:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: KOOPDVD MEI 2003
PERSBERICHT: KOOPDVD MEI 2003
Bron: Warner - Datum: 2003-05-07 - Geplaatst door: Werner
BLOOD WORK

De 73-jarige Clint Eastwood weet niet van ophouden. Met zijn laatste regiecreatie waarin hij opnieuw ook zelf de hoofdrol voor zijn rekening neemt, bevestigt hij de reputatie die hij door de jaren heen in het actieheldencircuit wist uit te bouwen. Hoewel hij zich in deze film nog wel te buiten gaat aan een sporadische heldensprong of een spectaculaire schietpartij, verliest hij — in de rol van een gepensioneerd FBI-agent met hartproblemen — ook de realiteit van het ouder worden niet uit het oog.
Als sterprofiler van de brigade, was Terry McCaleb in zijn hoogdagen het mikpunt van een serial killer. bijgenaamd de Codekiller. Deze richtte bij elk van zijn gruweldaden een boodschap in de vorm van een cijfercode rechtstreeks aan McCaleb en betrok hem zo in een niet-aflatend kat-en-muisspelletje. McCaleb stond ooit op het punt hem te vatten, maar moest noodgedwongen de achtervolging staken.
Nu leeft McCaleb teruggetrokken op zijn boot. verplicht tot enige regelmaat en de nodige rust om te herstellen van de harttransplantatie die hem nog ettelijke extra levensjaren moet opleveren. Tot de knappe latina Graciella (de Jesus) opduikt met het verzoek het gestrande politie-onderzoek naar de moord op haar zus aan een kennersblik te onderwerpen. Een vraag waar hij absoluut niet zou op ingaan, ware het niet dat hij veel directer bij de zaak betrokken blijkt dan verwacht. De vermoorde vrouw had namelijk dezelfde zeldzame bloed groep als de FBI-inspecteur zelf en blijkt degene te zijn die hem met haar dood de kans op een verder leven schonk.
Clint Eastwood weet als geen ander gestalte te geven aan de kwellingen van de ouderdom. Zijn acteerprestaties kunnen rekenen op een geslaagde ondersteuning van Jeff Daniels, als zijn ietwat sullige buur Buddy, die zijn dagen op het dek van de naburige boot slijt al harmonica spelend en Anjelica Houston, die de rol voor haar rekening neemt van zijn strenge, maar sympathieke dokter, die afkeurend toekijkt hoe roekeloos hij omspringt met zijn levenskansen.

Regie: Clint Eastwood
Cast: Clint Eastwood, Jeff Daniels, Anjelica Huston, Wanda De Jesus, Tina Lifford
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Italiaans
Ondertiteling: Nederiands / Engels / Frans / Italiaans / Arabisch / Spaans / Duits / Engels voor slechthorenden / Italiaans voor slechthorenden

Extra’s:
• Bioscooptrailer
• The Making of Blood Work
• Een gesprek in het Spaans met Clint Eastwood, Wanda DeJesus en Paul Rodriguez

Releasedatum: 4 mei 2003JA ZUSTER, NEE ZUSTER

Naar de gelijknamige TY-serie van Annie M. G. Schmidt en Harry Bannink

Ja Zuster Nee Zuster, de gelijknamige tv-sene uit de jaren '60 werd eertijds door een medewerker van de Nederlandse televisiezuil VARA gewist en is dus voor de eeuwigheid verloren. Maar dat gaf aan de makers van de film de vrijheid om elementen van de serie en het theaterstuk, dat eveneens in een regie van Pieter Kramer reeds enkele jaren in Nederland loopt samen te klutsen en er een verfrissend nieuw geheel uit te brouwen. De geslaagde casting van het theaterstuk maakte dat een aantal vertolkers (o.m. Loes Luca, Paul Kooij, Tjitske Reidinga) behouden bleef en aangevuld met een bekende publiekstrekker als Paul De Leeuw, ook in de langspeelfilm gestalte mag geven aan hun kleurrijke personages.
Zuster Klivia baat in een gezellige straat in een volkse buurt uft de jaren '60 een ‘rusthuis’ uit voor minderbegaafden. Haar kostgangers bestaan uit de schuchtere Jet, de zwaarlijvige Bertus, de spichtige Bobby en ‘de ingenieur’ die in de kelder van het rusthuis explosieve experimenten uitvoert. Dit tot grote ergernis van hun chagrijnige buurman, Boordevol. Deze neemt elke gelegenheid te baat om zijn buren voor de rechter te slepen in een poging een uitzettingsbevel te bekomen en het rusthuis over te nemen om er een winstgevende ondememing van te maken. Tot nog toe wist zuster Klivia telkens de dans te ontspringen, maar als ze Jets vriendje, de inbreker Gerrit, in huis neemt in een poging hem van het slechte pad te halen, zouden hun kansen wel eens kunnen keren. Boordevol heeft namelijk behoorlijk wat blinkende spulletjes in huis en doet niets liever dan daarmee pronken.
Ja Zuster Nee Zuster werd een verfrissende musical vol prettig gestoorde figuren, in het campy jasje van de ‘onschuldige’ jaren ‘60. maar vol guitige knipogen naar de actualiteit. De liedjes van weleer, van de hand van Annie M.G. Schmidt (tekst) en Harry Bannink (muziek) werden opnieuw geďntegreerd.

