:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES MEI-JUNI-JULI 2003
PERSBERICHT: RELEASES MEI-JUNI-JULI 2003
Bron: Homescreen - Datum: 2003-05-08 - Geplaatst door: Werner
Voor u de nieuwe releases van Homescreen voor de maanden MEI, JUNI en JULI op huur- en koopvideo en DVD. Opvallend in juli zijn een aantal titels uit de backcatalogus die door HOMESCREEN voor het eerst uit op DVD worden uitgebracht. Beautiful Thing (1996), Better Than Chocolate (1998) en Chutney Popcorn (1999) zijn films uit de Gay & Lesbian reeks van Homescreen die de afgelopen jaren al zeer gewild waren op VHS. Vanaf 1 juli dus ook verkrijgbaar op DVD! Een overzicht van de releases van mei, juni, juli 2003:

HUUR MEI 2003

VALENTIN (Alejandro Agresti)
DVD 27 mei 2003

De kleine Valentin heeft als belangrijkste wens om in een normaal gezin te wonen. Zijn moeder verdween vlak na zijn geboorte en hij woont nu bij zijn oma (Carmen Maura). Zijn vader (Alejandro Agresti) komt alleen langs om zijn zoveelste nieuwe vriendin voor te stellen. Als Valentins vader thuiskomt met Leticia, een vriendin die Valentin voor de verandering óók aardig vindt, lijkt hij toch een nieuwe moeder te krijgen. Leticia neemt echter al snel de benen, mede door Valentins grote mond. Dan besluit Valentin dat hij het geluk een handje moet helpen. Regisseur Alejandro Agresti baseerde Valentin op zijn eigen jeugd in het Argentinië van de jaren zestig. Hij kreeg voor deze film een Gouden Kalf op het Nederlands Filmfestival 2002.

Extra's:
• Interview met de regisseur
• Bioscooptrailer

Speelduur: 80 min
Geluid: Dolby Digital 5.1,Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
beeld : kleur, 16:9, anamorphic
Kijkwijzer: alle leeftijdenSUNSHINE (Istvan Szabo)

DVD huur 27 mei 2003

Sunshine speelt zich grotendeels af in Boedapest en vertelt het verhaal van drie generaties van de familie Sonnenschein tegen de achtergrond van een hele eeuw geschiedenis. Het epos vertelt de romantische en tragische verhalen van een joodse familie, haar geheime passies, haar ambities, haar tragische affaires, de heilige banden die haar verbindt ofwel uit elkaar haalt gedurende de 20ste eeuw. Opvallendste acteur in Sunshine is Ralph Fiennes (The English Patiënt,Schindler's List) die in de film drie verschillende karakters vertolkt, en daarmee de drie generaties Sonnenschein.

Extra's:
• The making of
• Biografie van de hoofdrolspelers
• Trailer

Speelduur: 174 min
Geluid: Dolby Digital 5.1; Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9 anamorphic
Kijkwijzer: 12KOOP MEI 2003

STARDOM (Denys Arcand)

DVD 20 mei 2003

Tina (Jessica Paré) is een gewoon meisje uit een klein plaatsje in Canada tot één foto haar veranderd in een topmodel. Gemanipuleerd door haar gelikte agent, achtervolgd door paparazzi en aanbeden door machtswellustige restaurantmagnaat Barry Levine (Dan Aykroyd) verliest Tina al snel de regie over haar leven. Regisseur Arcand (al twee keer genomineerd voor een Oscar) laat Tina's rise to fame zien door de lenzen van de tv camera's: de film zapt langs Tina's tv optredens en geeft zo de leegheid van haar bestaan als supermodel pijnlijk nauwkeurig weer.

