voor een school in New York City. Hij komt terecht in de grote stad en stelt tot zijn ontsteltenis vast dat niemand hem leuk vindt. Zijn kamergenoten halen allerlei gemene streken met hem uit en maken misbruik van zijn vriendelijkheid. Tijdens de eerste les literatuur ontmoet hij Dora (Mena Suvari, bekend van American Beauty) en hij valt onmiddellijk voor haar (zowel letterlijk als figuurlijk). Het enige probleem is dat ze het liefje is van de professor die, zoals bijna elk personage in de film, een ontzettende smeerlap is. De situatie wordt alleen maar erger als Paul naar een kamertje in een dierenkliniek moet verhuizen en Dora haar job als serveerster in een striptent verliest. De twee spreken af voor een concert van een welbekende groep (product placement ligt er vingerdik op), maar Dora belandt op een feestje van Pauls ex-kamergenoten. Ze wordt stiekem gedrogeerd en valt flauw op het toilet. Paul vindt haar en brengt haar meteen naar het ziekenhuis. Zo begint er toch stilaan een band te groeien tussen de twee onfortuinlijke stelletje.

De film gebruikt muziek, niet omdat ze past, maar omdat ze zo populair is bij het tienervolkje. Loser is niet de eerste tienerfilm die daar tegen zondigt. Er zit ergens een goede film verborgen in Loser. Biggs en Suvari vormen een schattig koppel, maar de kamergenoten, de professor (een erg lauwe vertolking door Greg Kinnear) en de soundtrack zijn er helaas te veel aan.

BEELD EN GELUID
Columbia Tristar stelt wederom niet teleur qua beeld- en geluidskwaliteit. Al is Loser geen topfilm, toch zie je enkele mooie beelden van New York City die prachtig tot hun recht komen op deze dvd. Het beeld is heel scherp op een paar doffe scènes na. Zelfs de donkere scènes ogen goed. De kleuren zijn helder en komen natuurlijk over. Hier en daar sluipt er een miniem foutje in de print, maar het stoort allesbehalve.
Loser wordt gepresenteerd met een Dolby Digital 5.1geluidstrack. Zoals in heel wat komedies ligt het accent op de dialogen. De centrale luidspreker krijgt dus flink wat werk. De dialogen klinken helder en natuurlijk. Wat voornamelijk stoort aan de soundtrack is de ongepaste muziek. 

EXTRA'S
In de afdeling Extra's de usual stuff: een internationale trailer (Nederlands ondertiteld), een korte "Achter de scènes"-documentaire met interviews van Amy Heckerling en de cast (eveneens Nederlands ondertiteld). De muziekclip van het intussen alombekende "Teenage Dirtbag" ontbreekt natuurlijk ook niet en tot slot zijn er beknopte filmografieën van de hoofdrolspelers. Al bij al zijn de extra's aan de magere kant (een beetje zoals de film zelf).

CONCLUSIE
Amy Heckerling scoorde misschien met Clueless, Loser is echter een nauwelijks redelijke poging om dat succes te evenaren. Een beetje jammer, want hier en daar zitten er toch leuke dingen in de prent. Loser is niet meteen een must-buy-dvd, maar hij is niet slecht om te huren en een avondje in je fauteuille weg te zakken.


cover
Studio: Columbia Tristar

Regie: Amy Heckerling
Met: Jason Biggs, Mena Suvari, Greg Kinnear, Dan Akroyd

Film:
5/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
12

Speelduur:
92 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609746846


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Pools, Bulgaars, Hebreeuws, Hindoestaans, Arabisch, Turks
Extra's:
• Internationale Trailer
• "Achter de schermen"-documentaire
• Muziekvideo "Teenage Dirtbag"
• Filmografieën

Andere recente releases van deze maatschappij