Regie: Pieter Kramer
Cast: Loes Luca, Paul Kooij, Tjitske Reidinga, Waldemar Torenstra, Paul de Leeuw, Beppe Costa, Edo Brunner, Lennart Vader, Frits Lambrechts, Olga Zuiderhoek
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Nederlands, Dolby Surround 2.0: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands voor doven en slechthorenden

Extra’s:
• Bioscooptrailer
• Bloopers
• Fotogalerij • Korte film: van het Rode Kruis
• Muziek clips
• Karaoke
• Achter de Scherrnen
• Weggelaten scčnes

Releasedatum: 2 mei 2003POSSESSION

"The past will connect them.
The passion will possess them."

Regisseur Neil LaBute wierp het na Nurse Betty over een andere boeg en waagde zich aan de met de Booker Prijs voor fictie gelauwerde literaire turf Possession van A.S. Byatt uit 1990.

De Amerikaan Roland Michell (Aaron Eckhart) loopt in Engeland stage als assistent in het departement Engelse literatuur en wordt ingeschakeld in een studie over de Victoriaanse dichter Randolph Henry Ash (Jeremy Northam), die volop in de belangstelling staat. Ash ging de geschiedenis in als een hondstrouwe echtgenoot met een ietwat mysogyne houding. maar als Roland in een boekwerk dat aan Ash toebehoorde enkele documenten vindt, wordt zijn fantasie geprikkeld. Hij meent in de documenten een onvermoede en bovendien onwaar schijnlijke link te lezen tussen Ash en Christabel Lamotte (Jennifer Ehle), een zeer eigenzinnige dichteres uit hetzelfde tijdperk. Zijn theorie brengt hem bij Maud Bailey (Gwyneth Paltrow), een academica die zich als verre afstammelinge van Christabel gewijd heeft aan de studie van diens leven en werk. Zij lacht Rolands ideeën in eerste instantie weg, maar hij slaagt erin haar te intrigeren en schoorvoetend vergezelt ze hem in zijn onderzoek naar de grond van zijn bevindingen. Voor ze het weet wordt ze meegesleept in een verhaal van een verregaande passie en emotie, die haar wortels heeft in het verleden en vertakkingen kent tot in het heden
Door het sterk literaire karakter biedt Possession geen vanzelfsprekende materie om in een visuele vorm te gieten, maar LaBute wist de subtiele emotionele schakeringen uit het boek met verve naar het beeldscherm te vertalen. Het resultaat is een meeslepende, serene film over ingehouden. maar diepgaande passie.

Regie: Neil LaBute
Cast: Tom Hollander, Lena Headey, Gwyneth Paltrow, Aaron Eckhart, Jeremy Northam, Holly Aird, Toby Stephens, Trevor Eve, Tom Hickey, Georgia Mackenzie
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1.: Engels / Frans / Italiaans
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Frans / Italiaans / Arabisch / Spaans / Portugees / Duits / Roemeens / Bulgaars / Engels voor slechthorenden / Italiaans voor slechthorenden

