:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: DEEP SPACE NINE SEIZOEN 1
PERSBERICHT: DEEP SPACE NINE SEIZOEN 1
Bron: Paramount - Datum: 2003-04-15 - Geplaatst door: Serge
Wie dit jaar de zeven dvd-boxen van Deep Space Nine allemaal verzamelt, wordt door Paramount Home Entertainment verwend met een leuk extra: het Deep Space Nine virtual reality Space Station. Dat interactieve ruimtestation bouw je door de componenten samen te voegen die je in elke box vindt. Het eerste seizoen vormt de basis (en is dus absoluut noodzakelijk), de andere zes seizoenen vormen aanvullende componenten. Iedere component draagt bij aan de functionaliteit van het station en alle seizoenen zijn nodig voor een volledig operationeel ruimtestation. Het ruimtestation is tevens screensaver.

Hoe werkt het Deep Space Nine virtual reality Space Station?
In elke box zit een cd-rom in een hoes. De cd-rom neemt je mee naar een on line registratie, waarna je een gebruikersnaam en wachtwoord krijgt. Na de registratie heb je toegang tot jouw module van het virtuele ruimtestation, met toegang tot het schip, ruimtewezens, hardware, planetaire informatie, …

Nadat vorig jaar The Next Generation al in zeven dvd-boxen op de markt kwam, is het nu dus de beurt aan Deep Space Nine. De prijs voor een box is met een consumentenadviesprijs van 99,- euro aanzienlijk lager dan wat je voor een box van The Next Generation moest neertellen. Hierdoor is Deep Space Nine voor een breder publiek toegankelijk! Bovendien krijg je bij seizoen 1 een unieke rugzak met het Star Trek Deep Space Nine logo cadeau. En wie seizoen 2 aan zijn collectie toevoegt, maakt kans op een gratis box van seizoen 3. Het eerste seizoen bevat slechts 19 episodes verspreid over 6 dvd’s, alle andere seizoenen bestaan uit 26 episodes, telkens goed voor 7 discs.

Synopsis
De derde generatie Star Trek (1993 – 1999) speelt zich af op een plek ver weg in de ruimte. Geen ruimtereizen, maar een vast ruimtestation: Deep Space Nine, een verlaten post van de Cardessians. Het ruimtestation bewaakt een wormhole dat toegang geeft tot het Gamma kwadrant. Deep Space Nine is een verzamelplaats voor alle culturen die deel uitmaken van de Federatie. Captain Benjamin Sisko gaat de grote uitdaging aan om het land van de Bajorans opnieuw op te bouwen nadat de Cardassians het vernield hadden.

Sisko en zijn team zijn verantwoordelijk voor de inwoners, vriendelijk en onvriendelijk, eerlijk en oneerlijk, menselijk en buitenaards. De dreiging van de Cardessians hangt altijd boven hun hoofd en de inwoners van Bajor brengen hun eigen eigenaardigheden mee naar het station, een vreemde mix van agressieve passie en kalme spiritualiteit.

Voeg hier Ferengi handelaren, van vorm verwisselende beveiligingsofficieren, Klingons, mensen en verborgen goden aan toe en de diepten van de Deep Space Nine samenleving vormt een wereld van interessante persoonlijkheden en intriges.

Bij het ruimtestation hoort het verkenningschip Defiant: misschien wel het meest succesvolle ruimteschip uit de geschiedenis van Star Trek.

Cast: Avery Brooks als Captain Benjamin Sisko, Rene Auberjonois als Security Chief Odo, Colm Meany als Miles O’Brien, Nicole de Boer als Ezri Dax, Michael Dorn als Lieutenant Commander Worf, Terry Farrell als Jadzia Dax, Alexander Siddig als Dr. Juian Bashir, Armin Shimmerman als Quark, Rick Berman & Michael Piller

DVD specificaties seizoen 1:
6 dvd digipack
boekje van 12 pagina’s
De eerste 19 episodes van seizoen 1
Meer dan een uur extra features (6 exclusieve featurettes, Section 31 Hidden Files, fotogalerij)
5.1 Surround Sound
Ondertitels: o.a. Nederlands

Releasedata (onder voorbehoud)
Seizoen 1: 27/3/2003
Seizoen 2: 24/4/2003
Seizoen 3: 26/6/2003
Seizoen 4: 28/8/2003
Seizoen 5: 30/10/2003
Seizoen 6: 4/12/2003
Seizoen 7: 18/12/2003