:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SIN
SIN
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2024-04-16
FILM
Sin is zo'n typische film waarvan je niet weet wat er met aan te vangen. Je vindt er zo goed als niks over, waardoor het lijkt of men deze neo-noir/thriller van de aardbol wil vegen, en de weinige kritieken die je toch aantreft zijn ook niet bepaald bemoedigend om aan deze trip te beginnen. Vreemd, omdat dit een film is uit de Columbia-stal. Dat hoeft natuurlijk geen garantie op succes te zijn, integendeel, wel als je de cast ziet. Zeg zelf: Gary Oldman, Ving Rhames en Brian Cox in een wraakthriller is op zich al reden genoeg om deze titel een kans te geven. Niet dat de sterren daar zelf veel om gaven, want later zei Gary Oldman dat Sin 'de slechtste film ooit is' en een taak was die hij alleen maar aanvaardde omdat hij net een scheiding achter de rug had.
Is de film dan zo slecht? Niet echt, maar daarmee is wel alles gezegd. Veel heeft te maken met de onkunde van de ondertussen overleden Michael Stevens, wiens kleine filmografie vooral uitblinkt in kerstfilms. Stevens is jammer genoeg het soort filmmakers dat denkt dat je met goede acteurs automatisch een garantie hebt voor een goede film. Niets is minder waar. Er wordt wel op redelijk niveau geacteerd, al was het maar omdat je klasbakken zoals Gary Oldman nooit slecht zien spelen, hooguit zijn ze zoals in Sin een ongecontroleerd projectiel.

Het scenario is niet meer dan een rechttoe-rechtaan wraakverhaal dat uitmondt als een '90's achtige televisiethriller. Ving Rhames is Eddie Burns, die als agent in Reno alles van zichzelf gaf om zijn job naar behoren uit te voeren. Het enige wat hij eraan overhield is een verzuurde kijk op het leven en een arm minder. Hoe dat laatste is gebeurd komen we te weten door klungelige flashbacks terwijl hij ondertussen moet afrekenen met de mysterieuze Charlie Strom (Gary Oldman), die het op zijn zus Cassie (Kerry Washington) heeft gemunt.
Het hoeft niemand te verbazen dat het ene met het andere te maken heeft, waardoor Sin uiterst voorspelbaar is, met ongerijmdheden en toevalligheden die net iets teveel van het goede zijn, waardoor deze film aanvoelt als een gemiste kans. Het enige waar de kijker kan van genieten is Gary Oldman als losgelaten psychopaat die lekker over the top mag gaan.

BEELD EN GELUID
Deze film verscheen op Columbia Tristar. Hoewel alles vrij lelijk gefilmd is, wat wellicht te wijten is aan het magere productiebudget, valt het technisch allemaal best wel mee. In de donkere scènes worden de kleuren wel wat eenheidsworst, maar voor de rest kan je deze dvd gerust mee naar huis nemen als je hem voor een prikje vindt. Ten minste toch als je de film wil zien!

EXTRA'S
Alleen een trailer is wat je krijgt als extra.
CONCLUSIE
Sin is een compleet vergeten film, niet dat hij ooit in de belangstelling stond, waarin we vooral van Gary Oldman kunnen genieten en die zowat de enige reden is waarom je deze matige thriller een kans zou geven.cover
Studio: Columbia Tristar

Regie: Michael Stevens
Met: Gary Oldman, Ving Rhames, Kerry Washington, Alicia Coppola, Chris Spencer, Bill Sage, Brian Cox, Gregg Henry, Arie Verveen

Film:
4/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
16

Speelduur:
102 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609053876


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Italiaans, Spaans, Portugees, Italiaans, Noors, Zweeds, Fins, Hebreeuws, Russisch, Kroatisch, Engels CC,
Extra's:
• Trailer


Andere recente releases van deze maatschappij