:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LOLA RENNT
LOLA RENNT
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2000-09-04
FILM
Lola Rennt is het verhaal over Lola (Franka Potente) die wordt opgebeld door haar vriend Manni (Moritz Bleibtreu). Hij klaart klusjes voor een lokale gangsterbaas, maar bij zijn eerste grote opdracht raakt hij in paniek waardoor hij een plastic tasje met 100.000 Duitse mark achterlaat op de metro. Het is 11.40 uur en om 12 uur stipt heeft Manni een afspraak om het geld te overhandigen. Hij vreest voor zijn leven en smeekt Lola om hem te helpen. Zij heeft het geld echter ook niet in haar bezit, maar ze hoopt het te bemachtigen. Ze snelt het appartement uit op zoek naar geld. Ze loopt en loopt ... terwijl Manni zenuwachtig de tijd voorbij ziet glijden. Enkele seconden na 12 uur komt Lola aan op de plek waar ze met hem afgesproken heeft. Net te laat blijkbaar, want Manni overvalt de lokale supermarkt waarna de hele buurt door de politie wordt afgezet. De opdracht is dus niet geslaagd. Dit verhaal herhaalt zich twee keer waarbij Lola en Manni telkens andere dingen beleven en de situaties gewijzigd worden.

Lola Rennt is één van de opmerkelijkste films van de voorbije jaren. Regisseur en scenarist Tom Tykwer weet de kijker constant te boeien. Niet alleen zorgt het verhaal voor afwisseling, ook de opzwepende trance/technosoundtrack sleept je mee van begin tot einde. Je verveelt je geen minuut.

BEELD EN GELUID
Deze dvd is voorzien van een niet-anamorf 1:85.1-beeldformaat. Jammer genoeg is de kwaliteit van het beeld niet echt denderend: donkere scènes ogen flets en het beeld mist meestal scherpte. Het is net alsof je naar een vhs kijkt, zo laag is de kwaliteit. De regio 1-versie is echter wel anamorf en de beeldkwaliteit is heel wat beter. Nog even vermelden dat de Nederlandse ondertiteling niet kan worden uitgeschakeld.
In tegenstelling tot de goed klinkende Dolby Digital 5.1-audiotrack op de regio 1-versie, moeten wij het in de Benelux stellen met een Dolby Surround mix. Die klinkt wel behoorlijk, maar zeker niet indrukwekkend.

EXTRA'S
Deze dvd wordt uitgegeven door Prime Time Entertainment, één van de kleine independents in de Benelux. Niettegenstaande dergelijke maatschappijen niet over voldoende financiële middelen beschikken om alles tot in de puntjes te verzorgen, staan er toch enkele extra's op deze schijf , alhoewel ze niet echt overdonderend zijn: Interviews met Franka Potente, Mauritz Bleibtreu en Tom Tykwer; Bioscooptrailers voor andere Prime Time-titels: 06, Habitat, De Tasjesdief, Top Dog; de Muziekclip I Believe en Wish; B-Roll-opnames op de set met een handycam. Er is tevens een zgn. Featurette met beelden uit de B-Roll en stukjes uit de interviews, zodat we hier niet kunnen spreken van een echte volwaardige extra. Een groot minpunt bij deze extra's is dat er niets ondertiteld is, wat enorm te betreuren is, vooral bij de interviews is dat een gemis (tenzij je Duits verstaat natuurlijk).

CONCLUSIE
Lola Rennt van de Duitse regisseur Tom Tykwer is een opmerkelijke film die constant boeit en waarin voor voldoende afwisseling gezorgd is. De muziek sleept je de hele tijd mee. De technische kwaliteit is middelmatig; de extra's zijn niet echt indrukwekkend.


cover
Studio: Prime Time Entertainment

Regie: Tom Tykwer
Met: Franka Potente, Moritz Bleibtreu, Heino Ferch, Herbert Knaup, Joachim Krol, Nina Petri, Armin Rohde, Sebastian Schipper, Suzanne Von Borsody

Film:
8/10

Extra's:
3/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
16

Speelduur:
80 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712806028851


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Duits Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers
• Interviews
• B-Roll
• Making-of

Andere recente releases van deze maatschappij