:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HANS TEEUWEN - DAT DAN WEER WEL
HANS TEEUWEN - DAT DAN WEER WEL
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2004-10-20
OPTREDEN
Met een mooi stukje pianomuziek begint Hans Teeuwen zijn show Dat Dan Weer Wel. Zou hij tot inkeer gekomen zijn? Zou het een brave, gevoelige, intieme show worden? Ja en nee, want even later is hij weer zijn dynamische, brutale zelf. Gelukkig maar, want dat verwachten we er ook van. Zijn vorige shows Hard en Zielig, Met een Breierdeck en Trui leverden Hans Teeuwen een grote naam op in de cabaretwereld. Dat Dan Weer Wel bevestigt nogmaals dat hij een natuurtalent is. Wederom veegt hij onverbloemd de vloer aan met gevoelige onderwerpen en staan seks, geweld en de maatschappij centraal. Opvallend is dat er meer samenhang in zit en dat er minder van de hak op de tak gesprongen wordt.

Wat kan je zoal verwachten tijdens de voorstelling? Teeuwen deelt onder andere zijn ervaringen over seks met waterbuffels. Hij brengt een bezoek aan een mooi, pittoresk, literair café om rond twaalf uur een “vatsig wijf kapot te pompen op de plee”. Muziek van de jaren ’80 moet er aan geloven alsook de Jostiband (een muziekvereniging van mentaal gehandicapten in Nederland). De uitermate boeiende geschiedenis van fistfucken wordt ook uit de doeken gedaan. Verder geeft hij zijn eigen kijk op het geloof, een onderwerp waarmee hij op veel tegenkantingen zal kunnen rekenen.

Tussendoor zorgt Hans voor enkele leuke liedjes met hilarische, maar zeker ook rake teksten. Die muzikale interventies sluiten naadloos aan op de show en zorgen soms voor intieme momenten. Zo is er een prachtige imitatie van een saxofoonsolo van Charlie Parker. Natuurlijk mag de interactie met het publiek niet ontbreken en ook die is weer de moeite waard. Nu beperkt hij zich wel tot de eerste rij zodat de rest van de zaal rustig kan ademhalen. Om met een smakeloze grande finale af te sluiten transformeert hij in Eddy Albena, die opgezette eenden door een hoepel trapt. Het toppunt van wansmaak, maar hij maakt wel een duidelijk statement.

BEELD EN GELUID
Net zoals de vorige uitgaven van Hans Teeuwen, houdt Universal het eenvoudig: een Dolby Digital 2.0 geluidstrack gekoppeld aan een 1.33:1 niet-anamorfe beeldtransfer. Geen state-of-the-art techniek dus, maar al bij al voldoen beide prima. Het beeld is scherp en het geluid klinkt natuurlijk, niet te scherp of schel. Er zijn dus geen storende factoren op technisch vlak, maar een 16:9 formaat is misschien toch beter op zijn plaats.

EXTRA'S
Universal slaagt er zowaar in enkele extra’s aan te bieden in tegenstelling tot vorige dvd releases van Hans Teeuwen. Verwacht er echter niet te veel van, want het blijft magertjes. Je moet het stellen met een stukje Teeuwen achter de schermen (ca. 8 min.) en een smaakmakertje voor de nieuwe show Industry of Love (ca. 4 min.). Dat is beter dan niets, maar wat ons betreft, mag er zeker nog wat bij.

CONCLUSIE
Hans Teeuwen slaagt er nog maar eens in om heilige huisjes in te trappen en brengt kwaliteitscabaret van begin tot einde. Een absolute must voor cabaretliefhebbers. Teeuwen mag dan wel een hekel hebben aan engagement, maar in Dat Dan Weer Wel merk je dat het duidelijk aanwezig is.


coverStudio: Universal

Regie: Pieter Bouwman
Met: Hans Teeuwen

Film:
9/10

Extra's:
4/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Cabaret

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
16

Speelduur:
124 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
3259190266094


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Nederlands Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Teeuwen achter de schermen,
• Preview Industry of Love

Andere recente releases van deze maatschappij