Extra’s:
• Audiocommentaar van regisseur Neil LaBute
• Bioscooptrailer

Releasedatum: 4 mei 2003THE SALTON SEA

Voor zijn eerste langspeelfilm koos televisieregisseur D.J. Caruso voor het intrigerende en zorgvuldig opgebouwde script van Tony Gayton.
Danny Parker (Val Kilmer) is een junkie en een rat. Om zelf een veroordeling te voorkomen, verlinkt hij regelmatig drugdealers aan twee door de wol geverfde smerissen. Maar is Danny wel wie hij beweert te zijn? Nu en dan ruilt hij zijn leegloperslook in voor een pak en tovert dan als Tom Van Allen ontroerende melodieën uit zijn trompet, waarbij het beeld van een mooie vrouw voor zijn ogen spookt. Wie van hen is echt en wat zijn de drijfveren voor zijn gedaanteverwisseling? In de mysterieuze, maar keiharde droomwereld van The Safton Sea gaat er achter bijna alles een dubbele identiteit schuil en zijn maar weinig dingen wat ze lijken...
Om gestalte te geven aan het complexe personage van Danny / Tom werd een beroep gedaan op de talenten van Val Kilmer, die perfect het juiste evenwicht wist te vinden tussen lowlife Danny en getalenteerd musicus Tom en de nagel op de kop sloeg in het vertolken van hun getormenteerde bestaan. The Salton Sea roept echo’s op aan verschillende voorgangers, waaronder Trainspotting, Fear and Loathing in Las Vegas, Memento. Requiem for a Dream en verschillende Tarantinoproducten. Maar gelukkig is het zo’n zeldzame film die niet gedachtenloos kopieert. maar erin slaagt om conventionele en voorspelbare verhaalelementen op dusdanige wijze nieuw leven in te blazen dat er een fascinerend duister geheel uit voortspruit, dat zeker voldoende lagen bevat om u tot het einde toe geboeid te houden.

Regie: D.J. Caruso
Cast: Deborah Kara Unger. Val Kilmer, Vincent D’Onofrio, Mpho Koaho, Josh Todd, Doug Hutchison, Danny Trejo, Chandra West, Adam Goldberg, Azura Skye, B.D. Wong, Glenn Plummer, Luis Guzman, Meat Loaf Aday. Peter Sarsgaard. Shalom Harlow, Anthony La Paglia
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1.: Engels / Frans
Ondertiteling Nederlands / Engels / Frans / Italiaans / Arabisch / Spaans / Duits / Zweeds / Noors / Deens / Fins / IJslands / Kroatisch / Sloveens / Roemeens / Bulgaars / Pools / Tsjechisch / Engels voor slechthorenden

Extra’s:
• Embracing the Chaos: Een gesprek met de cast van The Salton Sea
• Meth and Method: Het productie-ontwerp van The Salton Sea•
• Bioscooptrailer

Releasedatum: 15 mei 2003BADLANDS (1973)

Een film gebaseerd op waar gebeurde feiten uit 1958, waarbij de 9-jarige James Dean-wannabe Charles Starkweather en zijn 14-jarige vriendinnetje Caril Ann Fugate op 9 dagen tijd een spoor van in totaal 11 moorden trokken op hun tocht doorheen verschillende staten van de USA.
Als de vader van de 5-jarige Holly Sargis (Sissy Spacek) afkeurend reageert op de relatie die zijn dochter aangaat met de 25-jange vuilnisman Kit Carruthers (Martin Sheen), blijft deze laatste niet bij de pakken zitten. Hij ruimt haar vader meteen uit de weg en neemt Holly zelf op sleeptouw in zijn vlucht voor justitie. Zijn irrationele redeneringen en zijn zucht naar roem maken dat hij iedereen waarvan hij nog maar het idee opvat dat deze een obstakel zouden kunnen vormen voor zijn vrijheid, zonder scrupules neerschiet In een ongeëmotioneerde voice-over maakt Holly ons deelgenoot aan de gebeurtenissen op hun tocht van Fort Dupree in Zuid-Dakota tot de ‘Badlands’ van Montana. Zelf vervult zij hierin een passieve. observerende rol, maar blijft tegelijk onaangedaan door de gruweldaden van haar vriendje, alsof ze de gebeurtenissen ervaart als een film waarin ze een hoofdrol vertolkt.
Dit sterke portret houdt een neutrale, observatorische stijl aan en ziet ervan af een oordeel te vellen over de exploten van de jonge criminelen. In combinatie met de indrukwekkende fotografie laat dit het geheel in een bevreemdende, ietwat onwerkelijke sfeer baden.

Regie: Terrence Malick
Cast: Martin Sheen, Sissy Spacek, Warren Oates
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Frans / Italiaans
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Frans / Italiaans / Arabisch / Spaans / Portugees / Duits / Roemeens / Bulgaars / Engels voor slechthorenden / Italiaans voor slechthorenden

Extra’s:
• Bioscooptrailer
• Korte film

Releasedatum: 4 mei 2003BIG WEDNESDAY (1978)

