:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CON AIR
CON AIR
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-09-21

FILM
Op beschuldiging van doodslag verdwijnt Cameron Poe (Niclos Cage) voor een aantal jaren achter de tralies. Zijn zwangere vrouw verwerkt het ongemeen harde vonnis gelaten. Cameron had haar beschermd tegen een aantal dronkaards die te handtastelijk werden. Na acht jaar wordt hij wegens goed gedrag vervroegd vrijgelaten en hij kijkt enorm uit naar de ontmoeting met zijn dochtertje dat hij nog nooit gezien heeft. Maar hij heeft niet gerekend op de slechte bedoelingen van een aantal gangsters die onder leiding van Cirus The Virus (een uitmuntende John Malkovich) het transportvliegtuig overmeesteren en koers zetten naar een exotische bestemming. Cameron ziet zijn vrijheid in rook opgaan en besluit in de tegenaanval te gaan. Daarbij krijgt hij onverwacht hulp van U.S Marshall Larkin (John Cusack) die op het laatste nippertje verijdelt dat de FBI het vliegtuig uit de lucht schiet. Con Air heeft alles in huis voor een onvervalst avondje cinemaplezier. Regisseur Simon West neemt het verhaal weinig au serieux en doorspekt de actie met de nodige dosis humor. De film is best spannend en de actiescènes zijn mooi in beeld gebracht.

BEELD EN GELUID
Technisch scoort deze dvd hoge toppen. Con Air heeft een anamorf 2.35:1-beeldformaat dat er voortreffellijk uitziet. Het beeld is haarscherp, heel stabiel en bevat veel detail. De kleuren ogen warm en natuurlijk. Zowel de scènes in het vliegtuig als daarbuiten ogen zeer goed. Compressiefoutjes, ruis en andere oneffenheden doen zich niet voor. Prima transfer. Bij een film als deze komt een Dolby Digital 5.1-track (384 kbps) pas echt tot leven en dat merk je. Alle beschikbare kanalen worden continue aggressief aangesproken waarbij de track vrij diep doorgaat in de lage tonen. De surrounds worden gebruikt voor de vele effecten en achtergrondgeluiden waarbij split-surround hoorbaar is.

EXTRA'S
Het opschrift op de hoes "met veel nieuw bonusmateriaal" dient men met een korreltje zout te nemen. Enorm veel extra's vind je hier niet terug, desondanks is er ten opzichte van de eerste release wel een inspanning gedaan en heeft men een handvol extra's uit z'n mouw geschud. We overlopen het lijstje even. Vooreerst is er de korte featurette "De vernietiging van Las Vegas" waarin de uitwerking van de speciale effecten wordt toegelicht die gebruikt zijn omhet landen van het vliegtuig in Las Vegas in beeld te brengen. De tweede featurette "Kijkje van bovenaf" is een standaardpromofilmpje met beelden achter de schermen en interviews met cast en crew. Voorts is er de bioscooptrailer van Con Air en een vooruitblik op Pearl Harbor. Het zes pagina's tellende boekje bevat korte productieaantekeningen en cast- en crewinformatie.

CONCLUSIE
Con Air is een leuke en onderhoudende actiefilm met een hoog popcorngehalte en met een zeer goede beeld- en geluidskwaliteit.
cover
Studio: Buena Vista

Regie: Simon West
Met: Nicolas Cage, John Cusack, John Malkovich, Rachel Ticotin, Ving Rhames, Steve Buscemi, Danny Trejo, Colm Meany

Film:
7/10

Extra's:
4/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1997

Leeftijd:
16

Speelduur:
111 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8711875929984


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Pools, Bulgaars, Kroatisch, Sloveens
Extra's:
• Bioscooptrailer
• De vernietiging van Las Vegas
• Kijkje van bovenaf
• Vooruitblik
• Boekje

Andere recente releases van deze maatschappij