:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> OTIS - UNCUT
OTIS - UNCUT
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-08-26
FILM
Otis Broth (Bostin Christopher) is een moddervette loser. Hij verdient zijn boterham met het rondbrengen van pizza's en zijn hobby bestaat uit het ontvoeren van jonge meisjes, die hij dan opsluit in zijn kelder en mishandelt. Wanneer Otis zijn pervers oog laat vallen op de knappe Riley Lawson (Ashley Johnson), gaan de poppen aan het dansen...

Met het op horror gefocuste sublabel Raw Feed blijft Warner Bros lustig horrorfilms uitbrengen. Maar zoals u in onze recensie van het zwakke Believers kon lezen, was het tot nu toe allemaal behoorlijk platte kost. Vergezeld van een resem vlijmscherpe vooroordelen, begonnen we aan Otis, de vierde film uit Warners horrorstal. Blijkbaar hebben Tony Krantz en co. de bedenkingen van de critici ter harte genomen en compleet zichzelf heruitgevonden met een film die moeilijk in een hokje valt te plaatsen. Otis opent met scènes die doen denken aan het foltersubgenre, maar voor je 'not again!' kan roepen, maakt Krantz er een absurde parodie op de typische Amerikaanse voorstedelijke gezinnetjes van. Met messcherpe en gitzwarte humor krijg je de vraag gesteld wie nu het meest geschift is: het brave gezinnetje of de krankzinnige pervert Otis. Het titelpersonage wordt voortreffelijk neergezet door de onervaren Bostin Christopher en ook de rest van de cast doet z'n werk uitstekend. Daniel Stern is heerlijk als de vader van het gezin en de altijd geweldige Illeana Douglas speelt zijn halve trouwboek met een sadistisch randje. Kevin Pollak krijgt een rol die we van hem niet echt gewoon zijn, terwijl Ashley Johnson een sterke leading lady is. Maar de show wordt gestolen door Jere Burns als de compleet van de pot gerukte FBI-agent. Zijn scènes zijn hilarisch en dan vooral zijn interactie met 'zoon' Jared Kusnitz. Naast humor is er ook voldoende spanning en geweld aanwezig, met als kers op de taart een formidabele climax. De regie van Tony Krantz is dik in orde en Otis voelt nergens aan als een direct-to-dvd productie. Ten zeerste aanbevolen!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld ziet er goed uit, met een prima scherpte en levendige kleuren. Hier en daar is er wel wat filmgrain aanwezig, maar het wordt gelukkig nergens dramatisch en de gebruikte filmprint is erg netjes. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt bevredigend, met heldere en goed verstaanbare dialogen. Hier en daar zorgt de subwoofer voor een beetje punch en de muziek komt prima tot haar recht. Ruis en andere storingen zijn niet aan de orde.

EXTRA'S
Regisseur Tony Krantz en scenarioschrijver Erik Jendresen geven de aftrap van de extra features met een informatieve en boeiende commentaartrack. In de featurette "The Twisted World Of Otis" (12 min.) krijg je aan de hand van interviews met cast en crew te zien hoe de vierde Raw Feed film tot stand kwam. Vervolgens is er een interessant alternatief einde en een scène die de uiteindelijke film niet haalde. De originele trailer en trailers van de andere Raw Feed producties (inclusief de langverwachte sequel op Rest Stop!) zijn eveneens aanwezig.  

CONCLUSIE
Otis is een uitermate geslaagde en originele genrefilm, met uitstekend acteerwerk en heerlijk sadistische, gitzwarte humor. De dvd van Warner Bros heeft een goede beeld- en geluidskwaliteit en enkele boeiende extra's.


cover
Studio: Warner

Regie: Tony Krantz
Met: Bostin Christopher, Ashley Johnson, Daniel Stern, Illeana Douglas, Jared Kusnitz, Jere Burns, Kevin Pollak,

Film:
8/10

Extra's:
8/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321916214002


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Hongaars Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Grieks, Pools, Hongaars
Extra's:
• Audio commentaar 
• Alternatief einde
• Featurette
• Extra scène
• Trailer
• Cross-promotional trailers 

Andere recente releases van deze maatschappij