:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ENTER THE DRAGON
ENTER THE DRAGON
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2002-03-26
FILM
Om de zoveel jaar organiseert notoir misdadiger Han (Kien Shih) een gevechtssport-toernooi waar de beste vechters van de wereld worden voor uitgenodigd. De politie vermoedt dat het toernooi een dekmantel is voor een heuse drugshandel en andere misdaden. Lee (Bruce Lee), een leerling van de Shaolin-tempel, krijgt ook een uitnodiging maar weigert eerst totdat hij van zijn meester te horen krijgt dat Han de Shaolin-tempel verraden heeft en dat deze ook verantwoordelijk is voor de dood van zijn zus. Lee gaat op de vraag van Braithwaite (Geoffrey Weeks) in om undercover onderzoek te doen op het eiland van Han. Op het eiland krijgt Lee hulp van Amerikanen Roper (John Saxon) en Williams (debuut van karatekampioen Jim Kelly) die elk zo hun eigen redenen hebben om aan het toernooi mee te doen…

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2:35:1 beeld bevat vrij veel kleine printbeschadigingen en vuil, maar we hebben dit gechecked op onze oude grijsgedraaide VHS en die blijkt dezelfde beschadigingen te hebben. Wel is er soms vuil en wat minimale filmgrain te bespeuren maar het stoort nergens. We hebben nergens digitale compressiefouten kunnen bespeuren en de kleuren zijn levendig en natuurlijk. De Engelse Dolby Digital 5.1-track wordt zeer goed benut. Deze klinkt veel breder en minder schel dan de vroegere mono-track. De achtergrondgeluiden en sommige effecten zijn veel beter te horen dan bij de vroegere mono-track. Slechts enkele keren viel er wat ruis te bespeuren maar niets om over te struikelen. Gezien de ouderdom van het bronmateriaal zijn dit beide goede transfers.

EXTRA'S
Deze Enter The Dragon is verschenen onder de Classic Gold Collection. Dit wil zeggen dat afgezien van een miezerige brochure met info van de film deze DVD verder geen extra's bevat! De brochure bestaat uit 6 kleine pagina's. Pittig detail: op de VHS-versie in dezelfde collectie staat tenminste de originele bioscooptrailer!

CONCLUSIE
Enter The Dragon is één van die films die nog altijd niet verouderd is. De film zou niet misstaan tussen de actiecinema die vandaag de dag geproduceerd wordt en zou het er waarschijnlijk nog niet zo slecht van afbrengen! Je moet natuurlijk niet denken dat de makers van plan waren om een nieuwe Citizen Kane te maken (de mensen die dergelijke film kopen zullen daar ook wel niet naar op zoek zijn) maar gewoon een goed geproduceerde Kung Fu-film en daar zijn ze zeker en vast in geslaagd.


cover
Studio: Warner

Regie: Robert Clouse
Met: Bruce Lee, John Saxon, Kien Shih, Jim Kelly, Ahna Capri, Robert Wall, Bolo Yeung

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Martial Arts

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1973

Leeftijd:
12

Speelduur:
99 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931159210


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Arabisch, Engels CC, Italiaans CC
Extra's:
• Brochure met info over de film

Andere recente releases van deze maatschappij