Extra's:
• Trailerblok

Speelduur: 98 min
Geluid: Dolby Surround; Engels gesproken; Nederlands ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9, anamorphic
Kijkwijzer: 12 jaarHUUR JUNI 2003

BURNING IN THE WIND - BRUCIO NEL VENTO (Silvio Soldini)

DVD huur 17 juni 2003

Intrigerende film van de maker van Pane e Tulipani over een schijnbaar onmogelijke liefde. Tobias' leven lijkt uitzichtloos: hij ontvluchtte zijn Oost-Europese geboortedorp nadat hij zijn vader neerstak met een keukenmes en slijt nu zijn dagen in een horlogefabriek in Zwitserland. Tijdens de geestdodende dagelijkse routine houdt slechts zijn brandende liefde voor de denkbeeldige Line hem overeind. Geheel denkbeeldig blijkt Line echter niet: op een dag stapt ze zowaar bij Tobias in de bus. Ze worden verliefd, maar Line blijkt getrouwd en bovendien Tobias' halfzus. Hun liefde lijkt onmogelijk, maar is zij dat ook werkelijk? Burning in the wind (Brucio nel Vento) is gebaseerd op het boek Hier (Gisteren) van Agota Kristof. De film kreeg de Film en Literatuurprijs op het Festival Film By The Sea 2002.

Extra's:
• Trailerblok

Speeelduur: 113 min
Geluid: Dolby Digital 5.1; Frans en Tjechisch gesproken; Nederlands en Frans ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9 Anamorphic
Kijkwijzer: 12 jaarBELLA MARTHA (Sandra Nettelbeck)

DVD huur 17 juni 2003

Martha, chef-kok in een drie sterren restaurant, neemt de zorg op zich voor het dochtertje van haar plotseling overleden zus. Voor Martha, een ster in het koken en perfectionist in de keuken, is dit niet makkelijk. Het meisje is diep ongelukkig en wil niets eten.Wanneer in het restaurant een collega-kok wordt aangenomen, een charmante Italiaan, voelt Martha zich bedreigd op haar terrein. Maar Mario verovert het hart van haar pleegkind en voert haar zijn heerlijke pasta's. En dat maakt dat Martha hem met andere ogen gaat bekijken! Bella Martha is een verrukkelijke film die je doet watertanden!

Extra's:
• The making of
• Trailer
• Interview met Sandra Nettelbeck

Speelduur: 103 min
Geluid Dolby Digital 5.1; Duits gesproken; Nederlands en Frans ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9 anamorphic
Kijkwijzer: 12 jaar
KOOP JUNI 2003

SAMSARA (Pan Nalin)

DVD koop 17 juni 2003

Een spiritueel liefdesverhaal dat zich afspeelt in het majestueuze Himalaya landschap. Tashi, een briljante lama-leerling, wordt na drie jaar in afzondering mediteren geconfronteerd met een verrassende ontwaking van zijn seksuele gevoelens. Die vallen samen met zijn reis door een dorpje waar hij de oogst moet zegenen. Hij ontmoet er Pema, een mooie jonge vrouw. Het is liefde op het eerste gezicht.

Extra's:
• Audiocommentaar van Pan Nalin (regisseur), Christy Chung (vrouwelijke hoofdrol), Cyril Morin (componist) en Natasha de Betak (kostuum-ontwerpster)
• Bioscooptrailers.
Bonus DVD bevat:
• Documentaire: The Making of Samsara
• Interview met regisseur Pan Nalin
• Photogallery

Speelduur: 133 min
Geluid: Dolby Digital 5.1; Ladakhi en Frans gesproken; Nederlands en Frans ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9
Kijkwijzer: 12EVERY STEWARDESS GOES TO HEAVEN (Daniel Burman)

DVD koop 17 juni 2003

Stewardess Teresa houdt enkel van luchthavens en langeafstandsvluchten en is bang van een leven op de grond: een wereld van mannen, kinderen en een gezin. Zij ontmoet Julian, die naar het meest zuidelijke stadje ter wereld vliegt, om er het as van zijn overleden vrouw uit te strooien. Julian weet wat liefde is, en pijn, en hij zou het liefst van al wegvluchten, ver weg van zijn leven op aarde. Een vrouw die probeert om niet uit de hemel te vallen en een man die er naartoe wil. Een onvermijdelijke ontmoeting aan het einde van de wereld, waar hemel en aarde samensmelten en waar de horizon het verleden is.

