:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: MINOES MEER DAN 250.000 DVD'S EN VIDEO'S VERKOCHT
PERSBERICHT: MINOES MEER DAN 250.000 DVD'S EN VIDEO'S VERKOCHT
Bron: Warner - Datum: 2002-12-17 - Geplaatst door: Serge
De op 4 oktober jl. door Warner Home Video op DVD en video uitgebrachte film MINOES - een productie van Burny Bos en gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Annie M.G. Schmidt - heeft in korte tijd geleid tot een absoluut verkoopsucces. Tot op heden gingen er in de Benelux meer dan 250.000 exemplaren van de familiefilm over de toonbank. De dubbel Platinum Award werd vandaag overhandigd aan Tamara Bos, die van het originele boek van Annie M.G. Schmidt het scenario voor de film maakte.

Warner Home Video breekt met het jongste verkoopsucces de eerder door het bedrijf uitgebrachte Abeltje, ook een productie van Bos Bros. Tijdens het Nederlands Film Festival werd Minoes bekroond met een Gouden Kalf voor de Beste Lange Speelfilm en een Gouden Kalf voor hoofdrolspeelster Carice van Houten voor haar rol als de poezige juffrouw Minoes.

Tamara Bos ontving het 250.000e exemplaar uit handen van Warner's Managing Director Ruud Lamers. De Warner-directeur benadrukte dat het succes van Minoes - zowel in de bioscopen als op DVD en Video - duidelijk maakt dat het team van Burny Bos de juiste formule heeft gevonden om aan de vraag van een breed publiek te voldoen.
v "Met Abeltje werd er historie geschreven voor het genre Nederlandstalige familiefilms", aldus Lamers. "Het succes van Minoes bewijst dat er sprake is van een duidelijke trend." Minoes is nog steeds volop te koop op DVD en video.

Foto onderaan (vlnr): Burny Bos (productie en scenario), Tamara Bos (scenario) en Ruud Lamers (Directeur Warner Home Video)


Recent nieuws van dezelfde bron