:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: ABOUT A BOY
PERSBERICHT: ABOUT A BOY
Bron: Universal - Datum: 2003-02-11 - Geplaatst door: Serge
About a Boy, voor het eerst op DVD, is een hilarische én ontroerende komedie die Brits flegma mengt met Amerikaanse humor. U ziet Hugh Grant zoals nooit tevoren, in de rol van de volwassen man die maar niet wil opgroeien...

Synopsis
Waar ga je op zoek naar jonge vrouwen die ook nog single zijn? Will, een 38-jarige Londense losbol denkt het gevonden te hebben: een zelfhulpgroep voor alleenstaande ouders. Hij verzint een zoon en trekt nieuwsgierig naar de eerste bijeenkomst, … die zijn leven zal veranderen. Via één van zijn ‘lotgenoten’ ontmoet hij Marcus, een jongen van 12. De jongen laat hem inzien wat voor onbekommerd leven vol “grote” zorgen Will wel denkt te leiden. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen beiden, waarbij Will leert hoe Marcus zijn ‘cool’ factor kan vergroten. En Marcus leert Will … volwassen worden.

Naar een Engelse bestseller
Dat het bioscooppubliek storm liep voor deze film, is geen toeval. About a Boy is gebaseerd op de gelijknamige roman, die wereldwijd verkooprecords klopte en harten van critici én publiek sneller deed slaan. Bovendien is Nick Hornby, de auteur niet aan zijn proefstuk toe: met High Fidelity en Fever Pitch werden al twee van zijn werken verfilmd. Regisseurs Chris et Paul Weitz (American Pie, Antz), hadden maar één probleem: het boek bevatte gewoon téveel spitsvondige dialogen om binnen het filmformaat van 2 uur te passen en dus werden ze gedwongen tot schrappen.

Een kleine ster: Nicholas Hoult
Voor Nicholas Hoult in de rol van kleine Marcus, betekende deze rol een droom. Hij ging er helemaal in op: ‘s avonds moest zijn moeder hem letterlijk van de set wegslepen. Hij was ook erg in de wolken over de samenwerking met Hugh Grant: “Hugh heeft me heel erg veel geleerd. In het begin was ik wellicht een beetje stijfjes, maar elke dag gaf hij mij een aantal ideeën om natuurlijker voor de dag te komen.”

Meer dergelijke nieuwtjes, en een kijkje achter de schermen vindt u terug op de DVD met onuitgegeven extra’s.

Genre: Komedie
Regisseur: Chris Weitz en Paul Weitz
Cast: Hugh Grant, Nicholas Hoult, Rachel Weisz

DVD specificiaties:
Beeld: 2:35:1
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands, Engels, Deens, Fins, Zweeds, Noors
Speelduur: 97 min.

DVD extra’s:
• Commentaar van Chris en Paul Weitz
• Making of
• Deleted scenes met commentaar
• Video-clips van Badly Drawn Boy – Silent Sight, Something to talk about
• Interview met Badly Drawn Boy – Born in the UK
• DVD-Rom
• Trailer van Johnny English & The Guru

Releasedatum: huurdvd 2602/2003 en koopdvd 27/03/2003