Extra's:
• The making of
• Picture Gallery

Speelduur: 94 min
Geluid: Dolby Surround; Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Beeld: kleur, 16:9, anamorphic
Kijkwijzer: 12 jaarKOOP JULI 2003

LATE MARRIAGE (Dover Kosashvili)

DVD koop 15 juli 2003

Zaza is 32 jaar oud. Zijn familie vindt dat het hoog tijd wordt dat hij gaat trouwen. Daarom worden er allerlei leuke ontmoetingen geregeld. Zaza speelt het spel mee, maar wil maar geen keuze maken. Wat zijn familie niet weet is dat hij verliefd is op een mooie maar gescheiden vrouw met een dochtertje. Wanneer zijn familie dit ontdekt, wordt Zaza gedwongen een keuze maken.

Extra's:
• Trailerblok

Speelduur: 96 min
Geluid: Dolby Surround; Hebreeuws en Georgisch gesproken, Nederlands ondertiteld
Beeld : kleur, 16:9, anamorphic
Kijkwijzer: 12 jaarBACKCATALOGUS

BETTER THAN CHOCOLATE

DVD koop 1 juli 2003

Maggie is gestopt met haar studie en werkt nu in een erotische boekhandel. 's Nachts treedt ze op in een discotheek. Op een mooie dag ontmoet ze Kim die met haar camper door het land trekt en haar geld verdient met het maken van portretten op straat. Het is liefde op het eerste gezicht. Dan belt haar moeder op met de mededeling dat ze gaat scheiden en zolang bij haar wil intrekken. Bij Maggie, die haar moeder nog niets van haar nieuwe leven heeft verteld, slaat de schrik om het hart. Better than Chocolate (1998) is een romantische en hilarische komedie die op vele festivals werd bekroond!

Speelduur: 91 min
Geluid: Dolby Surround; Engels gesproken; Nederlands ondertiteld
Beeld: kleur, 16: 9 anamorphic
Kijkwijzer: 12CHUTNEY POPCORN (Nisha Ganatra)

DVD koop 1 juli 2003

Reena is een zelfstandige jonge vrouw. Ze woont in New York en is er een succesvol fotograaf. Reena heeft een lesbische relatie maar dat is iets wat in haar traditionele Hindoestaanse familie absoluut niet wordt geaccepteerd. Reena heeft haar moeder niet meer gesproken sinds haar 'coming out' en dat doet pijn. In een poging om de liefde van haar moeder terug te winnen, besluit Reena om voor haar onvruchtbare zusje Sarita een kind te krijgen. Dit besluit maakt haar leven er alsnog niet eenvoudiger op want haar vriendin ziet dit helemaal niet zitten. Chutney Popcorn (1999) is een verfrissende film die door pers en publiek zeer goed is ontvangen. "Een film die oost en west, hetero en homo, humor en drama bijeenbrengt. Een verrassend, indringend juweeltje" TV Krant.

Speelduur: 87 min
Geluid: Dolby Surround; Engels gesproken; Nederlands ondertiteld
Beeld: kleur 16:9 anamorphic
Kijwijzer: 12BEAUTIFUL THING (Hettie Macdonald)

DVD koop 1 juli 2003

Luchtige film over een ontluikende homoseksuele liefde tussen twee jongens in een arbeiderswijk. Jamie en Ste zitten samen op school in een buitenwijk in Londen. Jamie is niet erg populair op school en spijbelt regelmatig. Ste is zijn tegenpool. Een echte sporter en graag gezien. Thuis heeft hij echter veel problemen. Na de zoveelste mishandeling loopt hij weg. Jamie's moeder geeft hem onderdak. De onverwachte nabijheid van Ste brengt Jamie in verwarring. Hij ontdekt dat hij verliefd op hem is. De gevoelens zijn wederzijds maar Ste durft dit nog niet toe te geven. Dan verspreidt buurmeisje Leah een gerucht waardoor het onmogelijk blijft dit geheim te bewaren! Beautiful Thing (1996) is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Jonathan Harvey.

Speelduur: 87 min
Geluid: Dolby Surround; Engels gesproken; Nederlands ondertiteld
Beeld: kleur 16:9 anamorphic
Kijkwijzer: 12