:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NINJA SCROLL
NINJA SCROLL
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2001-07-24
FILM
Ninja Scroll speelt zich af in het feodale Japan van Shoguns, Ninja's en Samourai. Dit genre is redelijk populair in Japan en er lopen ook gewone series met acteurs over deze boeiende tijd in de geschiedenis van Japan. Maar om het verhaal van deze tekenfilm interessanter te maken hebben de personages allemaal wel een bijzondere eigenschap waarmee ze hun vijanden kunnen uitschakelen. Hoofdrolspelers bij de "goeden" zijn Jubei, een razendsnelle zwaardvechter, en Kagero, een vrouwelijke Ninja die tegenstanders vergiftigt van zodra ze haar aanraken. Kagero maakt deel uit van een groep Ninja's die op onderzoek gaat in een dorp waar iedereen door de pest is omgekomen, maar waar ze in een val lopen en iedereen afgeslacht wordt door een reus. De reus neemt Kagero mee voor de obligate seksscène. Jubei red haar van de reus Tessai door hem te verslaan, nog niet wetend dat Kagero Tessai heeft vergiftigd. Samen trekken ze dan op pad om uit te zoeken wat er eigenlijk in het dorp zal gebeuren en ze komen erachter dat er een complot bestaat om de huidige regering omver te werpen. Achter het complot zit Gamma en zijn groepje demons met elke hun speciale gevechtstechniek.

Het verhaal gaat vlot vooruit en is niet al teveel doorspekt van oosterse wijsheden die in sommige manga's het verhaal teveel afremmen. De tekenstijl is relatief sober als je die vergelijkt met bijv. een Akira of een Ghost In The Shell, maar voldoet zeker voor deze animatie. De accenten liggen vooral op de gevechtscènes die zeer goed in beeld worden gebracht.

BEELD EN GELUID
Beeld en geluid liggen in de goede middelmaat, geen uitspringers op het vlak van de audiotrack en een redelijk goede transfer van de beeldband.

EXTRA'S
Een trailer van Ninja Scroll, achtergrondinfo over de karakters in de film, filmografiën met uitleg over Yoshiaki Kawajiri, de regisseur, en info over deze productie, allemaal in tekstvorm. Mager, maar toch beter dan helemaal niets.

CONCLUSIE
In het manga-genre is dit een film die boven het gemiddelde uitsteekt, niet slecht maar het is ook geen topproduct. Voor een manga-verzamelaar is dit zeker een film om in de collectie te hebben, voor de liefhebber van tekenfilms misschien eerst huren voor je deze dvd koopt.


cover
Studio: A-Film

Regie: -
Met: -

Film:
7/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Manga

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1993

Leeftijd:
AL

Speelduur:
93 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777000885


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1,
Japans Dolby Digital 4.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer
• Filmografieën
• Karakters
• Produktienota's

Andere recente releases van deze maatschappij