:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Focus Film Facts >> RELEASEBERICHT: LOENATIK DE MOEVIE
RELEASEBERICHT: LOENATIK DE MOEVIE
Bron: Focus Film Facts - Datum: 2003-01-15 - Geplaatst door: Serge
In maart 2003 brengt Focus Film Facts de succesvolle Nederlandse komedie Loenatik, de Moevie uit op DVD. De releasedatum voor huur is 11 maart en voor koop 25 maart. De adviesprijs voor de DVD €21,95 (inclusief een cd met de soundtrack).

Loenatik, de Moevie is de succesvolle komedie van regisseur Bobby Eerhart naar de populaire VPRO-serie over de patiënten van psychiatrische kliniek Zonnedael. In de film verhuizen Majoor Breederoo, Bep Brul, Fats, Mevrouw de Haas en Dokter Doolittle naar een onpersoonlijke inrichting onder leiding van een zeer strenge verpleegster. Ze weten echter te ontsnappen en keren na vele avonturen terug naar hun geliefde Zonnedael.

Hoofdrolspelers Martin van Waardenberg en Karen van Holst Pellekaan schreven het scenario. De overige hoofdrollen zijn voor Dick van den Toorn, Judith Bovenberg, John Buijsman, Jacqueline Blom, Walter Crommelin, Ria Eimers en Adriaan Adriaanse. Verder spelen onder anderen Gijs Scholten van Aschat, Serge Henri Valcke, Tanja Jess, Annet Malherbe en Vincent Bijlo. De producenten van Loenatik, de Moevie zijn Volkert Struycken en Errol Nayci van Get Reel Productions.

De DVD van Loenatik, de Moevie heeft vele extra’s: de trailer en teaser, een kijkje achter de schermen tijdens de opnames, interviews met makers en hoofdrolspelers, een verslag van de feestelijke première op het Nederlands Film Festival in Utrecht en de videoclip Wanneer gaan we weer naar huis van Brigitte Kaandorp. Bovendien krijgt iedere koper van de DVD gratis een cd met de soundtrack van Theo Nijland.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron