:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DEAD OR ALIVE 2 - BIRDS
DEAD OR ALIVE 2 - BIRDS
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-07-01
FILM
Takashi weet iedereen te verbazen in dit 2e deel. Het heeft namelijk niks met het eerste deel te maken. Raar maar waar. Wel worden de hoofdrollen weer vertolkt door dezelfde acteurs, maar men heeft wel deze personages deze keer wel anders ingekleed.

In deze film zijn de 2 hoofdrolspelers namelijk al levenslange vrienden die elkaar weer ontmoeten wanneer ze beide ingehuurd zijn om eenzelfde persoon te vermoorden. Het zint hun opdrachtgevers natuurlijk niet dat hierdoor één van beiden zijn opdracht niet kan volbrengen en daardoor dus ook de aaslag een beetje in het water valt. Gevolg de beide vrienden vluchten, op de hielen gezeten door de Japanse maffia en de Chinese Triades terug naar hun geboorteplaats op een eilandje in het zuiden van China. Daar ontmoeten ze nog een vriend uit hun jeugdjaren, nl. Kohei (Endo Kenichi), die ondertussen ook getrouwd is. Via flashbacks komen we wat meer te weten over hun jeugd die ze grotendeels in een weeshuis hebben doorgebracht. Dit onder leiding van een Japanse Katholieke priester.

Mij persoonlijk wist de film niet echt aan te spreken. Maar ik kan wel aannemen dat het voor de liefhebbers van het genre een interessante film zal zijn. Een beetje over-the-top actie. Een sequel die geen sequel is … een nogal raar verhaal … het draagt er allemaal toe bij dat dit een nogal ongewone filmervaring wordt voor mensen die nog nooit eerder dit genre van films bekijken hebben. Wel kan ik zeggen dat regisseur Takashi Miike weet hoe hij bepaalde dingen op de kijker moet overbrengen om ze aangrijpend te laten overkomen. Voor de fans dus een aanrader … andere mensen zou ik deze film toch eerder afraden dan aanraden.

BEELD EN GELUID
De hele film staat op een DVD-5 schijfje. Dit betekent dus dat er maar 4,7 GB voorhanden is voor de beeld en geluidsstromen. Over het beeld kan ik niet erg positief zijn. De kleuren zijn vrij flets en donker. Dit heeft tot gevolg dat het de film in de donkere scenes ook aan detail ontbreekt. Het zwartniveau is wel vrij solide. Het geheel komt vrij soft over, men had het beeld dus wel wat scherper mogen maken voor deze DVD-release. Compressiefouten, vuil en beschadigingen waren wel minimaal. Toch kan ik beeldkwaliteit van deze DVD niet goed noemen, ze is eerder matig tot voldoende.

De DVD beschikt over een 5.1 geluidstrack en een 2.0 geluidstrack. Het nut van de 5.1 track ontgaat me enigszins aangezien er veel te weinig van de 3 extra kanalen ten opzichte van het 2.0 formaat gebruik wordt gemaakt. Ook de subwoofer wordt veel te weinig aangesproken. Dialogen klinken soms vrij onduidelijk. Hier had meer van gemaakt kunnen worden. De 5.1 track lijkt mij een beetje overbodig te zijn …

EXTRA’S
Geen extra’s aanwezig. Wel dient hierbij vermeld te worden dat het hier om een budget-titel gaat en dus voor een betrekkelijk lage prijs beschikbaar is.

CONCLUSIE
Beeld en geluid van deze DVD stellen enigszins teleur. Voor de inhoud van de DVD zal het er van afhangen of je al dan niet een fan bent van het genre. Indien je een fan bent, dan rechtvaardigt de lage prijs wel de aankoop.


cover
Studio: WorldWide Cinema

Regie: Takashi Miike
Met: Sho Aikawa, Maria Chen, Rochard Chen, Josie Ho, Riki Takeuchi, Terence Yin

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
5/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664911729


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Japans Dolby Digital 5.1,
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij