:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SIMPSONS, THE - GO TO HOLLYWOOD
SIMPSONS, THE - GO TO HOLLYWOOD
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2003-09-15
INLEIDING
De vierde disc in de Simpsons Classics-reeks brengt ons een selectie aan oudere en nieuwe afleveringen waarin een schare Hollywood-beroemdheden hun opwachting maken. Zo spelen in When You Dish Upon A Star het acteurskoppel Alec Baldwin - Kim Basinger alsook regisseur Ron Howard méér dan zomaar een bijrolletje, in Flaming Moe's wordt Moe's Tavern opgevrolijkt door een optreden van Aerosmith, en voor de Krusty Komeback Special in Krusty Gets Kancelled nemen onder meer Johnny Carson, Hugh Hefner, Bette Midler, (bijna) Elizabeth Taylor en de heerschappen van de Red Hot Chili Peppers, duidelijk niet te verwarren met Chilly Willy. Op de openingsaflevering na gaat het dan ook veeleer om oudere afleveringen, die waarschijnlijk op één van de volgende seizoensboxsets zullen opduiken. De selectie aan afleveringen is duidelijk minder dan op de eerdere drie besproken Simpsons Classics-compilaties, alhoewel Krusty Gets Kancelled - met zijn Oostblokversie van Itchy en Scratchy, Worker And Parasite - en Flaming Moe's toch wel de naam eer aandoen en echte klassiekers zijn.


AFLEVERINGEN

When You Dish Upon A Star (seizoen 10, aflevering 209)

Alec: Um, does anybody know where this came from?
Homer: Oh, there's that movie script I wrote! Where did you find it?
Alec: On my pillow.
Homer: The important thing is, it's got the perfect part for you. Either one of you! It's about a killer robot driving instructor who travels back in time for some reason. Ron Howard's attached to direct!
Ron: I am not!
Homer: Well, he expressed an interest.
Ron: No I didn't!
Homer: Did too!
Ron: I did not!
Homer: You lie!
Alec: Yeah, Homer, um, most movie scripts are 120 pages. This is only seventeen. And several of the pages are just drawings of the time machine.

Na een ongelukje bij het parazeilen ontmoet Homer Alec Baldwin en Kim Basinger, die hun jachtige leven proberen te ontvluchten nabij Springfield Lake. Homer belooft hen voort te helpen, maar kan niet zwijgen over hun geheime lokatie, en leert een belangrijke les over wanneer hij iets geheim moet houden. Gastrollen: Alec Baldwin, Kim Basinger en Ron Howard.

Fear Of Flying (seizoen 6, aflevering 114)

Homer: You're right. I've been wasting my life away in that dump for years. That's it! I'm going to find a new bar to drink in, and I'm going to get drunker than I've ever been in my entire life! Bart! Where's my wallet?
Bart: Right here, Dad!
Homer: Thank you!

Na een practical joke wordt Homer bij Moe buitengesmeten. Op zoek naar een andere stamkroeg komt hij in de bar van de piloten op de luchthaven terecht. Men neemt hem per ongeluk voor een piloot, en voor hij het weet zit hij achter de knuppel van een vliegtuig, dat hij prompt de vernieling in helpt. De vliegtuigmaatschappij probeert het indicent met de mantel der liefde te bedekken, en geeft de Simpsons gratis vliegtickets voor de hele familie. Marge blijkt echter al heel haar leven verzwegen te hebben dat ze vliegangst heeft.

Krusty Gets Kancelled (seizoen 4, aflevering 81)

Bart: Somebody ought to ruin Gabbo's career the way he ruined Krusty's.
Lisa: Two wrongs don't make a right, Bart.
Bart: Yes they do.
Lisa: No they don't.
Bart: Yes they do!
Lisa: No they don't!
Bart: Yes they do!!
Lisa: Daaaad!
Homer: Two wrongs make a right, Lisa.

Een concurrerend station programmeert tegenover de Krusty The Klown Show een programma rond de buiksprekerpop Gabbo. Nadat zelfs Itchy en Scratchy naar The Gabbo Show overstappen, en Krusty het moet stellen met Arbeider en Parasiet, zijn de kijkcijfers zodanig gedaald, dat Krusty van het scherm wordt gehaald. Bart en Lisa organiseren echter een special met allemaal bekende vedetten, om Krusty terug aan populariteit te doen winnen.

Flaming Moe's (seizoen 3, aflevering 45)

Moe: [neemt de telefoon op] Flaming Moe's.
Bart: Uh, yes, I'm looking for a friend of mine. Last name Jass. First name Hugh.
Moe: Uh, hold on, I'll check. Hugh Jass! Somebody check the men's room for a Hugh Jass!
Hugh: Uh, I'm Hugh Jass.
Moe: Telephone. [geeft de hoorn aan de man met de bizarre naam Hugh Jass]
Hugh: Hello, this is Hugh Jass.
Bart: [verrast] Eh, hi.
Hugh: Who's this?
Bart: Bart Simpson.
Hugh: Well, what can I do for you, Bart?
Bart: Uh, look, I'll level with you, Mister. This is a crank call that sort of backfired, and I'd like to bail out right now.
Hugh: All right. Better luck next time. [legt in] What a nice young man.

Homer heeft een cocktail uitgedacht die pas op smaak komt wanneer die in brand wordt gestoken. Moe steelt het recept, en noemt de cocktail een Flaming Moe. Het drankje slaat aan, en Moe verdient geld als slijk; zelfs Aerosmith komt optreden. Homer is echter razend dat Moe munt slaat uit zijn idee, en dreigt het geheime ingredient te verklappen waar Moe's concurrenten nog niet achter zijn gekomen: Krusty-hoestsiroop.


BEELD EN GELUID
De beeld-en geluidskwaliteit zijn voldoende, maar er is redelijk wat op aan te merken. De goede punten: ruis en aliasing zijn nagenoeg onmerkbaar, en de kleuren zijn mooi en stabiel. Ronduit slecht is de blokvorming en de soms hevige aliasing, vooral in de aflevering Fear Of Flying loopt dit zowat de spuigaten uit. De Engelse Dolby Surround 2.0-track is voor het beoogde doel redelijk accuraat, maar gaat in de helft van de aflevering Flaming Moe's zwaar uit de bocht: de stemmen klinken schel en vervormd, alsof er een deel van de hogere golflengen in het geluidsspectrum gewoon ontbreken. De vertaling is maar zus en zo gedaan: "Ralph won't morph is you squeeze him hard enough" in de openingstitels wordt "Ralph verandert niet in een pak Krusty-flakes", terwijl desbetreffende ontbijtgranen een paar seconden later de lopende band van de supermarkt waar Marge haar inkopen doet, passeert. Slordigheidje? Wel, dan zitten er nog wel meer van die storende slordigheidjes in. We hebben al beter gezien.


EXTRA'S
Nogmaals, als enige extra vinden we de 6 trailers die we op de andere Simpsons Classics ook al zagen, én een play all-optie.

CONCLUSIE
Voor de Simpsons-completisten onder ons een verplichte aanschaf, maar dit is zeker niet de beste Simpsons-compilatie-met-4-afleveringen op de markt.


coverStudio: Fox

Regie: Matt Groening, James L. Brooks, Sam Simon
Met: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Pamela Hayden, Russi Taylor, Tress MacNellie, Kelsey Grammer, Marcia Wallace, Doris Grau, Phil Hartman

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
91-98

Leeftijd:
AL

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626014485


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans
Extra's:
• 6 trailers

Andere recente releases van deze maatschappij