:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SEVEN SWORDS
SEVEN SWORDS
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2007-04-11
FILM
De epische actie/avonturenprent Seven Swords is gebaseerd op het boek "Seven Swordsmen from Mountain Tian" van Yusheng Liang. Cineast Tsui Hark (A Better Tomorrow III, Zu: Warriors From The Magic Mountain) maakt zijn reputatie weer helemaal waar met een groots opgezette productie, vol spectaculaire actie, fraaie locaties en vloeiend camerawerk. Buiten Donnie Yen (Highlander: Endgame, S.P.L.) en Michael Wong (Beast Cops, Knock Off) hebben we niet echt grote bekende namen die de aandacht op eisen, zodat de kijker zich volledig kan laten meevoeren met de vele vechtscènes. De choreografie is tot in de puntjes perfect, zodat de 'martial arts'-sequenties dynamisch en indrukwekkend van het scherm spatten. Regisseur Hark regisseert - zoals gewoonlijk - alles met strakke hand. Alleen spijtig dat we tevens moeten ontdekken dat hij ook zijn mindere puntjes nog niet heeft afgeleerd. Zo komt Seven Swords op sommige momenten behoorlijk rommelig over. Bovendien kent de bijwijlen zweverige plot zoveel dipjes, dat je er bijna moe van wordt om met evenveel zin te blijven volgen. Had Hark zijn trots én zijn voorliefde voor epische filmlengtes opzijgeschoven, dan had Seven Swords een absoluut meesterwerk geweest dat zeker bij in het rijtje van toppers als Crouching Tiger, Hidden Dragon, Hero en House Of Flying Daggers kon geplaatst worden. Nu hebben we 'maar' een prima avonturenprent.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1 beeld ziet er prima uit, met een goede scherpte en idem contrast. Schaduwdetail en zwartniveau zijn eveneens zoals het hoort. De heldere en volle kleuren spatten op de ene moment van het scherm en op de andere moment geven ze perfect de dorre woestijn weer. De gebruikte filmprint ziet er erg proper uit, zonder noemenswaardige problemen. Digitale compressiefoutjes en filmgrain blijven beperkt. De Mandarijnse Dolby Digital 5.1-track klinkt helder en zuiver, met goed verstaanbare dialogen. De muziek en de geluidseffecten komen goed tot hun recht en kleuren het geluidsbeeld in. De lage tonen krijgen de nodige back-up van de subwoofer. Ruis en andere oneffenheden blijken gelukkig niet aan de orde te zijn.

EXTRA'S
Allereerst hebben we niet één, maar liefst twee originele bioscooptrailers voor de film. Erg leuk is het behoorlijk uitgebreide dagboek van de volledige productie van Seven Swords. Je kan dit apart kan bekijken in kleine clipjes, maar uiteraard ook in één deel - dankzij de handige 'Play all'-knop. Vervolgens duiken we achter de schermen met een 18 minuten durende 'Making of'-featurette en komt regisseur Tsui Hark het één en ander verduidelijken in een interview van ongeveer 10 minuutjes.

CONCLUSIE
Seven Swords van Tsui Hark is een indrukwekkend episch avontuur, vol actie en degelijk acteerwerk. Spijtig dat het niet de ziel heeft van Hark-classics als Zu: Warriors Of The Magic Mountain of Time And Tide! A-Film brengt hoe dan ook een uitstekende disc op de markt, met prima technische specificaties. Voor de liefhebbers toch weer een must!


cover
Studio: A-Film

Regie: Tsui Hark
Met: Donnie Yen, Leon Lai, Charlie Yeung, Chia-Liang Liu, Honglei Sun, Michael Wong

Film:
7/10

Extra's:
/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
147 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Mandarijn Dolby Digital 5.1,
Mandarijn Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• 2 bioscooptrailer,
• Production Diary,
• Making of,
• Interview Tsui Hark

Andere recente releases van deze maatschappij