Een ideale film om de zomer mee in te zetten.
Over een periode van 12 jaar volgen we de drie opgroeiende boezemvnenden Mat, Jack en Leroy aan de hard van 4 steutelperiodes in hun leven, overeenkomstig de 4 ‘golven’ waar surfers vol spanning naar uitkijken: De ‘South Swell’ (zomer 1962), de West Swell’ (‘65), de North Swell’ (summer ‘68), de ‘Great Swell’ (spring 74)... , met als kers op de taart ‘Big Wednesday’ (1977). Als blonde zeegoden trotseert het drietal gezamenlijk deze huizenhoge golven partijen voor de Caiifonische kust. Waar hun leven in 1962 nog een grote zomerfuif lijkt, met drinken, surfen, flirten en rondhangen als voornaamste bezigheden, komen er in ‘65 donkere wolken aan de horizon als de Vietnamoorlog Amerika overschaduwt. Leroy en Mat ontduiken hun legerdienst, maar Jack kwijt zich getrouw van de hem opgelegde taak en neemt dienst. Op slag verandert het leven van de drie jongeren in een mijnenveld vol verantwoordeIijkheden, dat ze elk op hun manier proberen te doorkruisen op hun tocht naar de volwassenheid.
Schrijver-regisseur John Milius (Apocalypse Now, Red Dawn), in een vroeger leven zelf een redder en fervent surfer, put overvloedig uit zijn eigen ervanngen om het wedervaren en de halsbrekende toeren van het drietal met uitgesproken zin voor dynamisme in beeld te brengen. Dit levert spectaculaire beelden op, waarin niet langer de drie jongens, maar de ontembare oceaan de hoofdrol voor zich opeist, begeleid door de tonen van een opzwepende soundtrack. Het geheel werd geplaatst tegen de sociaal-politieke achtergrond van de Viëtnamoorlog, de rassendisputen en de algemene sociale onlusten waaraan Amerika in de jaren ‘60 en 70 ten prooi viel. Dit geeft de film een diepere dimensie en maakt dat hij niet zomaar als een spectaculaire surffilm of een banale coming-of-age film kan afgedaan worden.

Regie: John Milius
Cast: Patti D’Arbanville-Quinn, Gary Busey, Jan-Michael Vincent, Robert Englund, William Katt, Lee Purcell, Sam Melville, Darrell Fetty
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels; in Dolby 1.0: Frans / Italiaans
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Frans / Italiaans / Arabisch / Spaans / Duits / Roemeens / Engels voor slechthorenden / Italiaans voor slechthorenden

Extra’s:
• Audiocommentaar van John Milius
• Bioscooptrailer
• Korte film

Releasedatum: 14 mei 2003ADAM’S RIB (1949)

"It’s the hilarious answer to who wears the pants."

Scenaristenduo en echtelieden Ruth Gordon en Garson Kanin putten voor hun verhaal inspiratie uit een zaak die in werkelijkheid heeft plaatsgevonden, waarbij het advocatenechtpaar William en Dorothy Whitney, nadat ze de echtscheidingszaak tussen de acteurs Raymond Massey en Adnanne Allen gepleit hadden, van elkaar scheiden en met hun respectievelijke klanten huwden. Om de huwelijkscirkel rond te maken werd voor de verfilming van het (ovengens oscargenomineerde) scenario beroep gedaan op het acteurskoppel Spencer Tracy en Katherine Hepburn om aan de hoofdpersonages gestalte te geven.
Judy Holliday speeft Doris Attinger, het domme blondje dat haar echtgenoot beschoot nadat ze hem betrapte met zijn minnares. Als advocate Arnanda Bonner (Hepburn) Judy’s zaak aanneemt om te bepleiten en hierbij in de rechtszaal tegenover Adam (Tracy) komt te staan, haar bloedeigen man en een assistent officier van justitie, zorgt dit voor een hilarisch verbaal steekspel voor de rechtbank, dat vanzelf sprekend ook in hun slaapkamer zijn uitlopertjes kent.
De film benut dit achtergrondverhaal om ettelijke thema’s uit de eeuwige onderlinge ‘strijd tussen de sexen’ aan te kaarten en goochelt met feministische thema’s en rollenpatrooncliché’s. Het resultaat is een spetterende screwballkomediem waarin iedereen die ooit al met het relatieleven geconfronteerd werd, wel enige punten van herkenning zal terugvinden.

Regie: George Cukor
Stemmen (Engels): Katharine Hepburn, Spencer Tracy, Judy Holliday, Tom Ewell
Taalkeuze in Mono: Engels / Frans / Italiaans
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Frans / Italiaans / Roemeens / Arabisch / Engels voor slechthorenden / Italiaans voor slechthorenden

Extra’s:
• Bioscooptrailer

Releasedatum: 4 mei 2003

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron