:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: THE ANIMATRIX
PERSBERICHT: THE ANIMATRIX
Bron: Warner - Datum: 2003-06-06 - Geplaatst door: Werner
Releasedatum : 11 juni 2003

Producent: Mahiro Maeda, Yoshiaki Kawajin en Takeshi Koike
Geluid/beeld : 5.1 Dolby Digital
Speelduur: 9 korte films met een totale speelduur van 89 minuten
Speelduur DVD extra’s: 85 minuten
Genre : Animatie
Keunng: 16 jaar
Uitvoeringen : Single disc en 2 disc gift set met Animatrix DVD en CD
Extra: CD album met 12 tracks van top-DJ’s, onder wie Junkie XL

Animatrix is een revolutionaire combinatie van computeranimatie en Japanse anime, die negen originele korte films van wereldberoemde animeregisseurs bundelt. Kom alles te weten over de voorgeschiedenis van The Matrix, de laatste steden van de mensheid, hun oorlog met de machines en hun uiteindelijke nederlaag. Laat je meevoeren op de Final Flight of the Osiris, die de lijnen uitzet voor The Matrix Reloaded en het videospel Enter the Matrix. Graaf dieper naar de essentie van The Matrix — een hallucinante wereld die je nergens anders kunt beleven — en verruim je geest met een arsenaal aan unieke extra’s.

Final Flight of the Osiris
Geschreven door Andy en Larry Wachowski en geregisseerd door Andy Jones.
Animatie en productiedesign door Square USA, Inc.
De bemanning van de hover-craft Osiris moet een levensbelangrijke boodschap naar Zion verschepen. Een fluitje van een cent ware het niet dat er zich tussenhen en Zion in een volledige oorlogsvloot ‘Sentinels’ bevindt.

The Second Renaissance — Deel I en Deel II
Geschreven door Andy en Larry Wachowski en geregisseerd door Mahiro Maeda.
Animatie en productiedesign door Studio4PC, Tokyo.
Het ontstaan van de Matrix: de laatste menselijke bolwerken, de oorlog tegen de machines en de finale ondergang van de mens heid. Een epische rondleiding in de Zion archieven en de geschiedenis van de Matrix.

Kid’s Story
Geschreven door Andy en Lany Wachowski en geregisseerd door Shinichirô Watanabe.
Animatie en productiedesign door Studio4PC, Tokyo.
In de klas krijgt The Kid, een middelbare scholier, een persoonlijke uitnodiging van Neo om uit de Matrix te ontsnappen. Maar een uitweg vinden btijkt moeilijker dan gedacht.

Program
Geschreven en geregisseerd door Yoshiaki Kawajin.
Animatie en productiedesign door Madhouse Studios, Tokyo.
In de virtuele realiteit van een Samurai trainingsprogramma ziet CIS, een Zionsoldaat. zich verplicht te kiezen tussen de liefde en haar kompanen uit de echte wereld.

World Record
Geschreven door Yoshiaki Kawajiri en geregisseerd door Takeshi Koike.
Animatie en productiedesign door Madhouse Studios, Tokyo.
Door een ongelofelijke combinatie van wilskracht en fysieke kracht breekt Dan, wereldrecordhouder hardlopen, uit de matrix en vangt daarbij een veel te korte glimp op van de echte wereld die hierachter schuitgaat.

Beyond
Geschreven en geregisseerd door Koji Monmoto.
Animatie en productiedesign door Studio4PC, Tokyo.
In een rustig stadje. waar de dingen niet zijn wat ze lijken, vindt Yoko een fout in het systeem: een vertaten huis waarin niets onmogetijk lijkt Maar dan komen de “exterminators” de fout “herstellen”.

Detective Story
Geschreven en geregisseerd door Shinichiro Watanabe.
Animatie en productiedesign door Studio4PC, Tokyo.
De doorgewinterde privédetective Ash volgt cybercrimineel Trinity (stem: Carrie-Anne Moss) door de spiegel heen...

Matriculated
Geschreven en geregisseerd door Peter Chung.
Animatie en productiedesign door DNA, Seoul.
Een kleine groep rebellen heeft een intetligente robot gevangen genomen en wil deze tot bondgenoot herprogrammeren. Hun opzet om hem een voorkeur voor de ‘menselijke Matrix’ bij te brengen, slaagt iets te goed. Kunnen ze zijn honger nog wat stillen?

Extra’s
• Making-of documentaires die de evolutie van de unieke stiji van elke film schetsen aan de hand van designconcepten en ruwe animatics.
• “Scrolls to Screen — Geschiedenis en cultuur van het Animegenre” onderzoekt het fenomeen van deze unieke kunstvorm die wereldwijd een explosieve groei kent. Met fragmenten van de bekendste genretoppers en commentaren van makers, kenners en historici.
• Vier audiocommentaren door de regisseurs:
- The Second Renaissance Deel I & II - Mahiro Maeda
- Program - Yoshiaki Kawajiri
- World Record - Takeshi Koike
• Biografische profielen van de regisseurs en de animatieproducers.
• Trailer van het videospel Enter the Matrix
• Nog meer extra’s voor bezitters van een PC met DVD-ROM.

CD
Van Animatrix wordt op basis van de negen korte films een uniek CD album uitgebracht met bijdragen van de poputairste top-DJ’s uit de muziekindustne. De CD bevat 12 tracks en is op twee manieren verkrijgbaar. Als onderdeel van de schitterende Animatrix giftset met de Animatrix DVD. Daarnaast geeft Warner Music het album ook afzonderlijk uit. De volgende artiesten verleenden hun medewerking aan Animatrix CD:

Peach Orchestra - Who Am I (in Kid’s Story)
De Oostennjkse producer Peter Kruder is het creatieve brein achter Peace Orchestra.

Freeland - Big Wednesday (in 2nd Renaissance: part I)
Adam Freeland is een veelbelovende producer uit Engeland. Hij is de drijvende kracht achter Marine Parade Recordings en reist voortdurend de wereld rond als dj in verschillende clubs en op festivals.

Layo & Bushwacka - Blind Tiger (in Detective Story)
Het spraakrnakende Londense dj-duo Layo & Bushwacka draagt een dromenge blues bij aan Detective Story. “Blind Tiger”. dat ook op hun in 2002 uitgebrachte cd Night Works staat, is de soundtrack voor een montage die vooruitwijst.

Supreme Beings of Leisure - Under the Gun (in Detective Story)
Het in Los Angeles gevestigde S.B.L. laat elementen van soul, funk, hiphop, and pop samensmelten in een geinspireerde mix die uitstekend past bij de film-noir-sfeer van Detective Story. Wanneer onze held vertrekt voor een rendez-vous met Trinity valt de mad jazz van S.B.L mooi sarnen met een cool jazzy effect. Deze song is afkomstig van het eerste album van Supreme Beings of Leisure, in 2000 op Palm Pictures uitgebracht.

Meat Beat Manifesto - Martenot Waves (in 2nd Renaissance: part I)
“Martenot Waves” met z’n aanstekelijk swingende beat is geproduceerd door de invloedrijke producer van electro Jack Dangers van Meat Beat Manifesto.

Photek - Ren2 (in 2nd Renaissance: part I) Een nieuwe song, geschreven voor Animatrix door de befaamde producer van elektronische muziek Photek.

Death in Vegas - Hands Around My Throat (in Beyond)
De geinspireerde schepping van de Londense dj Richard Fearless, Death in Vegas (niet te verwarren met de tv-commercial van Mitsubishi met de band Dirty Vegas), levert een duistere, maar meeslepende popmelodie op voor de Animatrix-episode “Beyond”. “Hands Around My Throat” met de onheilspellende sfeer en de gevaarlijke gothic melodieën van de Britse groep Death in Vegas is nooit in de VS uitgebracht en blijft zo een rariteit

Junkie XL - Beauty Never Fades (in 2nd Renaissance; part 2) Amsterdams dance-sensatie Junkie XL werd een begrip toen hij Elvis Presleys “A Little Less Conversation” remixte voor een Nike commercial uit 2002. De remix werd nummer 1 in 24 landen over de hele wereld en het was de enige remix op een aan Elvis gewijde box, die vong jaar uitkwam. Nu Junkie XL (waarachter Tom Holkenborg schuilgaat) zich weer op zijn eigen muziek richt, heeft hij twee tracks voor de Animatrix-CD geproduceerd: ‘Beauty Never Fades” en “Red Pill, Blue Pill”.

Overseer - Supermoves (in 2nd Renaissance: part 2)
Een verpletterend staaltje techno van de nog tamelijk onbekende producer van electro Overseer. Met Engeland als uitvalsbasis is Overseers specialiteit harde stuwende hiphop breakbeats met een dreunend en wervelend techno-effect. Zijn debuut wordt naar verwachting in de zomer van 2003 wereldwijd uitgebracht op Sony music, en hoewel dit een unieke mix is van “Supermoves” is het ook exclusief bedoeld voor Animatrix en zal het verschillen van de uiteindelijke release van deze song als onderdeel van zijn album.

Juno Reactor - Conga Fury (in Final Flight of the Osiris)
Als favonet van de Wachowski’s is Juno Reactors sound een unieke samensmelting van ‘tribal’ oerritmen en futuristische techno. In zijn hyperactieve visie op wereldmuziek creëert Ben Watkins (hoofdproducer van Juno Reactor) een heftige soundtrack met een stevige nadruk op percussie voor een toekomstige wereld waar beschavingen via muziek met elkaar botsen. Dit is een unieke mix van een oudere song van Juno Reactor, gemaakt voor de Animatrix-episode “Final Flight of the Osiris”.

Junkie XL - Red Pill. Blue Pill (bonustrack)
Zie bovenstaande info over JXL

Tech Itch - The Real (bonustrack)
Underground drum & bass-producer Tech Itch baseert zich op dialogen, geluid en filmmuziek van The Matrix Reloaded en construeert een meesterwerk van futuristische heavy metal. Tech Itch voert de sound van The Matrix, dat in essentie een remix is van de bioscooptrailer voor Reloaded, naar een duister, hoger niveau met “The Real”.


Recent nieuws van dezelfde bron