:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STRIKING DISTANCE
STRIKING DISTANCE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-11-01
FILM
Wanneer je de trailer van Striking Distance bekijkt, krijg je beelden uit een volledig andere film te zien, en dat heeft alles te maken met het aanhoudend gesleutel eraan. Hoewel deze actiefilm nu een wat vergeten Bruce Willis-film is, bracht hij destijds aan de bioscoopkassa toch nog 24 miljoen dollar op, wat evenwel niet genoeg was voor een productie die 30 miljoen dollar kostte. Mark Canton, die destijds de grote mijnheer van Columbia was, begreep er niets van. Toen hij de film voor het eerst zag. schreeuwde hij het van de daken dat zijn studio met Striking Distance een gigantische hit zou gaan scoren, helaas zei hij dat ook over Deadly Friend van Wes Craven, Last Action Hero van John McTiernan en die andere slecht ontvangen Bruce Willis-film, The Bonfire Of The Vanities.
Toen Striking Distance, die toen nog Three Rivers heette, aan een testpubliek werd getoond, hadden de toeschouwers er zo’n hekel aan dat men verplicht was om grote stukken van de film volledig opnieuw te draaien, zodat het accent meer op de actie kwam te liggen. Bruce Willis, die tijdens de auditie o.a. Ed Harris wandelen stuurde, kon er in ieder geval niet mee lachen.

Willis, die nog maar eens getooid is met een onnozele haarsnit, speelt een flik die van wanten weet, en dus het soort rol speelt dat het beste bij hem past. Rechercheur Thomas Hardy uit Pittsburgh is een politieman die volgens de lijntjes van het boekje werkt. Wanneer zijn eigen neef buitensporig geweld gebruikt, twijfelt hij er niet aan om hem bij zijn oversten aan te geven, waardoor hij het bij zijn collega’s voorgoed verpest heeft. Wanneer Thomas en zijn vader op weg zijn naar het jaarlijkse politiebal, krijgen ze via de radio een bericht binnen dat er op de weg een seriemoordenaar gespot is en dat ze moeten uitrukken. Voor de film is dit een zegen, want na amper vijf minuten krijg je een spannende achtervolgingsscène om de vingers en duimen bij af te likken, waarbij politiewagens in een snel tempo in de prak worden gereden.
Voor Hardys vader loopt het slechter af, want als zijn politiewagen overkop gaat, overleeft hij het tragische ongeval niet. De moordenaar kan ontsnappen, doch arresteert een paar maanden later de politie een zekere Douglas Kesser, die naar verluidt de seriemoordenaar zou zijn. Hardy gelooft dit echter niet, en te oordelen naar de rijstijl van de chauffeur van de vluchtauto is hij er zeker van dat er een agent achter het stuur zit. Deze beschuldigingen worden hem niet in dank afgenomen, en Hardy, die ondertussen aardig aan de drank zit, wordt gedegradeerd tot opzichter bij de River Rescue Squad, waar Jo Christman (Sarah Jessica Parker) zijn nieuwe partner wordt. Hardy zweert echter dat hij de echte moordenaar te pakken zal krijgen.
Striking Distance is zeker niet de slechtste Bruce Willis-film. Wel is het eentje die vrij spectaculair begint, maar op het einde door het slechte script en de (zoals altijd) verschrikkelijk acterende Sarah Jessica Parker gaandeweg naar de afgrond zwalpt. Dit vehikel heeft wel zijn momenten, maar wie een film wil zien over corrupte flikken kan beter bij Cop Land terecht, dat een paar jaar later zou uitkomen. Wel kan Striking Distance op een fijne mannelijke cast rekenen, zoals Dennis Farina, die nog maar eens een onbetrouwbaar typetje mag neerzetten. Je merkt zeer goed dat er geregeld (en te veel) aan het scenario geknipt is, maar wie gewoon een leuke actiefilm wil zien, zit met deze Striking Distance goed.

BEELD EN GELUID

Deze dvd kwam uit op Columbia en is al een vrij oude release, en dat zie je ook wel. Storingen zijn er niet, maar de kleuren zijn afgeleefd en van scherpedetaillering is er in de verste verte geen sprake, en dreigt alles wat in elkaar te lopen, waardoor het moeilijk wordt om 100 minuten zonder morren van de film te genieten. De geluidsband is een ietwat inspiratieloze, maar degelijke Dolby Surround 2.0, waar je niet al teveel van moet verwachten.
EXTRA'S
Er staan geen extra’s op deze disk.

CONCLUSIE
Striking Distance is een leuke film over corrupte flikken waar Bruce Willis-fans zeker en vast plezier aan zullen beleven. Wel is dit een vehikel dat aan een waanzinnig hoog tempo begint, maar door het krakkemikkige scenario, dat veel clichés vertoont, stilaan begint te vervelen.cover
Studio: Columbia Tristar

Regie: Rowdy Herrington
Met: Bruce Willis, Sarah Jessica Parker, Dennis Farina, Tom Sizemore, Brion James, Robert Pastorelli

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
1993

Leeftijd:
16

Speelduur:
98 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712609727715


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Arabisch, Engels
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij