:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DEAD OR ALIVE 3 - FINAL
DEAD OR ALIVE 3 - FINAL
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-09-16
FILM
Het verhaal speelt zich af in Yokohama, Japan in het jaar 2346. Tegen die tijd heeft de mens het gepresteerd om androïden te ontwerpen en bevolken ook zij nu de aarde. Allen staan onder “leiding” van dictator Woo die de androïden veelal inschakelt om zijn vuile werk op te knappen. Wanneer tot overmaat van ramp er dan ook nog eens een geboortebeperking ingevoerd wordt is de maat helemaal vol en wordt er een ware rebellie op touw gezet. In het begin heeft Woo een groot tactisch voordeel: de androïds. Maar na een tijdje blijkt al dat ook deze androïds niet blindelings gehoorzamen aan hun meester, want één van hen loopt zelfs over en helpt de rebellen in hun vrijheidsstrijd.

Ook dit derde deel in de Dead Or Alive-serie staat weer volledig los van de voorgaande 2 delen. Enkel de cast is dezelfde, het verhaal is vanzelfsprekend in dezelfde trend neergezet maar toch wist dit 3e deel ons veel meer te boeien dan Deel 2. Veel minder vuurgevechten die vervangen zijn door martial-arts in de ons allen bekende Hong Kong stijl. Dus indien u Deel 2 vond tegenvallen dan kunnen we deze “Final” wel aanraden, vond u Deel 2 al meevallen dan zal deze 3 u zeker niet teleurstellen!

BEELD EN GELUID
Net als zijn voorganger wordt ook deze film op een DVD-5 schijf geleverd. Spijtig genoeg is de beeldkwaliteit wat ons betreft ondermaats. Ten eerste staat de transfer NIET anamorf op DVD, wat bij Deel 2 wel het geval was. Een onvergeeflijke fout die zeer zeker punten kost. De hele transfer is ook veel te soft met kleuren die flets en onnatuurlijk overkomen. Detail in donkere scenes is lichtjes beter dan bij de voorganger. Net als bij Dead Or Alive 2 is het zwartniveau vrij solide en zijn beschadigingen en compressiefouten beperkt to een minimum. Spijtig genoeg zijn deze kleine pluspunten niet voldoende om de beeldkwaliteit van deze DVD een voldoende te geven.

Net als bij de voorganger stelt de geluidstrack ook hier weer teleur. De 5.1-remix maakt heel minimaal gebruik van zijn mogelijkheden. Neem daar nog eens bij dat dialogen soms zeer onduidelijk zijn en dat maakt dat we deze track net als zijn voorganger geleverd bij Deel 2 maar net voldoende kunnen geven.

EXTRA'S
Geen extra’s aanwezig. Wel dient hierbij vermeld te worden dat het hier om een budget-titel gaat en dus voor een betrekkelijk lage prijs beschikbaar is.

CONCLUSIE
Beeld en geluid van deze DVD stellen erg teleur. De lage prijs kan echter voor de liefhebbers toch nog een aankoop verantwoorden, alhoewel we ook hen aanraden om eerst eens te huren.


coverStudio: WorldWide Cinema

Regie: Takashi Mike
Met: Sho Aikawa, Maria Chen, Richard Chen, Josie Ho, Riki Takeuchi, Terence Yin

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
5/10

Beeld:
4/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
16

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
87156640011751


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:
Japans Dolby Digital 5.1,
Japans Dolby Surround 2.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij