:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WATCH, THE
WATCH, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2023-04-25
FILM
In Glenview loopt het leven zijn perfecte gang. De film begint dan ook met de woorden dat je geen plek op aarde vindt die er mooier uitziet dan het fictieve stadje in Ohio. Dat je er professioneel gezien niet verder geraakt dan een baantje bij het lokale warenhuis waar Evan Trautwig (Ben Stiller) de manager is, moet je er maar bij nemen. Het net iets te perfecte bestaan wordt gelukkig voor de kijker (nou ja!) vrij vlug verstoord door de moord op de nachtwaker van de winkel.
Omdat de politie zo goed als geen aanwijzingen heeft die naar een moordenaar kunnen leiden, wordt de zaak vlug iets voor de doofpot. Evan trekt zijn stoute schoenen aan, en op een baseballwedstrijd ronselt hij wat moedige mannen om een vigilanteteam te vormen die het verder doden in Glenview kan stoppen. Zo'n ploeg onder Ben Stiller kan nooit goed aflopen, zeker niet als daar bijkomen: de bouwvakker - en ongecontroleerd feestvarken - Bob (Vince Vaugh), het dikkerdje Franklin (Jonah Hill), die er heel zijn leven van droomde om politieagent te worden maar nooit slaagde in zijn tests, en de gedistingeerde - zo lijkt het toch op het eerste gezicht - Jamarcus (Richard Ayoade).

Hoewel een bezig bijtje, is The Watch één van de weinige films van Akiva Schaffer, die zich vooral bezig houdt met het schrijven van teksten voor Saturday Night Live. Een film die op het randje van pis- of kakhumor balanceert, zeker in het begin, maar in het eerste uur is The Watch best wel een aardige film, en dan vooral dankzij Vince Vaughn en - weliswaar in mindere mate - Jonah Hill, die door deze vertolking een rol in Quentin Tarantino's Django Unchained aan zijn neus voorbij zag gaan, en genoegen moest nemen met een cameo.
Ben Stiller is gewoon Ben Stiller. Niet echt irritant, maar de man is gewoon niet grappig genoeg, en dat wordt in The Watch nog maar eens onderstreept. De moordenaars, bijna hadden we het vergeten te melden, zijn buitenaardse wezens. Het jammere van The Watch is dan ook dat de film vrij leuk is, tot op het moment dat de buitenaardse wezens hun opgang maken, want de onzin die daarna naar je hoofd gegooid wordt, is van het goede te veel, zodat je een zucht van bevrijding slaakt als de film er na honderd minuten opzit.

BEELD EN GELUID
Deze film verscheen nog in tijden dat 20th Century Fox nog 20th Century Fox was en niet het slaafje was van Disney. Een echte Blu-ray-release dus. Alles is standaard zonder dat je er echt wel van achterover valt, maar echt wel verzorgd en dus een meerwaarde, ten minste op technisch vlak. De kleuren zijn verzorgd en de geluidsband is een luidruchtige DTS-HD MA 5.1 die soms even hard op de zenuwen werkt als de film zelf.
EXTRA'S
Qua extra's moet je het stellen met de gebruikelijke rommel. Zo zijn er 24 minuten verwijderde scènes, een compleet overbodige gag reel van 3 minuten en een trailer. In Jonah Alternate Takes zie je wat de regisseur deed om Jonah Hill over de streep te krijgen om zijn vrij geschifte personage te laten vertolken, en tenslotte is er nog het twaalf minuten durende Watchmakers, wat een making-of-featurette is met korte interviews en beelden van achter de schermen.

CONCLUSIE
Het is niet zo moeilijk om tien onweerstaanbare grappen te vinden in The Watch, helaas heb je daar nog geen goede film mee.coverStudio: Fox

Regie: Akiva Schaffer
Met: Ben Stiller, Vince Vaughn, Jonah Hill, Richard Ayoade, Rosemarie DeWitt, Will Forte

Film:
4,5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2012

Leeftijd:
12

Speelduur:
102 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626092155


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS 5.1
Duits DTS 5.1
Spaans DTS 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Deens, Fins, Zweeds, Noors, Spaans, Duits, Turks, Arabisch, Engels CC
Extra's:
• Deleted Scenes
• Gag Reel
• Jonah Alternate Takes
• Watchmakers
• Alien Invasions and You
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij